Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!

Курка з медом

19-03-2015, 18:04
2 037
Курка з медом
Смажена курочка з медом, хрусткою, апетитною скоринкою - це вишукана і смачна страва, яке чудово прикрасить будь-який святковий торжество і буде бажаним ласощами на простому сімейній вечері. До всіх своїх достоїнств, курятина ще і самий бюджетний варіант м'яса, адже куряче м'ясо набагато дешевше, ніж яловичина або свинина, але не менш смачне і корисне. Давайте розглянемо з вами рецепти приготування страв з курки з медом. Саме мед надає курятині солодкуватий незвичайний смак і золотистий колір, який сильно збуджує апетит.

Смажена курка з медом


Інгредієнти:

  • курка - 900 г;

  • мед - 100 г;

  • часник - 1 шт.;

  • кунжут - 20 г;

  • соєвий соус - 50 мл;

  • олія - 30 мл


  • Приготування
    Рецепт приготування курки з медом досить простий, беремо невелику тушку курки, промиваємо і розбираємо на невеликі шматочки. Складаємо їх в каструльку і відставляємо в сторону. Цим часом готуємо маринад: кладемо мед в невелику миску і додаємо до нього дрібно порізаний часник, соєвий соус, воду і кунжут. Все добре перемішуємо і пробуємо на смак - маринад повинен вийти солоно-солодкий. Потім заливаємо їм шматочки курки і руками ретельно обмазуємо так, щоб все м'ясо було повністю покрито соусом. Прибираємо маринуватися в холодильник приблизно на 2 години. По закінченню часу, викладаємо курку з медом на заздалегідь розігріту сковороду і смажимо до повної готовності 40 хвилин. Готову страву подаємо гарячим з картоплею, рисом або овочами.

    Курка з медом в мультиварці


    Інгредієнти:

  • курка (гомілка) - 4 шт.;

  • сіль, перець - за смаком;

  • мед - 30 мл;

  • гірчиця - 25 мл;

  • зелень кропу, петрушки - 40 г;

  • оливкова олія - 50 мл;

  • оливки без кісточок - 50 г;

  • цибуля ріпчаста - 1 шт.;

  • яблука - 2 шт.;

  • часник - за смаком;

  • морква - 1 шт.;

  • яблучний сік - 05 ст.


  • Приготування
    Отже, для початку нам треба приготувати маринад. Для цього беремо пиалку і змішуємо в ній гірчицю, мед, сіль, перець і оливкове масло. Потім промиваємо курячі гомілки і змащуємо їх нашим соусом. Додаємо дрібно посічену цибулю, часник і залишаємо маринуватися. Цим часом змішуємо окремо порізані оливки, свіжу зелень, яблучний сік і додаємо за смаком сіль і перець. Яблука ретельно миємо, видаляємо серцевину і нарізаємо тонкими кільцями. Беремо ємність для мультиварки, викладаємо на дно яблука, поливаємо сумішшю зелені і соку і зверху кладемо замариноване м'ясо. Виставляємо режим «Випічка» і готуємо спочатку 25 хвилин, потім перемішуємо і ставимо назад ще на 30 хвилин. Як гарнір до курки з медом подаємо відварну або запечену картоплю.

    Курка, тушкована з медом


    Інгредієнти:

  • тушка курки - 700 г;

  • яблука - 3 шт.;

  • апельсин - 1 шт.;

  • мед - 1 ст. ложка;

  • домашня аджика - 1 ст. ложка;

  • гірчиця - 1 ч. ложка;

  • сіль, спеції - за смаком.


  • Приготування
    Спочатку беремо курку і злегка обсмажуємо на сковороді. Потім перекладаємо її в чавунець,
    Курка з медом
    де вона буде тушкуватися. Тепер саме час зробити соус. Для цього беремо яблука, чистимо і ріжемо. З апельсина віджимаємо сік і додаємо до нього аджику, мед, гірчицю, спеції і сіль. Все ретельно перемішуємо. Викладаємо яблука поверх курки і заливаємо все приготованим соусом. Додаємо трохи води і тушкуємо приблизно 50 хвилин, в залежності від розмірів курки.
    Як гарнір подаємо гречану або рисову кашу, картоплю, овочі або навіть відварні макарони. Курка у медовому соусі відмінно поєднується практично з усім. Зверніть увагу на те, що тушкована курка зберігається набагато краще, ніж запечена або варена. Приємного вам апетиту!
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Курка з медом в духовці
    Курка з медом в духовці
    Страви з курки завжди можна урізноманітнити. Для цього варто використовувати трави, зелень, овочі, фрукти і навіть мед. Курка з медом - відмінну
    Курка з апельсинами - рецепт
    Курка з апельсинами - рецепт
    Якщо ви вирішили запекти курочку, але не знаєте, як це краще зробити, то наша стаття допоможе вам. У ній ми розповімо рецепти приготування курки з
    Курка в гірчиці
    Курка в гірчиці
    Скільки б рецептів курки не з'являлося в сучасних кулінарних книгах, а все одно знайдуться нові, які будуть простіше, смачніше і корисніше. Одним з
    Курка в кунжуті
    Курка в кунжуті
    З курки готують багато різноманітних страв. Її варять, запікають, додають у салати, використовують у дієтичних страв і, звичайно ж, смажать. Ось
    Курка в соєвому соусі
    Курка в соєвому соусі
    Курка в соєвому соусі, смажена на сковороді або запечена в духовці виходить соковитою і неймовірно ніжною. Таке блюдо можна подати до святкового
    Курка в аджике в духовці
    Курка в аджике в духовці
    Курка, приготована в аджике в духовці, виходить дуже смачною, соковитою і пікантною. Таке блюдо неодмінно прикрасить будь-який святковий стіл.