Курка з медом
Смажена курочка з медом, хрусткою, апетитною скоринкою - це вишукана і смачна страва, яке чудово прикрасить будь-який святковий торжество і буде бажаним ласощами на простому сімейній вечері. До всіх своїх достоїнств, курятина ще і самий бюджетний варіант м'яса, адже куряче м'ясо набагато дешевше, ніж яловичина або свинина, але не менш смачне і корисне. Давайте розглянемо з вами рецепти приготування страв з курки з медом. Саме мед надає курятині солодкуватий незвичайний смак і золотистий колір, який сильно збуджує апетит.
Інгредієнти:
курка - 900 г;
мед - 100 г;
часник - 1 шт.;
кунжут - 20 г;
соєвий соус - 50 мл;
олія - 30 мл
Приготування
Рецепт приготування курки з медом досить простий, беремо невелику тушку курки, промиваємо і розбираємо на невеликі шматочки. Складаємо їх в каструльку і відставляємо в сторону. Цим часом готуємо маринад: кладемо мед в невелику миску і додаємо до нього дрібно порізаний часник, соєвий соус, воду і кунжут. Все добре перемішуємо і пробуємо на смак - маринад повинен вийти солоно-солодкий. Потім заливаємо їм шматочки курки і руками ретельно обмазуємо так, щоб все м'ясо було повністю покрито соусом. Прибираємо маринуватися в холодильник приблизно на 2 години. По закінченню часу, викладаємо курку з медом на заздалегідь розігріту сковороду і смажимо до повної готовності 40 хвилин. Готову страву подаємо гарячим з картоплею, рисом або овочами.
Інгредієнти:
курка (гомілка) - 4 шт.;
сіль, перець - за смаком;
мед - 30 мл;
гірчиця - 25 мл;
зелень кропу, петрушки - 40 г;
оливкова олія - 50 мл;
оливки без кісточок - 50 г;
цибуля ріпчаста - 1 шт.;
яблука - 2 шт.;
часник - за смаком;
морква - 1 шт.;
яблучний сік - 05 ст.
Приготування
Отже, для початку нам треба приготувати маринад. Для цього беремо пиалку і змішуємо в ній гірчицю, мед, сіль, перець і оливкове масло. Потім промиваємо курячі гомілки і змащуємо їх нашим соусом. Додаємо дрібно посічену цибулю, часник і залишаємо маринуватися. Цим часом змішуємо окремо порізані оливки, свіжу зелень, яблучний сік і додаємо за смаком сіль і перець. Яблука ретельно миємо, видаляємо серцевину і нарізаємо тонкими кільцями. Беремо ємність для мультиварки, викладаємо на дно яблука, поливаємо сумішшю зелені і соку і зверху кладемо замариноване м'ясо. Виставляємо режим «Випічка» і готуємо спочатку 25 хвилин, потім перемішуємо і ставимо назад ще на 30 хвилин. Як гарнір до курки з медом подаємо відварну або запечену картоплю.
Інгредієнти:
тушка курки - 700 г;
яблука - 3 шт.;
апельсин - 1 шт.;
мед - 1 ст. ложка;
домашня аджика - 1 ст. ложка;
гірчиця - 1 ч. ложка;
сіль, спеції - за смаком.
Приготування
Спочатку беремо курку і злегка обсмажуємо на сковороді. Потім перекладаємо її в чавунець, де вона буде тушкуватися. Тепер саме час зробити соус. Для цього беремо яблука, чистимо і ріжемо. З апельсина віджимаємо сік і додаємо до нього аджику, мед, гірчицю, спеції і сіль. Все ретельно перемішуємо. Викладаємо яблука поверх курки і заливаємо все приготованим соусом. Додаємо трохи води і тушкуємо приблизно 50 хвилин, в залежності від розмірів курки.
Як гарнір подаємо гречану або рисову кашу, картоплю, овочі або навіть відварні макарони. Курка у медовому соусі відмінно поєднується практично з усім. Зверніть увагу на те, що тушкована курка зберігається набагато краще, ніж запечена або варена. Приємного вам апетиту!
Смажена курка з медом
Інгредієнти:
Приготування
Рецепт приготування курки з медом досить простий, беремо невелику тушку курки, промиваємо і розбираємо на невеликі шматочки. Складаємо їх в каструльку і відставляємо в сторону. Цим часом готуємо маринад: кладемо мед в невелику миску і додаємо до нього дрібно порізаний часник, соєвий соус, воду і кунжут. Все добре перемішуємо і пробуємо на смак - маринад повинен вийти солоно-солодкий. Потім заливаємо їм шматочки курки і руками ретельно обмазуємо так, щоб все м'ясо було повністю покрито соусом. Прибираємо маринуватися в холодильник приблизно на 2 години. По закінченню часу, викладаємо курку з медом на заздалегідь розігріту сковороду і смажимо до повної готовності 40 хвилин. Готову страву подаємо гарячим з картоплею, рисом або овочами.
Курка з медом в мультиварці
Інгредієнти:
Приготування
Отже, для початку нам треба приготувати маринад. Для цього беремо пиалку і змішуємо в ній гірчицю, мед, сіль, перець і оливкове масло. Потім промиваємо курячі гомілки і змащуємо їх нашим соусом. Додаємо дрібно посічену цибулю, часник і залишаємо маринуватися. Цим часом змішуємо окремо порізані оливки, свіжу зелень, яблучний сік і додаємо за смаком сіль і перець. Яблука ретельно миємо, видаляємо серцевину і нарізаємо тонкими кільцями. Беремо ємність для мультиварки, викладаємо на дно яблука, поливаємо сумішшю зелені і соку і зверху кладемо замариноване м'ясо. Виставляємо режим «Випічка» і готуємо спочатку 25 хвилин, потім перемішуємо і ставимо назад ще на 30 хвилин. Як гарнір до курки з медом подаємо відварну або запечену картоплю.
Курка, тушкована з медом
Інгредієнти:
Приготування
Спочатку беремо курку і злегка обсмажуємо на сковороді. Потім перекладаємо її в чавунець, де вона буде тушкуватися. Тепер саме час зробити соус. Для цього беремо яблука, чистимо і ріжемо. З апельсина віджимаємо сік і додаємо до нього аджику, мед, гірчицю, спеції і сіль. Все ретельно перемішуємо. Викладаємо яблука поверх курки і заливаємо все приготованим соусом. Додаємо трохи води і тушкуємо приблизно 50 хвилин, в залежності від розмірів курки.
Як гарнір подаємо гречану або рисову кашу, картоплю, овочі або навіть відварні макарони. Курка у медовому соусі відмінно поєднується практично з усім. Зверніть увагу на те, що тушкована курка зберігається набагато краще, ніж запечена або варена. Приємного вам апетиту!
Рекомендуємо добрі рецепти
Курка з медом в духовці
Страви з курки завжди можна урізноманітнити. Для цього варто використовувати трави, зелень, овочі, фрукти і навіть мед. Курка з медом - відмінну
Курка з апельсинами - рецепт
Якщо ви вирішили запекти курочку, але не знаєте, як це краще зробити, то наша стаття допоможе вам. У ній ми розповімо рецепти приготування курки з
Курка в гірчиці
Скільки б рецептів курки не з'являлося в сучасних кулінарних книгах, а все одно знайдуться нові, які будуть простіше, смачніше і корисніше. Одним з
Курка в кунжуті
З курки готують багато різноманітних страв. Її варять, запікають, додають у салати, використовують у дієтичних страв і, звичайно ж, смажать. Ось
Курка в соєвому соусі
Курка в соєвому соусі, смажена на сковороді або запечена в духовці виходить соковитою і неймовірно ніжною. Таке блюдо можна подати до святкового
Курка в аджике в духовці
Курка, приготована в аджике в духовці, виходить дуже смачною, соковитою і пікантною. Таке блюдо неодмінно прикрасить будь-який святковий стіл.