Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Курка з медом в духовці

Курка з медом в духовці

19-03-2015, 18:14
1 105
Курка з медом в духовці
Курка з золистой, хрусткою скоринкою, оточена запеченою картоплею - класичне блюдо, прикрашає святковий стіл. Спробувати внести різноманітність в класику урочистого страви можна з допомогою цікавих доповнень: приправ, соусів і іншого. Наприклад, курка з медом в духовці, гарантовано доведеться до вподоби любителям цікавих смакових поєднань.

Курка з медом та часником


Інгредієнти:

  • ціле курча - 1 кг;

  • мед - 4 ст. ложки;

  • суміш італійських трав - 1 ст. ложка;

  • часник - 2 зубчики;

  • сіль, перець.


  • Приготування
    Тушку курчати розрізаємо на грудинці і розпластуємо на змащеному олією деку. Готуємо натирання з подрібнених зубчики часнику, меду і суміші трав. Отриманою сумішшю змащуємо попередньо посипану сіллю і перцем тушку. Готуємо медового курчати на деку з 2/3 склянки бульйону або води. Приготування курки з медом зазвичай займає близько години, і цей випадок не виняток: 1 години при 180 градусах буде цілком достатньо. Перевірте готовність, проткнувши м'ясисті місця ножем: домішка крові в курячому соку означає, що запікання доведеться продовжити. Подаємо курчати, попередньо розрізавши на порційні шматки.

    Курка в рукаві з медом


    Для того щоб насолодитися медовим смаком курки не обов'язково запікати її цілком. У будь-яку трапезу відмінно впишеться філе курки з медом, а процес готування полегшить спеціальний рукав.
    Інгредієнти:

  • куряче філе - 500 г;

  • мед - 1/4 ст.;

  • діжонська гірчиця - 1 ст. ложка;

  • соєвий соус - 1 ст. ложка;

  • тертий імбир - 1/4 ч. ложки;

  • цибуля шалот - 2 головки;

  • петрушка для прикраси.


  • Приготування
    Перед тим, як приготувати курку з медом, маринуємо її: для цього окремому посуді змішуємо мед, діжонську гірчицю, імбир, подрібнений шалот і соєвий соус. Змащуємо маринадом курку і даємо постояти 25-30 хвилин, а після перекладаємо в пекарський рукав і відправляємо в духовку попередньо надколов рукав зубочисткою. Запечена курка з медом готується 25-30 хвилин при 180 градусах. Готову страву прикрашаємо рубаною зеленню і доповнюємо гарніром з печених овочів.

    Курка у фользі з медом


    Інгредієнти:

  • курячі крильця - 1 кг;

  • кетчуп - 2 ст. ложки;

  • мед - 2 ст. ложки;

  • перець чорний - 1 ч. ложки;

  • перець червоний - 1 ч. ложка;

  • сіль - 1 ч. ложка.


  • Приготування
    На вимиті і висушені курячі крила наносимо гостру суміш з кетчупу, меду, солі і перцю. Залишаємо крильця маринуватися на 1 годину, а після викладаємо на деко і запікаємо при 180 градусах 10 хвилин, накривши фольгою, а потім ще 15 хвилин без фольги - для рум'яної скоринки.

    Курка з кунжутом і медом


    Низькокалорійні курячі ляшки, глазуровані медом і посипані кунжутом, внесуть нотку східної кухні в будь-яку трапезу.
    Інгредієнти:

  • курячі ляшки - 6 шт.;

  • соєвий соус - 1/2 ст.;

  • мед - 1/2 ст.;

  • масло рослинне - 2 ст. ложки;

  • часник - 1 зубчик;

  • кунжут - 2 ст. ложки.
  • Курка з медом в духовці


    Приготування
    З курячих ніжок знімаємо шкіру і зрізаємо залишки жиру. Змішуємо подрібнений часник, соєвий соус, мед і рослинне масло, поливаємо маринадом голяшки і залишаємо їх маринуватися, упакувавши в поліетиленовий пакет, 3-4 години (можна залишити на ніч). Перед запіканням нагріваємо духовку до 190 градусів, знімаємо з голяшек залишки маринаду і готуємо їх 25 хвилин. Після закінчення часу перевертаємо, підвищуємо температуру до 200 градусів і готуємо ще 20 хвилин. Готову курку посипаємо кунжутом і подаємо з соєвим соусом. Приємного апетиту!
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Курка з медом
    Курка з медом
    Курка з медом - дуже приємне блюдо, яке не тільки добре виглядає, але на смак не гірше. Звичайно, рецептів приготування такої страви багато, а тому
    Курка в гірчиці
    Курка в гірчиці
    Скільки б рецептів курки не з'являлося в сучасних кулінарних книгах, а все одно знайдуться нові, які будуть простіше, смачніше і корисніше. Одним з
    Курка в кунжуті
    Курка в кунжуті
    З курки готують багато різноманітних страв. Її варять, запікають, додають у салати, використовують у дієтичних страв і, звичайно ж, смажать. Ось
    Курка, фарширована апельсинами
    Курка, фарширована апельсинами
    Курка, фарширована апельсинами, таке ж святково страва, як і качка. Якщо ви не разу не пробували цю смакота, то наші цікаві рецепти для вас. Давайте
    Качка з медом і гірчицею
    Качка з медом і гірчицею
    Качка з медом і гірчицею - приголомшливо святковий і ошатне блюдо, яке прикрасить будь-який стіл і викличе масу позитивних емоцій у гостей.
    Курка в соєвому соусі
    Курка в соєвому соусі
    Курка в соєвому соусі, смажена на сковороді або запечена в духовці виходить соковитою і неймовірно ніжною. Таке блюдо можна подати до святкового