Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Курка в гірчиці

Курка в гірчиці

19-03-2015, 17:56
3 497
Курка в гірчиці
Курка в гірчиці, безсумнівно, припаде до смаку всім любителям і цінителям гострої кухні. Ароматний гірчичний соус додасть незвичайний присмак і пікантність ніжному курячому м'ясу, підкоривши навіть самих вибагливих гурманів чудовим смаком. При цьому таке блюдо готується досить легко, від того не відніме у вас багато часу і сил. Отже, давайте розглянемо рецепти приготування курки з гірчицею.

Курка з французькою гірчицею


Інгредієнти:

  • куряче філе - 500 г;

  • французька гірчиця - 4 ст. ложки;

  • болгарський перець - 1 шт.;

  • цибуля ріпчаста - 1 шт.


  • Приготування
    Куряче філе промиваємо, обсушуємо і обсмажуємо на рослинному маслі до золотистого кольору. Далі нарізаємо тонкими скибочками болгарський перець і ріпчасту цибулю, додаємо овочі до м'яса і тушкуємо на маленькому вогні протягом 10 хвилин. Потім кладемо французьку гірчицю і все добре перемішуємо. Подаємо готову страву гарячим разом з відвареною картоплею або вермішеллю.

    Курка запечена з гірчицею


    Інгредієнти:

  • діжонська гірчиця - 05 ст. ложки;

  • мед - 1 ст. ложка

  • лимон - 1 шт.;

  • сіль, розмарин - за смаком;

  • оливкова олія - 1 ст. ложка;

  • часник - 1 зубчик;

  • курка - 2 кг


  • Приготування
    Для приготування курки з дижонской гірчицею змішуємо гірчицю, мед, розмарин, оливкова олія, часник, цедру і трохи лимонного соку в чаші кухонного комбайна, після чого переливаємо отриманий маринад у велике блюдо, солимо, перчимо за смаком і акуратно викладаємо в блюдо шматочки курки, обвалюючи їх у суміші.
    Далі накриваємо все харчовою плівкою і ставимо маринуватися на всю ніч у холодильник. Заздалегідь розігріваємо до 190 градусів духовку, перекладаємо шматочки курки в блюдо для запікання, зверху поливаємо маринадом і відправляємо блюдо запікати приблизно на 50 хвилин. Викладаємо курку з медом і гірчицею на блюдо і подаємо теплою до столу.

    Смажена курка з гірчицею


    Інгредієнти:

  • апельсин - 2 шт.;

  • курка - 15 кг;

  • яйце - 2 шт.;

  • гірчиця - 2 ч. ложки;

  • сіль - за смаком;

  • борошно;

  • рослинне масло.


  • Приготування
    Курка в гірчиці
    Отже, курку обережно розбираємо на невеликі шматки, акуратно знімаємо з них шкіру і солимо. Гірчицю змішати з апельсиновим соком і заливаємо м'ясо приготованим соусом. Замариновані шматочки курки вмочаємо в збиті яйця, обвалюємо в борошні й обсмажуємо на сковороді з рослинною олією до появи рум'яної скоринки. Далі змішуємо окремо натерту на дрібній тертці цедру апельсина з соком, виливаємо суміш в сковороду з куркою, накриваємо кришкою і тушкуємо на повільному вогні до повної готовності.
    З такою заправкою можна приготувати курку в горщику при цьому куряче м'ясо необхідно попередньо обсмажити до напівготовності.
    Приємного вам апетиту!
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Курка з медом в духовці
    Курка з медом в духовці
    Страви з курки завжди можна урізноманітнити. Для цього варто використовувати трави, зелень, овочі, фрукти і навіть мед. Курка з медом - відмінну
    Курка з медом
    Курка з медом
    Курка з медом - дуже приємне блюдо, яке не тільки добре виглядає, але на смак не гірше. Звичайно, рецептів приготування такої страви багато, а тому
    Курка в кунжуті
    Курка в кунжуті
    З курки готують багато різноманітних страв. Її варять, запікають, додають у салати, використовують у дієтичних страв і, звичайно ж, смажать. Ось
    Курка в кефірі в духовці
    Курка в кефірі в духовці
    Багато господинь вважають куряче м'ясо сухим, але це не зовсім так. Правильно замаринована птах в кефірі вийде неймовірно ніжною і соковитою. Ну що
    Курка, фарширована апельсинами
    Курка, фарширована апельсинами
    Курка, фарширована апельсинами, таке ж святково страва, як і качка. Якщо ви не разу не пробували цю смакота, то наші цікаві рецепти для вас. Давайте
    Курка в соєвому соусі
    Курка в соєвому соусі
    Курка в соєвому соусі, смажена на сковороді або запечена в духовці виходить соковитою і неймовірно ніжною. Таке блюдо можна подати до святкового