Курка в гірчиці, безсумнівно, припаде до смаку всім любителям і цінителям гострої кухні. Ароматний гірчичний соус додасть незвичайний присмак і пікантність ніжному курячому м'ясу, підкоривши навіть самих вибагливих гурманів чудовим смаком. При цьому таке блюдо готується досить легко, від того не відніме у вас багато часу і сил. Отже, давайте розглянемо рецепти приготування курки з гірчицею.
Курка з французькою гірчицею
Інгредієнти: куряче філе - 500 г; французька гірчиця - 4 ст. ложки; болгарський перець - 1 шт.; цибуля ріпчаста - 1 шт. Приготування Куряче філе промиваємо, обсушуємо і обсмажуємо на рослинному маслі до золотистого кольору. Далі нарізаємо тонкими скибочками болгарський перець і ріпчасту цибулю, додаємо овочі до м'яса і тушкуємо на маленькому вогні протягом 10 хвилин. Потім кладемо французьку гірчицю і все добре перемішуємо. Подаємо готову страву гарячим разом з відвареною картоплею або вермішеллю.
Курка запечена з гірчицею
Інгредієнти: діжонська гірчиця - 05 ст. ложки; мед - 1 ст. ложка лимон - 1 шт.; сіль, розмарин - за смаком; оливкова олія - 1 ст. ложка; часник - 1 зубчик; курка - 2 кг Приготування Для приготування курки з дижонской гірчицею змішуємо гірчицю, мед, розмарин, оливкова олія, часник, цедру і трохи лимонного соку в чаші кухонного комбайна, після чого переливаємо отриманий маринад у велике блюдо, солимо, перчимо за смаком і акуратно викладаємо в блюдо шматочки курки, обвалюючи їх у суміші.
Далі накриваємо все харчовою плівкою і ставимо маринуватися на всю ніч у холодильник. Заздалегідь розігріваємо до 190 градусів духовку, перекладаємо шматочки курки в блюдо для запікання, зверху поливаємо маринадом і відправляємо блюдо запікати приблизно на 50 хвилин. Викладаємо курку з медом і гірчицею на блюдо і подаємо теплою до столу.
Смажена курка з гірчицею
Інгредієнти: апельсин - 2 шт.; курка - 15 кг; яйце - 2 шт.; гірчиця - 2 ч. ложки; сіль - за смаком; борошно; рослинне масло. Приготування Отже, курку обережно розбираємо на невеликі шматки, акуратно знімаємо з них шкіру і солимо. Гірчицю змішати з апельсиновим соком і заливаємо м'ясо приготованим соусом. Замариновані шматочки курки вмочаємо в збиті яйця, обвалюємо в борошні й обсмажуємо на сковороді з рослинною олією до появи рум'яної скоринки. Далі змішуємо окремо натерту на дрібній тертці цедру апельсина з соком, виливаємо суміш в сковороду з куркою, накриваємо кришкою і тушкуємо на повільному вогні до повної готовності.
З такою заправкою можна приготувати курку в горщику при цьому куряче м'ясо необхідно попередньо обсмажити до напівготовності.
Приємного вам апетиту!