Курка в кефірі в духовці
Багато вважають куряче м'ясо сухим, але це не зовсім так. Правильно приготовлена курка, наприклад, маринована в кефірі, буде дуже ніжною і соковитою. У нашій добірці рецепти курки в кефірі і для духовки, і для мультиварки.
Курка в кефірі в духовці
Інгредієнти:
курка - 1 шт.;
кефір - 075 л;
цибулина - 1 шт.;
сіль, перець, приправи - за смаку.
Приготування
Курку миємо, обсушуємо і ділимо на порційні шматки. Курячі шматочки, солимо, перчимо, додаємо приправи і дрібно нашатковану цибулю. Потім курку заливаємо кефіром і залишаємо в холодильнику на три години, можна на всю ніч. Потім викладаємо курку у вогнетривкий посуд і ставимо в духовку запікатися при температурі 180 градусів на годину.
Курка, тушкована в кефірі
Інгредієнти:
філе куряче - 1 кг;
кефір - 1 склянка;
нежирний майонез - 1/4 склянки;
часник - 3 зубчики;
кріп;
перець, сіль - за смаку.
Приготування
Змішуємо кефір, майонез, дрібно рубаний часник і кріп, солимо і перчимо. Курку промиваємо, обсушуємо і ріжемо на порційні шматки. Куряче філе заливаємо соусом і залишаємо на 30 хвилин. Потім перекладаємо курку в сковороду, доливаємо трохи соусу. Тушкуємо на слабкому вогні під кришкою до готовності.
Курка в кефірі в мультиварці
Інгредієнти:
курячі грудки - 500 г;
кефір - 1 мультистакан;
сіль, перець, спеції - за смаком.
Приготування
Курячі грудки ріжемо на частини, знімаємо шкіру, солимо, перчимо, додаємо спеції, заливаємо кефіром і залишаємо на ніч в холодильнику. Встановлюємо режим «Випічка» на 20 хвилин, викладаємо курку в чашу мультиварки і запікаємо грудки з кожного боку за 20 хвилин.
Курка в кефірі з овочами
До цієї запеченої в кефірі курочці додані овочі, дуже зручно, не потрібно думати чим її гарнірувати.
Інгредієнти:
стегно куряче - 2 шт.;
кефір - 2 склянки;
картопля дрібний - 6 шт.;
помідори черрі - 200 г;
петрушка;
часник - 2 зубчики;
сіль, перець, цукор, приправи - за смаком.
Приготування
Спочатку робимо маринад. Подрібнюємо часник і петрушку, беремо улюблену приправу і все це додаємо в кефір, солимо. Курку ріжемо на порційні шматки. Заливаємо, приготованим соусом курку і залишаємо на 1 годину. Чистимо картоплю, ріжемо його на шматочки. Форму, в якій будемо запікати курку змащуємо маслом і викладаємо картоплю, зверху дрібно рубаний часник, помідори, розрізані на четвертинки, сіль, цукор, перець, спеції. Зверху овочів викладаємо курку і заливаємо маринадом так, щоб він прикривав картоплю. Запікаємо в духовці при температурі 200 градусів близько години до готовності картоплі.
Маринад з кефіру для курки
Замаринувати курку для шашлику можна і просто в кефірі, м'ясо ніжним і соковитим. Але якщо зробити ось такий маринад, то ви отримаєте дуже пікантне й ароматне блюдо.
Інгредієнти:
кефір - 1 л;
сушений часник - 2 ст. ложки;
розмарин - 2 гілочки;
аджика (помірно гостра) - 2 ст. ложки;
лимон (цедра) - 1 шт.;
ворчестерський соус - 1 ст. ложка;
сіль, мелений чорний перець - за смаком.
Приготування
Виливаємо кефір в каструлю, додаємо аджику, сухий часник і розмарин, перемішуємо. Далі солимо, перчимо і натираємо лимонну цедру, ще раз перемішуємо. Маринад повинен бути трохи солонуватий. Вливаємо ворчестерський соус і знову перемішуємо. Маринад для курки готовий.
Курка в кефірі
Інгредієнти:
курка - 1 шт.;
кефір - 05 л;
кріп сушений - 2 ч. ложки;
часник - 3 зубчики;
майонез - 2 ст. ложки;
масло рослинне - 2 ст. ложки;
сіль, перець - за смаком.
Приготування
Курку розрізаємо на порційні шматочки і обмазуємо їх майонезом. Додаємо туди ж подрібнений часник, сушений кріп, сіль і перець. Заливаємо м'ясо домашнім кефіром і залишаємо в маринаді на 1 годину. Потім в товстостінну каструлю наливаємо рослинне масло, нагріваємо і викладаємо туди курку і заливаємо маринадом, в якому вона перебувала. Тушкуємо до готовності на маленькому вогні 40 хвилин, помішуючи час від часу.
Курка в кефірі в духовці
Інгредієнти:
Приготування
Курку миємо, обсушуємо і ділимо на порційні шматки. Курячі шматочки, солимо, перчимо, додаємо приправи і дрібно нашатковану цибулю. Потім курку заливаємо кефіром і залишаємо в холодильнику на три години, можна на всю ніч. Потім викладаємо курку у вогнетривкий посуд і ставимо в духовку запікатися при температурі 180 градусів на годину.
Курка, тушкована в кефірі
Інгредієнти:
Приготування
Змішуємо кефір, майонез, дрібно рубаний часник і кріп, солимо і перчимо. Курку промиваємо, обсушуємо і ріжемо на порційні шматки. Куряче філе заливаємо соусом і залишаємо на 30 хвилин. Потім перекладаємо курку в сковороду, доливаємо трохи соусу. Тушкуємо на слабкому вогні під кришкою до готовності.
Курка в кефірі в мультиварці
Інгредієнти:
Приготування
Курячі грудки ріжемо на частини, знімаємо шкіру, солимо, перчимо, додаємо спеції, заливаємо кефіром і залишаємо на ніч в холодильнику. Встановлюємо режим «Випічка» на 20 хвилин, викладаємо курку в чашу мультиварки і запікаємо грудки з кожного боку за 20 хвилин.
Курка в кефірі з овочами
До цієї запеченої в кефірі курочці додані овочі, дуже зручно, не потрібно думати чим її гарнірувати.
Інгредієнти:
Приготування
Спочатку робимо маринад. Подрібнюємо часник і петрушку, беремо улюблену приправу і все це додаємо в кефір, солимо. Курку ріжемо на порційні шматки. Заливаємо, приготованим соусом курку і залишаємо на 1 годину. Чистимо картоплю, ріжемо його на шматочки. Форму, в якій будемо запікати курку змащуємо маслом і викладаємо картоплю, зверху дрібно рубаний часник, помідори, розрізані на четвертинки, сіль, цукор, перець, спеції. Зверху овочів викладаємо курку і заливаємо маринадом так, щоб він прикривав картоплю. Запікаємо в духовці при температурі 200 градусів близько години до готовності картоплі.
Маринад з кефіру для курки
Замаринувати курку для шашлику можна і просто в кефірі, м'ясо ніжним і соковитим. Але якщо зробити ось такий маринад, то ви отримаєте дуже пікантне й ароматне блюдо.
Інгредієнти:
Приготування
Виливаємо кефір в каструлю, додаємо аджику, сухий часник і розмарин, перемішуємо. Далі солимо, перчимо і натираємо лимонну цедру, ще раз перемішуємо. Маринад повинен бути трохи солонуватий. Вливаємо ворчестерський соус і знову перемішуємо. Маринад для курки готовий.
Курка в кефірі
Інгредієнти:
Приготування
Курку розрізаємо на порційні шматочки і обмазуємо їх майонезом. Додаємо туди ж подрібнений часник, сушений кріп, сіль і перець. Заливаємо м'ясо домашнім кефіром і залишаємо в маринаді на 1 годину. Потім в товстостінну каструлю наливаємо рослинне масло, нагріваємо і викладаємо туди курку і заливаємо маринадом, в якому вона перебувала. Тушкуємо до готовності на маленькому вогні 40 хвилин, помішуючи час від часу.
Рекомендуємо добрі рецепти
Курка у вершковому соусі - рецепт
Курка у вершковому соусі - відмінний варіант вечері, та не простого, а з витонченим. Якщо звичайні рецепти приготування курки здаються вам
Куряча грудка в кефірі
Куряча грудка в кефірі - це просте і дієтичне блюдо, яке можна зробити без особливих зусиль. І ми пропонуємо вам пару легких рецептів цієї смакоти,
Курка в соєвому соусі
Курка в соєвому соусі, смажена на сковороді або запечена в духовці виходить соковитою і неймовірно ніжною. Таке блюдо можна подати до святкового
Маринад для шашлику з курки
І хоча справжні шанувальники шашлику стверджують, що готувати його потрібно виключно з свинини, ми все одно візьмемо на себе сміливість довести вам,
Курка гриль в мультиварці
Готувати знамениту курку гриль можна не тільки з допомогою мікрохвильовки, або аэрогриля. З цим завданням легко впорається ще одна кухонні помічниця
Курка, запечена в мультиварці
Курка - дуже смачна птиця, яку можна готувати різними способами: запікати, смажити, варити, фарширувати і т. д. І сьогодні ми детально розберемося,