Багато вважають куряче м'ясо сухим, але це не зовсім так. Правильно приготовлена курка, наприклад, маринована в кефірі, буде дуже ніжною і соковитою. У нашій добірці рецепти курки в кефірі і для духовки, і для мультиварки.
Курка в кефірі в духовці
Інгредієнти: курка - 1 шт.; кефір - 075 л; цибулина - 1 шт.; сіль, перець, приправи - за смаку. Приготування Курку миємо, обсушуємо і ділимо на порційні шматки. Курячі шматочки, солимо, перчимо, додаємо приправи і дрібно нашатковану цибулю. Потім курку заливаємо кефіром і залишаємо в холодильнику на три години, можна на всю ніч. Потім викладаємо курку у вогнетривкий посуд і ставимо в духовку запікатися при температурі 180 градусів на годину.
Курка, тушкована в кефірі
Інгредієнти: філе куряче - 1 кг; кефір - 1 склянка; нежирний майонез - 1/4 склянки; часник - 3 зубчики; кріп; перець, сіль - за смаку. Приготування Змішуємо кефір, майонез, дрібно рубаний часник і кріп, солимо і перчимо. Курку промиваємо, обсушуємо і ріжемо на порційні шматки. Куряче філе заливаємо соусом і залишаємо на 30 хвилин. Потім перекладаємо курку в сковороду, доливаємо трохи соусу. Тушкуємо на слабкому вогні під кришкою до готовності.
Курка в кефірі в мультиварці
Інгредієнти: курячі грудки - 500 г; кефір - 1 мультистакан; сіль, перець, спеції - за смаком. Приготування Курячі грудки ріжемо на частини, знімаємо шкіру, солимо, перчимо, додаємо спеції, заливаємо кефіром і залишаємо на ніч в холодильнику. Встановлюємо режим «Випічка» на 20 хвилин, викладаємо курку в чашу мультиварки і запікаємо грудки з кожного боку за 20 хвилин.
Курка в кефірі з овочами
До цієї запеченої в кефірі курочці додані овочі, дуже зручно, не потрібно думати чим її гарнірувати.
Інгредієнти: стегно куряче - 2 шт.; кефір - 2 склянки; картопля дрібний - 6 шт.; помідори черрі - 200 г; петрушка; часник - 2 зубчики; сіль, перець, цукор, приправи - за смаком. Приготування Спочатку робимо маринад. Подрібнюємо часник і петрушку, беремо улюблену приправу і все це додаємо в кефір, солимо. Курку ріжемо на порційні шматки. Заливаємо, приготованим соусом курку і залишаємо на 1 годину. Чистимо картоплю, ріжемо його на шматочки. Форму, в якій будемо запікати курку змащуємо маслом і викладаємо картоплю, зверху дрібно рубаний часник, помідори, розрізані на четвертинки, сіль, цукор, перець, спеції. Зверху овочів викладаємо курку і заливаємо маринадом так, щоб він прикривав картоплю. Запікаємо в духовці при температурі 200 градусів близько години до готовності картоплі.
Маринад з кефіру для курки
Замаринувати курку для шашлику можна і просто в кефірі, м'ясо ніжним і соковитим. Але якщо зробити ось такий маринад, то ви отримаєте дуже пікантне й ароматне блюдо.
Інгредієнти: кефір - 1 л; сушений часник - 2 ст. ложки; розмарин - 2 гілочки; аджика (помірно гостра) - 2 ст. ложки; лимон (цедра) - 1 шт.; ворчестерський соус - 1 ст. ложка; сіль, мелений чорний перець - за смаком. Приготування Виливаємо кефір в каструлю, додаємо аджику, сухий часник і розмарин, перемішуємо. Далі солимо, перчимо і натираємо лимонну цедру, ще раз перемішуємо. Маринад повинен бути трохи солонуватий. Вливаємо ворчестерський соус і знову перемішуємо. Маринад для курки готовий.
Курка в кефірі
Інгредієнти: курка - 1 шт.; кефір - 05 л; кріп сушений - 2 ч. ложки; часник - 3 зубчики; майонез - 2 ст. ложки; масло рослинне - 2 ст. ложки; сіль, перець - за смаком. Приготування Курку розрізаємо на порційні шматочки і обмазуємо їх майонезом. Додаємо туди ж подрібнений часник, сушений кріп, сіль і перець. Заливаємо м'ясо домашнім кефіром і залишаємо в маринаді на 1 годину. Потім в товстостінну каструлю наливаємо рослинне масло, нагріваємо і викладаємо туди курку і заливаємо маринадом, в якому вона перебувала. Тушкуємо до готовності на маленькому вогні 40 хвилин, помішуючи час від часу.