Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Курка у вершковому соусі - рецепт

Курка у вершковому соусі - рецепт

19-03-2015, 18:19
812
Курка у вершковому соусі - рецепт
Якщо, прийшовши ввечері з роботи, у вас виникло питання, що ж приготувати на вечерю для своєї родини, то обов'язково зверніть свою увагу на цю страву. Курка під вершковим соусом - дуже смачне, пікантне і аристократичне страва, яка приємно здивує і порадує всіх членів сім'ї. Тим більше готувати його дуже легко і швидко. Найголовніше в приготуванні запеченої у вершковому соусі курки - це, звичайно ж, маринад і соус до неї. Дуже важливо точно витримати час маринування м'яса, якщо раптом цим пунктом знехтувати, то курка вийде в підсумку сухий і не соковитою. І запам'ятайте: так як соус дуже швидко застигає, їм необхідно поливати курку безпосередньо перед самою подачею на стіл.

Курка в вершково-часниковому соусі


Інгредієнти:

  • курка - 1 кг;

  • сіль, перець, паприка - за смаком;

  • часник - 3 зубчики;

  • сухий кріп;

  • майонез - 2 ст. ложки;

  • вершкове масло - 3 ст. ложки;

  • молоко - 1 5 ст.


  • Приготування
    Для початку, давайте зробимо маринад для курки. Для цього беремо сіль, додаємо рослинне масло, чорний перець, паприку і сухий кріп. Все добре перемішуємо і відставляємо в сторону. Потім, беремо курку, розрізаємо на однакові невеликі шматочки і обмазуємо кожен з них в маринаді. Залишаємо приблизно на годину, щоб м'ясо добре просочилося.
    Не втрачаючи часу дарма, робимо соус: викладаємо майонез в глибоку тарілку, додаємо за смаком сіль, підігріте молоко, розтоплене вершкове масло і видавлений часник - збиваємо блендером. Замариновану курку кладемо у форму для випічки і відправляємо в розігріту до 180°С духовку приблизно на 50 хвилин. Потім витягуємо її і поливаємо вершково-часниковим соусом. Поки курка печеться в духовці, ви можете відварити гарнір - рис або макарони.

    Курка в вершково-сирному соусі


    Інгредієнти:

  • куряче філе - 500 г;

  • цибулина - 1 шт.;

  • вершки - 400 мл;

  • борошно - 15 ст. ложки;

  • вершкове масло - 50 г;

  • сир - 100 г;

  • сіль, перець, часник - за смаком.


  • Приготування
    Курка у вершковому соусі - рецепт

    Щоб приготувати філе курки у вершковому соусі беремо вершкове масло розтоплюємо його на сковороді і кладемо дрібно порізану цибулю і часник. Тушкуємо в олії хвилин 5 до появи золотистого відтінку. Курку ріжемо на невеликі шматочки, перемішуємо з обсмаженням і протушиваем ще 10 хвилин. Додаємо борошно, вершки, солимо і перчимо за смаком. Коли вершки почнуть закипати, додаємо натертий на крупній тертці сир і тушкуємо на слабкому вогні до тих пір, поки він не розплавиться. Не минуло й півгодини, а на вашому столі вже красується смачна тушкована курка у вершковому соусі. Іншими словами, цей рецепт - справжня палочка-виручалочка для люблячих, але зайнятих господинь!
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Курка з медом
    Курка з медом
    Курка з медом - дуже приємне блюдо, яке не тільки добре виглядає, але на смак не гірше. Звичайно, рецептів приготування такої страви багато, а тому
    Курка в кунжуті
    Курка в кунжуті
    З курки готують багато різноманітних страв. Її варять, запікають, додають у салати, використовують у дієтичних страв і, звичайно ж, смажать. Ось
    Курка в кефірі в духовці
    Курка в кефірі в духовці
    Багато господинь вважають куряче м'ясо сухим, але це не зовсім так. Правильно замаринована птах в кефірі вийде неймовірно ніжною і соковитою. Ну що
    Курка в сметанному соусі
    Курка в сметанному соусі
    Філе курки в сметанному соусі завжди виходить таким ніжно-вершковим, з пікантною кислинкою. А якщо ще додати часникову або гірчичну нотки, то
    Курка в соєвому соусі
    Курка в соєвому соусі
    Курка в соєвому соусі, смажена на сковороді або запечена в духовці виходить соковитою і неймовірно ніжною. Таке блюдо можна подати до святкового
    Курка в аджике в духовці
    Курка в аджике в духовці
    Курка, приготована в аджике в духовці, виходить дуже смачною, соковитою і пікантною. Таке блюдо неодмінно прикрасить будь-який святковий стіл.