Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Курка в сметанному соусі

Курка в сметанному соусі

19-03-2015, 16:28
3 252
Курка в сметанному соусі
Філе курки в сметанному соусі завжди виходить таким ніжно-вершковим, з пікантною кислинкою. А якщо ще додати часникову або гірчичну нотки, то повірте, це блюдо ніколи вам не зможе набриднути.

Рецепт курки в сметанно-часниковому соусі


Інгредієнти:

  • гомілки курячі - 6 шт.;

  • сметана домашня - 1 ст.;

  • часник - 5 зубків;

  • трави прованські (сухі) - 05 ст. ложки;

  • сіль - за смаком.


  • Приготування
    У сметану видавлюємо через прес часник, додаємо трави і перемішуємо. Курячі гомілки викладаємо у змащену маслом форму для запікання, попередньо натерши їх сіллю. Заливаємо зверху сметанно-часниковим соусом і відправляємо в розігріту до 200 градусів духовку. Через 45 хвилин рум'яну курочку можна діставати.

    Курка, тушкована в сметанно-вершковому соусі


    Інгредієнти:

  • філе куряче - 500 г;

  • цибуля - 1 шт.;

  • олія - для смаження;

  • сіль, перець чорний мелений - за смаком.


  • Для соусу:

  • сметана - 05 склянки;

  • вершки (жирність не менше 20 %) - 05 склянки;

  • майонез - 1 ст. ложка;

  • соус соєвий - 1 ст. ложка;

  • гірчиця - 05 ч. ложки;

  • огірок малосольний - 1 шт.;

  • часник - 1 зубчик;

  • кріп - 05 пучка.


  • Приготування
    М'ясо промиваємо, нарізаємо невеликими шматочками. Солимо, перчимо і викладаємо на розігріту сковорідку. Окремо обсмажуємо дрібно покришену цибулю до рум'яного кольору, потім додаємо його в куряче філе.
    Тим часом займемося соусом. Змішуємо вершки, сметану, гірчицю і соєвий соус . Додаємо пропущений через прес часник і дрібно посічену зелень з огірком. Заливаємо соусом практично готове м'ясо, накриваємо кришкою і тушкуємо на маленькому вогні ще хвилин 10. А як гарнір до цієї незвичайно ніжною курці в сметанно-гірчичному соусі відмінно підійдуть картопляне пюре, макарони або рис.

    Курка в томатно-сметанному соусі


    Інгредієнти:

  • курка - 1 шт.;

  • помідори консервовані (у власному соку) - 1 б.;

  • сметана - 2 ст. ложки;

  • цибуля - 1 шт.;

  • морква - 1 шт.;

  • перець болгарський - 1 шт.;

  • імбир (корінь) - 1 см;

  • часник - 2 зубки;

  • петрушка - 1 пучок;

  • олія оливкова - для смаження;

  • сіль, перець чорний мелений - за смаком.


  • Приготування
    Курочку ретельно промиваємо, якщо потрібно - обсмаливаем, і розрізаємо на частини. Солимо, перчимо й залишаємо на час. Тремо на дрібній тертці імбир і кришимо часник. Обсмажуємо їх на розігрітій з олією сковорідці буквально пару хвилин. І як тільки вони почнуть віддавати свої аромати, додаємо нарізаний соломкою перець і цибулю півкільцями, а хвилин через 5 і курочку.
    Обсмажуємо її на середньому вогні до утворення рум'яної скоринки. Потім додаємо дрібно накрошенние томати разом з соком, сметану, сіль і спеції. Перемішуємо, накриваємо кришкою і тушкуємо близько півгодини до готовності.

    Курка в сметанно-грибному соусі


    Інгредієнти:

  • стегенця курячі - 4 шт.;

  • гриби білі (сушені) - 100 г;

  • сметана - 500 г;

  • цибуля - 3 шт.;

  • борошно - 2 ст. ложки;

  • масло вершкове - 2 ст. ложки;

  • сіль, перець чорний мелений - за смаком.


  • Приготування
    Білі гриби заздалегідь промиваємо і замочуємо в холодній воді не менше, ніж на 3 години. З стегенець знімаємо шкірку і рубаємо їх на порційні шматочки. Викладаємо курочку в сотейник і заливаємо
    Курка в сметанному соусі
    розведеною водою сметаною так, щоб вона була повністю покрита. Ставимо на вогонь, доводимо до кипіння і відливаємо склянку рідини - вона нам ще знадобиться. А до м'яса додаємо гриби разом з водою, в якій вони замочували. Тушкуємо все разом на маленькому вогні під закритою кришкою до готовності.
    Окремо обсмажуємо на вершковому маслі дрібно покришену цибулю до рум'яного кольору. А в склянці з відібраним розводимо бульйоном борошно, не залишаючи грудочок. З'єднуємо курочку з цибулею і борошняний заливкою. Солимо, перчимо за смаком. Доводимо до кипіння, витримуємо ще пару хвилин і знімаємо з вогню.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Свинина з грибами в соусі
    Свинина з грибами в соусі
    Ніжні шматочки м'яса в поєднанні з грибами гарні під будь-яким соусом. Сьогодні ми підібрали для вас три його основні види. Таке оригінальне блюдо
    Курка у вершковому соусі - рецепт
    Курка у вершковому соусі - рецепт
    Курка у вершковому соусі - відмінний варіант вечері, та не простого, а з витонченим. Якщо звичайні рецепти приготування курки здаються вам
    Куряче філе в сметанному соусі
    Куряче філе в сметанному соусі
    Скільки ж можна приготувати страв з курки? Незлічена кількість. І сьогодні ми розповімо, як зробити смачне куряче філе в сметанному соусі. М'ясо
    Курка в аджике в духовці
    Курка в аджике в духовці
    Курка, приготована в аджике в духовці, виходить дуже смачною, соковитою і пікантною. Таке блюдо неодмінно прикрасить будь-який святковий стіл.
    Свинина в сметанному соусі
    Свинина в сметанному соусі
    Не знаєте такого смачненького приготувати у вихідний день? Пропонуємо відмінне рішення - зробіть свинину в сметанному соусі. Страва вийде смачним,
    Куряче філе у вершковому соусі
    Куряче філе у вершковому соусі
    Куряче філе у вершковому соусі - це класика французької кухні. М'ясо виходить дуже ніжним при гасінні у молоці і вершках, а сирні нотки надають