Курка в сметанному соусі
Філе курки в сметанному соусі завжди виходить таким ніжно-вершковим, з пікантною кислинкою. А якщо ще додати часникову або гірчичну нотки, то повірте, це блюдо ніколи вам не зможе набриднути.
Інгредієнти:
гомілки курячі - 6 шт.;
сметана домашня - 1 ст.;
часник - 5 зубків;
трави прованські (сухі) - 05 ст. ложки;
сіль - за смаком.
Приготування
У сметану видавлюємо через прес часник, додаємо трави і перемішуємо. Курячі гомілки викладаємо у змащену маслом форму для запікання, попередньо натерши їх сіллю. Заливаємо зверху сметанно-часниковим соусом і відправляємо в розігріту до 200 градусів духовку. Через 45 хвилин рум'яну курочку можна діставати.
Інгредієнти:
філе куряче - 500 г;
цибуля - 1 шт.;
олія - для смаження;
сіль, перець чорний мелений - за смаком.
Для соусу:
сметана - 05 склянки;
вершки (жирність не менше 20 %) - 05 склянки;
майонез - 1 ст. ложка;
соус соєвий - 1 ст. ложка;
гірчиця - 05 ч. ложки;
огірок малосольний - 1 шт.;
часник - 1 зубчик;
кріп - 05 пучка.
Приготування
М'ясо промиваємо, нарізаємо невеликими шматочками. Солимо, перчимо і викладаємо на розігріту сковорідку. Окремо обсмажуємо дрібно покришену цибулю до рум'яного кольору, потім додаємо його в куряче філе.
Тим часом займемося соусом. Змішуємо вершки, сметану, гірчицю і соєвий соус . Додаємо пропущений через прес часник і дрібно посічену зелень з огірком. Заливаємо соусом практично готове м'ясо, накриваємо кришкою і тушкуємо на маленькому вогні ще хвилин 10. А як гарнір до цієї незвичайно ніжною курці в сметанно-гірчичному соусі відмінно підійдуть картопляне пюре, макарони або рис.
Інгредієнти:
курка - 1 шт.;
помідори консервовані (у власному соку) - 1 б.;
сметана - 2 ст. ложки;
цибуля - 1 шт.;
морква - 1 шт.;
перець болгарський - 1 шт.;
імбир (корінь) - 1 см;
часник - 2 зубки;
петрушка - 1 пучок;
олія оливкова - для смаження;
сіль, перець чорний мелений - за смаком.
Приготування
Курочку ретельно промиваємо, якщо потрібно - обсмаливаем, і розрізаємо на частини. Солимо, перчимо й залишаємо на час. Тремо на дрібній тертці імбир і кришимо часник. Обсмажуємо їх на розігрітій з олією сковорідці буквально пару хвилин. І як тільки вони почнуть віддавати свої аромати, додаємо нарізаний соломкою перець і цибулю півкільцями, а хвилин через 5 і курочку.
Обсмажуємо її на середньому вогні до утворення рум'яної скоринки. Потім додаємо дрібно накрошенние томати разом з соком, сметану, сіль і спеції. Перемішуємо, накриваємо кришкою і тушкуємо близько півгодини до готовності.
Інгредієнти:
стегенця курячі - 4 шт.;
гриби білі (сушені) - 100 г;
сметана - 500 г;
цибуля - 3 шт.;
борошно - 2 ст. ложки;
масло вершкове - 2 ст. ложки;
сіль, перець чорний мелений - за смаком.
Приготування
Білі гриби заздалегідь промиваємо і замочуємо в холодній воді не менше, ніж на 3 години. З стегенець знімаємо шкірку і рубаємо їх на порційні шматочки. Викладаємо курочку в сотейник і заливаємо розведеною водою сметаною так, щоб вона була повністю покрита. Ставимо на вогонь, доводимо до кипіння і відливаємо склянку рідини - вона нам ще знадобиться. А до м'яса додаємо гриби разом з водою, в якій вони замочували. Тушкуємо все разом на маленькому вогні під закритою кришкою до готовності.
Окремо обсмажуємо на вершковому маслі дрібно покришену цибулю до рум'яного кольору. А в склянці з відібраним розводимо бульйоном борошно, не залишаючи грудочок. З'єднуємо курочку з цибулею і борошняний заливкою. Солимо, перчимо за смаком. Доводимо до кипіння, витримуємо ще пару хвилин і знімаємо з вогню.
Рецепт курки в сметанно-часниковому соусі
Інгредієнти:
Приготування
У сметану видавлюємо через прес часник, додаємо трави і перемішуємо. Курячі гомілки викладаємо у змащену маслом форму для запікання, попередньо натерши їх сіллю. Заливаємо зверху сметанно-часниковим соусом і відправляємо в розігріту до 200 градусів духовку. Через 45 хвилин рум'яну курочку можна діставати.
Курка, тушкована в сметанно-вершковому соусі
Інгредієнти:
Для соусу:
Приготування
М'ясо промиваємо, нарізаємо невеликими шматочками. Солимо, перчимо і викладаємо на розігріту сковорідку. Окремо обсмажуємо дрібно покришену цибулю до рум'яного кольору, потім додаємо його в куряче філе.
Тим часом займемося соусом. Змішуємо вершки, сметану, гірчицю і соєвий соус . Додаємо пропущений через прес часник і дрібно посічену зелень з огірком. Заливаємо соусом практично готове м'ясо, накриваємо кришкою і тушкуємо на маленькому вогні ще хвилин 10. А як гарнір до цієї незвичайно ніжною курці в сметанно-гірчичному соусі відмінно підійдуть картопляне пюре, макарони або рис.
Курка в томатно-сметанному соусі
Інгредієнти:
Приготування
Курочку ретельно промиваємо, якщо потрібно - обсмаливаем, і розрізаємо на частини. Солимо, перчимо й залишаємо на час. Тремо на дрібній тертці імбир і кришимо часник. Обсмажуємо їх на розігрітій з олією сковорідці буквально пару хвилин. І як тільки вони почнуть віддавати свої аромати, додаємо нарізаний соломкою перець і цибулю півкільцями, а хвилин через 5 і курочку.
Обсмажуємо її на середньому вогні до утворення рум'яної скоринки. Потім додаємо дрібно накрошенние томати разом з соком, сметану, сіль і спеції. Перемішуємо, накриваємо кришкою і тушкуємо близько півгодини до готовності.
Курка в сметанно-грибному соусі
Інгредієнти:
Приготування
Білі гриби заздалегідь промиваємо і замочуємо в холодній воді не менше, ніж на 3 години. З стегенець знімаємо шкірку і рубаємо їх на порційні шматочки. Викладаємо курочку в сотейник і заливаємо розведеною водою сметаною так, щоб вона була повністю покрита. Ставимо на вогонь, доводимо до кипіння і відливаємо склянку рідини - вона нам ще знадобиться. А до м'яса додаємо гриби разом з водою, в якій вони замочували. Тушкуємо все разом на маленькому вогні під закритою кришкою до готовності.
Окремо обсмажуємо на вершковому маслі дрібно покришену цибулю до рум'яного кольору. А в склянці з відібраним розводимо бульйоном борошно, не залишаючи грудочок. З'єднуємо курочку з цибулею і борошняний заливкою. Солимо, перчимо за смаком. Доводимо до кипіння, витримуємо ще пару хвилин і знімаємо з вогню.
Рекомендуємо добрі рецепти
Свинина з грибами в соусі
Ніжні шматочки м'яса в поєднанні з грибами гарні під будь-яким соусом. Сьогодні ми підібрали для вас три його основні види. Таке оригінальне блюдо
Курка у вершковому соусі - рецепт
Курка у вершковому соусі - відмінний варіант вечері, та не простого, а з витонченим. Якщо звичайні рецепти приготування курки здаються вам
Куряче філе в сметанному соусі
Скільки ж можна приготувати страв з курки? Незлічена кількість. І сьогодні ми розповімо, як зробити смачне куряче філе в сметанному соусі. М'ясо
Курка в аджике в духовці
Курка, приготована в аджике в духовці, виходить дуже смачною, соковитою і пікантною. Таке блюдо неодмінно прикрасить будь-який святковий стіл.
Свинина в сметанному соусі
Не знаєте такого смачненького приготувати у вихідний день? Пропонуємо відмінне рішення - зробіть свинину в сметанному соусі. Страва вийде смачним,
Куряче філе у вершковому соусі
Куряче філе у вершковому соусі - це класика французької кухні. М'ясо виходить дуже ніжним при гасінні у молоці і вершках, а сирні нотки надають