Філе курки в сметанному соусі завжди виходить таким ніжно-вершковим, з пікантною кислинкою. А якщо ще додати часникову або гірчичну нотки, то повірте, це блюдо ніколи вам не зможе набриднути.
Рецепт курки в сметанно-часниковому соусі
Інгредієнти: гомілки курячі - 6 шт.; сметана домашня - 1 ст.; часник - 5 зубків; трави прованські (сухі) - 05 ст. ложки; сіль - за смаком. Приготування У сметану видавлюємо через прес часник, додаємо трави і перемішуємо. Курячі гомілки викладаємо у змащену маслом форму для запікання, попередньо натерши їх сіллю. Заливаємо зверху сметанно-часниковим соусом і відправляємо в розігріту до 200 градусів духовку. Через 45 хвилин рум'яну курочку можна діставати.
Курка, тушкована в сметанно-вершковому соусі
Інгредієнти: філе куряче - 500 г; цибуля - 1 шт.; олія - для смаження; сіль, перець чорний мелений - за смаком. Для соусу:
сметана - 05 склянки; вершки (жирність не менше 20 %) - 05 склянки; майонез - 1 ст. ложка; соус соєвий - 1 ст. ложка; гірчиця - 05 ч. ложки; огірок малосольний - 1 шт.; часник - 1 зубчик; кріп - 05 пучка. Приготування М'ясо промиваємо, нарізаємо невеликими шматочками. Солимо, перчимо і викладаємо на розігріту сковорідку. Окремо обсмажуємо дрібно покришену цибулю до рум'яного кольору, потім додаємо його в куряче філе.
Тим часом займемося соусом. Змішуємо вершки, сметану, гірчицю і соєвий соус . Додаємо пропущений через прес часник і дрібно посічену зелень з огірком. Заливаємо соусом практично готове м'ясо, накриваємо кришкою і тушкуємо на маленькому вогні ще хвилин 10. А як гарнір до цієї незвичайно ніжною курці в сметанно-гірчичному соусі відмінно підійдуть картопляне пюре, макарони або рис.
Курка в томатно-сметанному соусі
Інгредієнти: курка - 1 шт.; помідори консервовані (у власному соку) - 1 б.; сметана - 2 ст. ложки; цибуля - 1 шт.; морква - 1 шт.; перець болгарський - 1 шт.; імбир (корінь) - 1 см; часник - 2 зубки; петрушка - 1 пучок; олія оливкова - для смаження; сіль, перець чорний мелений - за смаком. Приготування Курочку ретельно промиваємо, якщо потрібно - обсмаливаем, і розрізаємо на частини. Солимо, перчимо й залишаємо на час. Тремо на дрібній тертці імбир і кришимо часник. Обсмажуємо їх на розігрітій з олією сковорідці буквально пару хвилин. І як тільки вони почнуть віддавати свої аромати, додаємо нарізаний соломкою перець і цибулю півкільцями, а хвилин через 5 і курочку.
Обсмажуємо її на середньому вогні до утворення рум'яної скоринки. Потім додаємо дрібно накрошенние томати разом з соком, сметану, сіль і спеції. Перемішуємо, накриваємо кришкою і тушкуємо близько півгодини до готовності.
Курка в сметанно-грибному соусі
Інгредієнти: стегенця курячі - 4 шт.; гриби білі (сушені) - 100 г; сметана - 500 г; цибуля - 3 шт.; борошно - 2 ст. ложки; масло вершкове - 2 ст. ложки; сіль, перець чорний мелений - за смаком. Приготування Білі гриби заздалегідь промиваємо і замочуємо в холодній воді не менше, ніж на 3 години. З стегенець знімаємо шкірку і рубаємо їх на порційні шматочки. Викладаємо курочку в сотейник і заливаємо
розведеною водою сметаною так, щоб вона була повністю покрита. Ставимо на вогонь, доводимо до кипіння і відливаємо склянку рідини - вона нам ще знадобиться. А до м'яса додаємо гриби разом з водою, в якій вони замочували. Тушкуємо все разом на маленькому вогні під закритою кришкою до готовності.
Окремо обсмажуємо на вершковому маслі дрібно покришену цибулю до рум'яного кольору. А в склянці з відібраним розводимо бульйоном борошно, не залишаючи грудочок. З'єднуємо курочку з цибулею і борошняний заливкою. Солимо, перчимо за смаком. Доводимо до кипіння, витримуємо ще пару хвилин і знімаємо з вогню.