Куряче філе у вершковому соусі
Куряче філе в вершковому соусі - це золота класика французької кухні. Гасіння у молоці або вершках робить м'ясо особливо ніжним, а сирні нотки надають пікантність. Це просте у виконанні блюдо додасть особливу вишуканість і шарм як романтичної вечері, так і святкової трапези в колі друзів. А на гарнір найкраще підійде рис або тушковані овочі.
Інгредієнти:
філе куряче - 500 г;
печериці - 300 г;
сметана - 2 ст. ложки;
молоко - 1 ст.;
цибуля - 2 шт.;
борошно - 15 ст. ложки;
куркума - 05 ч. ложки;
перець духмяний (горошок) - 3 шт.;
кріп (сухий) - 1 ст. ложка;
олія - для смаження;
сіль, перець чорний мелений - за смаком.
Приготування
Тонко нарізаємо цибулю і обсмажуємо на розігрітій з рослинним маслом сковороді до прозорості. Курячі грудки промиваємо, витираємо і нарізаємо невеликими кубиками поперек волокон. Відправляємо в сковороду до цибулі, солимо, перчимо і обсмажуємо, поки м'ясо не побіліє. Зверху присипаємо нарізаними тонкими пластинками грибами, перемішуємо і тушкуємо хвилин 5. Після присипаємо борошном, трохи її пасеруємо і вливаємо молоко. Додаємо сметану, куркуму і запашний горошок. Накриваємо кришкою і тушкуємо на маленькому вогні хвилин 15 до готовності. Не забувайте час від часу перемішувати, щоб соус не підгорів. В кінці додаємо кріп.
Таку чудову курочку з грибами під молочним соусом можна подавати з будь-яким гарніром. Картопля, рис, макарони - все підійде ідеально.
Інгредієнти:
філе куряче - 500 г;
молоко - 1 л;
петрушка - 1 пучок;
олія - для смаження;
сіль, перець чорний мелений - за смаком.
Приготування
Куряче філе промиваємо, натираємо сіллю і перцем і викладаємо на сковорідку. Обсмажуємо до золотистого кольору з одного боку, перевертаємо і смажимо ще кілька хвилин. Після заливаємо молоком. Накриваємо кришкою і 25 хвилин тушкуємо курочку на повільному вогні. А хвилин за 5 до готовності посипаємо блюдо тертим сиром. Подаємо з рубаною зеленню.
Інгредієнти:
філе куряче - 500 г;
брокколі - 400 г;
цибуля-порей - 1 шт.;
вершки (жирність 10%) - 1ст.;
сир твердий - 100 г;
масло вершкове - 20 г;
сіль, перець чорний мелений - за смаком.
Приготування
Куряче філе відварюємо до готовності в підсоленій воді. На це піде приблизно хвилин 20. Брокколі також кидаємо в киплячу підсолену воду, але всього лише на 8 хвилин, після капусту відкидаємо на друшляк і даємо стекти. Якщо потрібно, суцвіття кришимо на більш дрібні частини. Остигле філе ріжемо кубиками, цибулю - півкільцями. Сир натираємо на середній тертці.
У змащені маслом формочки для запікання викладаємо курку, брокколі і цибулю. Заливаємо вершками і присипаємо тертим сиром. Відправляємо підрум'янитися в духовку, розігріту до 180 градусів. Вже хвилин через 20 куряче філе з вершковим соусом буде готово!
Інгредієнти:
грудка куряча - 350 г;
вино біле - 30 мл;
борошно - 30 г;
масло - 30 г;
молоко - 1/2 ст.;
сіль, перець чорний мелений - за смаком.
Приготування
М'ясо нарізаємо невеликими шматочками, солимо, перчимо і припускаємо в вині, поки рідина не випарується. Розм'якшене масло розтираємо з борошном і обсмажуємо на окремій сковорідці на повільному вогні до рум'яного кольору. Потім тоненькою цівкою вливаємо молоко і, постійно помішуючи, варимо соус, поки він трохи не загусне.
Курячу грудку перекладаємо в жароміцну форму, заливаємо соусом «бешамель» і відправляємо в розігріту до 200 градусів духовку. Запікаємо 20 хвилин, до готовності.
Куряче філе з грибами в молочному соусі
Інгредієнти:
Приготування
Тонко нарізаємо цибулю і обсмажуємо на розігрітій з рослинним маслом сковороді до прозорості. Курячі грудки промиваємо, витираємо і нарізаємо невеликими кубиками поперек волокон. Відправляємо в сковороду до цибулі, солимо, перчимо і обсмажуємо, поки м'ясо не побіліє. Зверху присипаємо нарізаними тонкими пластинками грибами, перемішуємо і тушкуємо хвилин 5. Після присипаємо борошном, трохи її пасеруємо і вливаємо молоко. Додаємо сметану, куркуму і запашний горошок. Накриваємо кришкою і тушкуємо на маленькому вогні хвилин 15 до готовності. Не забувайте час від часу перемішувати, щоб соус не підгорів. В кінці додаємо кріп.
Таку чудову курочку з грибами під молочним соусом можна подавати з будь-яким гарніром. Картопля, рис, макарони - все підійде ідеально.
Куряче філе в молочно-сирному соусі
Інгредієнти:
Приготування
Куряче філе промиваємо, натираємо сіллю і перцем і викладаємо на сковорідку. Обсмажуємо до золотистого кольору з одного боку, перевертаємо і смажимо ще кілька хвилин. Після заливаємо молоком. Накриваємо кришкою і 25 хвилин тушкуємо курочку на повільному вогні. А хвилин за 5 до готовності посипаємо блюдо тертим сиром. Подаємо з рубаною зеленню.
Куряче філе і брокколі, запечені під вершковим соусом
Інгредієнти:
Приготування
Куряче філе відварюємо до готовності в підсоленій воді. На це піде приблизно хвилин 20. Брокколі також кидаємо в киплячу підсолену воду, але всього лише на 8 хвилин, після капусту відкидаємо на друшляк і даємо стекти. Якщо потрібно, суцвіття кришимо на більш дрібні частини. Остигле філе ріжемо кубиками, цибулю - півкільцями. Сир натираємо на середній тертці.
У змащені маслом формочки для запікання викладаємо курку, брокколі і цибулю. Заливаємо вершками і присипаємо тертим сиром. Відправляємо підрум'янитися в духовку, розігріту до 180 градусів. Вже хвилин через 20 куряче філе з вершковим соусом буде готово!
Куряче філе в білому соусі «бешамель»
Інгредієнти:
Приготування
М'ясо нарізаємо невеликими шматочками, солимо, перчимо і припускаємо в вині, поки рідина не випарується. Розм'якшене масло розтираємо з борошном і обсмажуємо на окремій сковорідці на повільному вогні до рум'яного кольору. Потім тоненькою цівкою вливаємо молоко і, постійно помішуючи, варимо соус, поки він трохи не загусне.
Курячу грудку перекладаємо в жароміцну форму, заливаємо соусом «бешамель» і відправляємо в розігріту до 200 градусів духовку. Запікаємо 20 хвилин, до готовності.
Рекомендуємо добрі рецепти
Жульєн в горщиках
Жульєн в горщиках - відмінний варіант святкового або недільного вечері. Варіантів його приготування досить. Ми ж підібрали для вас найбільш смачні і
Свинина з грибами в соусі
Ніжні шматочки м'яса в поєднанні з грибами гарні під будь-яким соусом. Сьогодні ми підібрали для вас три його основні види. Таке оригінальне блюдо
Куряче філе в сметанному соусі
Скільки ж можна приготувати страв з курки? Незлічена кількість. І сьогодні ми розповімо, як зробити смачне куряче філе в сметанному соусі. М'ясо
Цвітна капуста з курячим філе
Цвітна капуста з курячим філе - чудове ситне блюдо, яке не потребує додаткового гарніру. Зробити його досить просто, а виглядати воно буде вишукано.
Куряче філе в горщиках
Куряче філе в горщиках, приготоване з грибами або картоплею - чудове блюдо, яке може порадувати навіть самого вибагливого гурмана. Давайте розглянемо
Курка в сметанному соусі
Філе курки в сметанному соусі завжди виходить таким ніжно-вершковим, з пікантною кислинкою. А якщо ще додати часникову або гірчичну нотки, то