Куряче філе в вершковому соусі - це золота класика французької кухні. Гасіння у молоці або вершках робить м'ясо особливо ніжним, а сирні нотки надають пікантність. Це просте у виконанні блюдо додасть особливу вишуканість і шарм як романтичної вечері, так і святкової трапези в колі друзів. А на гарнір найкраще підійде рис або тушковані овочі.
Куряче філе з грибами в молочному соусі
Інгредієнти: філе куряче - 500 г; печериці - 300 г; сметана - 2 ст. ложки; молоко - 1 ст.; цибуля - 2 шт.; борошно - 15 ст. ложки; куркума - 05 ч. ложки; перець духмяний (горошок) - 3 шт.; кріп (сухий) - 1 ст. ложка; олія - для смаження; сіль, перець чорний мелений - за смаком. Приготування Тонко нарізаємо цибулю і обсмажуємо на розігрітій з рослинним маслом сковороді до прозорості. Курячі грудки промиваємо, витираємо і нарізаємо невеликими кубиками поперек волокон. Відправляємо в сковороду до цибулі, солимо, перчимо і обсмажуємо, поки м'ясо не побіліє. Зверху присипаємо нарізаними тонкими пластинками грибами, перемішуємо і тушкуємо хвилин 5. Після присипаємо борошном, трохи її пасеруємо і вливаємо молоко. Додаємо сметану, куркуму і запашний горошок. Накриваємо кришкою і тушкуємо на маленькому вогні хвилин 15 до готовності. Не забувайте час від часу перемішувати, щоб соус не підгорів. В кінці додаємо кріп.
Таку чудову курочку з грибами під молочним соусом можна подавати з будь-яким гарніром. Картопля, рис, макарони - все підійде ідеально.
Куряче філе в молочно-сирному соусі
Інгредієнти: філе куряче - 500 г; молоко - 1 л; петрушка - 1 пучок; олія - для смаження; сіль, перець чорний мелений - за смаком. Приготування Куряче філе промиваємо, натираємо сіллю і перцем і викладаємо на сковорідку. Обсмажуємо до золотистого кольору з одного боку, перевертаємо і смажимо ще кілька хвилин. Після заливаємо молоком. Накриваємо кришкою і 25 хвилин тушкуємо курочку на повільному вогні. А хвилин за 5 до готовності посипаємо блюдо тертим сиром. Подаємо з рубаною зеленню.
Куряче філе і брокколі, запечені під вершковим соусом
Інгредієнти: філе куряче - 500 г; брокколі - 400 г; цибуля-порей - 1 шт.; вершки (жирність 10%) - 1ст.; сир твердий - 100 г; масло вершкове - 20 г; сіль, перець чорний мелений - за смаком. Приготування Куряче філе відварюємо до готовності в підсоленій воді. На це піде приблизно хвилин 20. Брокколі також кидаємо в киплячу підсолену воду, але всього лише на 8 хвилин, після капусту відкидаємо на друшляк і даємо стекти. Якщо потрібно, суцвіття кришимо на більш дрібні частини. Остигле філе ріжемо кубиками, цибулю - півкільцями. Сир натираємо на середній тертці.
У змащені маслом формочки для запікання викладаємо курку, брокколі і цибулю. Заливаємо вершками і присипаємо тертим сиром. Відправляємо підрум'янитися в духовку, розігріту до 180 градусів. Вже хвилин через 20 куряче філе з вершковим соусом буде готово!
Куряче філе в білому соусі «бешамель»
Інгредієнти: грудка куряча - 350 г; вино біле - 30 мл; борошно - 30 г; масло - 30 г; молоко - 1/2 ст.; сіль, перець чорний мелений - за смаком. Приготування М'ясо нарізаємо невеликими шматочками, солимо, перчимо і припускаємо в вині, поки рідина не випарується. Розм'якшене масло розтираємо з борошном і обсмажуємо на окремій сковорідці на повільному вогні до рум'яного кольору. Потім тоненькою цівкою вливаємо молоко і, постійно помішуючи, варимо соус, поки він трохи не загусне.
Курячу грудку перекладаємо в жароміцну форму, заливаємо соусом «бешамель» і відправляємо в розігріту до 200 градусів духовку. Запікаємо 20 хвилин, до готовності.