Цвітна капуста з курячим філе
Цвітна капуста з курячою грудкою - повноцінне блюдо, не вимагає додаткового гарніру. Готується просто, виглядає вишукано, а завдяки своїй легкості відмінно підійде не тільки для звичайної вечері, але для романтичного побачення!
Інгредієнти:
капуста цвітна - 800 г;
філе куряче - 500 г;
сир твердий - 150 г;
вершки (жирність не менше 30%) - 1 ст.;
часник - 3 зубки;
олія - для смаження;
сіль, перець чорний мелений - за смаком.
Приготування
Капусту промиваємо і розбираємо на невеликі суцвіття. Кидаємо їх на 3 хвилини в киплячу воду, після відкидаємо на друшляк. Куряче філе нарізаємо невеликими шматочками упоперек волокон. Солимо, перчимо.
Для соусу в сотейнику нагріваємо вершки, додаємо натертий на дрібній тертці сир і помішуємо до повного його розчинення. Знімаємо соус з вогню і додаємо пропущений через прес часник.
На змащене маслом деко спочатку викладаємо шматочки м'яса, потім - капусту. Зверху заливаємо соусом і відправляємо підрум'янитися в розігріту до 180 градусів духовку. Приблизно через півгодини запіканка буде готова. А якщо замість кольоровий, ви по цьому рецепту приготуєте брюссельську капусту з курячим філе - вийде теж дуже смачно, так і не менш корисно!
Інгредієнти:
грудки курячі - 2 шт.;
капуста цвітна - 400 г;
вершки (жирність не менше 30 %) - 50 мл;
олія оливкова - 3 ст. ложки;
цедра лимона - 1 ч. ложка;
мигдаль - 50 г;
оливки - 5 шт.;
петрушка - 1 пучок;
сіль, перець чорний мелений - за смаком.
Приготування
Курячу грудку ріжемо невеликими шматочками. Солимо, перчимо за смаком. Заправляємо ст. ложкою оливкової олії і цедрою лимона. Залишаємо м'ясо промаринуватися 15 хвилин.
Капусту ділимо на невеликі суцвіття і обсмажуємо на оливковій олії до рум'яного кольору. Окремо смажимо, поки не побіліє, куряче м'ясо. Після з'єднуємо його з капустою.
Мигдаль заливаємо на пару хвилин окропом, щоб було легше зняти шкірку. Подрібнюємо горіхи в крихту з допомогою блендера. Додаємо в чашу петрушку, оливки без кісточок і ст. ложку масла і «пробиваємо» всі разом до однорідної маси. Викладаємо отриману зелену пасту до курки з капустою, перемішуємо і тушкуємо під закритою кришкою 5 хвилин. Вливаємо вершки, доводимо до кипіння і знімаємо з вогню. Подавати це блюдо можна без додаткового гарніру.
Куряче філе з кольоровою капустою під вершковим соусом
Інгредієнти:
Приготування
Капусту промиваємо і розбираємо на невеликі суцвіття. Кидаємо їх на 3 хвилини в киплячу воду, після відкидаємо на друшляк. Куряче філе нарізаємо невеликими шматочками упоперек волокон. Солимо, перчимо.
Для соусу в сотейнику нагріваємо вершки, додаємо натертий на дрібній тертці сир і помішуємо до повного його розчинення. Знімаємо соус з вогню і додаємо пропущений через прес часник.
На змащене маслом деко спочатку викладаємо шматочки м'яса, потім - капусту. Зверху заливаємо соусом і відправляємо підрум'янитися в розігріту до 180 градусів духовку. Приблизно через півгодини запіканка буде готова. А якщо замість кольоровий, ви по цьому рецепту приготуєте брюссельську капусту з курячим філе - вийде теж дуже смачно, так і не менш корисно!
Куряче філе з кольоровою капустою і мигдалем
Інгредієнти:
Приготування
Курячу грудку ріжемо невеликими шматочками. Солимо, перчимо за смаком. Заправляємо ст. ложкою оливкової олії і цедрою лимона. Залишаємо м'ясо промаринуватися 15 хвилин.
Капусту ділимо на невеликі суцвіття і обсмажуємо на оливковій олії до рум'яного кольору. Окремо смажимо, поки не побіліє, куряче м'ясо. Після з'єднуємо його з капустою.
Мигдаль заливаємо на пару хвилин окропом, щоб було легше зняти шкірку. Подрібнюємо горіхи в крихту з допомогою блендера. Додаємо в чашу петрушку, оливки без кісточок і ст. ложку масла і «пробиваємо» всі разом до однорідної маси. Викладаємо отриману зелену пасту до курки з капустою, перемішуємо і тушкуємо під закритою кришкою 5 хвилин. Вливаємо вершки, доводимо до кипіння і знімаємо з вогню. Подавати це блюдо можна без додаткового гарніру.
Рекомендуємо добрі рецепти
Курячий суп з капустою
Курячий суп - це смачне і популярне блюдо. Варіантів його приготування з різними інгредієнтами безліч. Сьогодні ми зробимо його з капустою по самим
Салат з куркою і капустою
Салати з куркою - це завжди смачно, вишукано і святково. Їх готують з найрізноманітнішими інгредієнтами. Сьогодні ми хочемо порекомендувати вам
Салат з капустою і курячою грудкою
Салат з капустою і курячою грудкою - легка дієтична закуска, яка неодмінно прикрасить святковий або повсякденний стіл. Пропонуємо вашій увазі кілька
Цвітна капуста в панірувальних сухарях
Цвітна капуста - корисний продукт, в якому міститься велика кількість вітаміну С. Використовувати її в приготуванні різних страв можна і влітку, і
Цвітна капуста з кабачками
Осінь - чудова пора року, коли на наших столах з'являються в достатку овочі і фрукти. Стільки натуральних вітамінів! Залишається тільки придумувати,
Цвітна капуста в мультиварці
Цвітна капуста - дуже корисний овоч, який варто готувати, нехай і не дуже часто. Зробити смачна страва з цього продукту вам допоможе мультиварка.