Цвітна капуста з курячою грудкою - повноцінне блюдо, не вимагає додаткового гарніру. Готується просто, виглядає вишукано, а завдяки своїй легкості відмінно підійде не тільки для звичайної вечері, але для романтичного побачення!
Куряче філе з кольоровою капустою під вершковим соусом
Інгредієнти: капуста цвітна - 800 г; філе куряче - 500 г; сир твердий - 150 г; вершки (жирність не менше 30%) - 1 ст.; часник - 3 зубки; олія - для смаження; сіль, перець чорний мелений - за смаком. Приготування Капусту промиваємо і розбираємо на невеликі суцвіття. Кидаємо їх на 3 хвилини в киплячу воду, після відкидаємо на друшляк. Куряче філе нарізаємо невеликими шматочками упоперек волокон. Солимо, перчимо.
Для соусу в сотейнику нагріваємо вершки, додаємо натертий на дрібній тертці сир і помішуємо до повного його розчинення. Знімаємо соус з вогню і додаємо пропущений через прес часник.
На змащене маслом деко спочатку викладаємо шматочки м'яса, потім - капусту. Зверху заливаємо соусом і відправляємо підрум'янитися в розігріту до 180 градусів духовку. Приблизно через півгодини запіканка буде готова. А якщо замість кольоровий, ви по цьому рецепту приготуєте брюссельську капусту з курячим філе - вийде теж дуже смачно, так і не менш корисно!
Куряче філе з кольоровою капустою і мигдалем
Інгредієнти: грудки курячі - 2 шт.; капуста цвітна - 400 г; вершки (жирність не менше 30 %) - 50 мл; олія оливкова - 3 ст. ложки; цедра лимона - 1 ч. ложка; мигдаль - 50 г; оливки - 5 шт.; петрушка - 1 пучок; сіль, перець чорний мелений - за смаком. Приготування Курячу грудку ріжемо невеликими шматочками. Солимо, перчимо за смаком. Заправляємо ст. ложкою оливкової олії і цедрою лимона. Залишаємо м'ясо промаринуватися 15 хвилин.
Капусту ділимо на невеликі суцвіття і обсмажуємо на оливковій олії до рум'яного кольору. Окремо смажимо, поки не побіліє, куряче м'ясо. Після з'єднуємо його з капустою.
Мигдаль заливаємо на пару хвилин окропом, щоб було легше зняти шкірку. Подрібнюємо горіхи в крихту з допомогою блендера. Додаємо в чашу петрушку, оливки без кісточок і ст. ложку масла і «пробиваємо» всі разом до однорідної маси. Викладаємо отриману зелену пасту до курки з капустою, перемішуємо і тушкуємо під закритою кришкою 5 хвилин. Вливаємо вершки, доводимо до кипіння і знімаємо з вогню. Подавати це блюдо можна без додаткового гарніру.