Вернуться назад Распечатать

Цвітна капуста з курячим філе

Цвітна капуста з курячим філе
Цвітна капуста з курячою грудкою - повноцінне блюдо, не вимагає додаткового гарніру. Готується просто, виглядає вишукано, а завдяки своїй легкості відмінно підійде не тільки для звичайної вечері, але для романтичного побачення!

Куряче філе з кольоровою капустою під вершковим соусом


Інгредієнти:

  • капуста цвітна - 800 г;

  • філе куряче - 500 г;

  • сир твердий - 150 г;

  • вершки (жирність не менше 30%) - 1 ст.;

  • часник - 3 зубки;

  • олія - для смаження;

  • сіль, перець чорний мелений - за смаком.


  • Приготування
    Капусту промиваємо і розбираємо на невеликі суцвіття. Кидаємо їх на 3 хвилини в киплячу воду, після відкидаємо на друшляк. Куряче філе нарізаємо невеликими шматочками упоперек волокон. Солимо, перчимо.
    Для соусу в сотейнику нагріваємо вершки, додаємо натертий на дрібній тертці сир і помішуємо до повного його розчинення. Знімаємо соус з вогню і додаємо пропущений через прес часник.
    На змащене маслом деко спочатку викладаємо шматочки м'яса, потім - капусту. Зверху заливаємо соусом і відправляємо підрум'янитися в розігріту до 180 градусів духовку. Приблизно через півгодини запіканка буде готова. А якщо замість кольоровий, ви по цьому рецепту приготуєте брюссельську капусту з курячим філе - вийде теж дуже смачно, так і не менш корисно!

    Куряче філе з кольоровою капустою і мигдалем


    Інгредієнти:

  • грудки курячі - 2 шт.;

  • капуста цвітна - 400 г;

  • вершки (жирність не менше 30 %) - 50 мл;

  • олія оливкова - 3 ст. ложки;

  • цедра лимона - 1 ч. ложка;

  • мигдаль - 50 г;

  • оливки - 5 шт.;

  • петрушка - 1 пучок;

  • сіль, перець чорний мелений - за смаком.


  • Приготування
    Курячу грудку ріжемо невеликими шматочками. Солимо, перчимо за смаком. Заправляємо ст. ложкою оливкової олії і цедрою лимона. Залишаємо м'ясо промаринуватися 15 хвилин.
    Цвітна капуста з курячим філе
    Капусту ділимо на невеликі суцвіття і обсмажуємо на оливковій олії до рум'яного кольору. Окремо смажимо, поки не побіліє, куряче м'ясо. Після з'єднуємо його з капустою.
    Мигдаль заливаємо на пару хвилин окропом, щоб було легше зняти шкірку. Подрібнюємо горіхи в крихту з допомогою блендера. Додаємо в чашу петрушку, оливки без кісточок і ст. ложку масла і «пробиваємо» всі разом до однорідної маси. Викладаємо отриману зелену пасту до курки з капустою, перемішуємо і тушкуємо під закритою кришкою 5 хвилин. Вливаємо вершки, доводимо до кипіння і знімаємо з вогню. Подавати це блюдо можна без додаткового гарніру.