Якщо, прийшовши ввечері з роботи, у вас виникло питання, що ж приготувати на вечерю для своєї родини, то обов'язково зверніть свою увагу на цю страву. Курка під вершковим соусом - дуже смачне, пікантне і аристократичне страва, яка приємно здивує і порадує всіх членів сім'ї. Тим більше готувати його дуже легко і швидко. Найголовніше в приготуванні запеченої у вершковому соусі курки - це, звичайно ж, маринад і соус до неї. Дуже важливо точно витримати час маринування м'яса, якщо раптом цим пунктом знехтувати, то курка вийде в підсумку сухий і не соковитою. І запам'ятайте: так як соус дуже швидко застигає, їм необхідно поливати курку безпосередньо перед самою подачею на стіл.
Курка в вершково-часниковому соусі
Інгредієнти: курка - 1 кг; сіль, перець, паприка - за смаком; часник - 3 зубчики; сухий кріп; майонез - 2 ст. ложки; вершкове масло - 3 ст. ложки; молоко - 1 5 ст. Приготування Для початку, давайте зробимо маринад для курки. Для цього беремо сіль, додаємо рослинне масло, чорний перець, паприку і сухий кріп. Все добре перемішуємо і відставляємо в сторону. Потім, беремо курку, розрізаємо на однакові невеликі шматочки і обмазуємо кожен з них в маринаді. Залишаємо приблизно на годину, щоб м'ясо добре просочилося.
Не втрачаючи часу дарма, робимо соус: викладаємо майонез в глибоку тарілку, додаємо за смаком сіль, підігріте молоко, розтоплене вершкове масло і видавлений часник - збиваємо блендером. Замариновану курку кладемо у форму для випічки і відправляємо в розігріту до 180°С духовку приблизно на 50 хвилин. Потім витягуємо її і поливаємо вершково-часниковим соусом. Поки курка печеться в духовці, ви можете відварити гарнір - рис або макарони.
Курка в вершково-сирному соусі
Інгредієнти: куряче філе - 500 г; цибулина - 1 шт.; вершки - 400 мл; борошно - 15 ст. ложки; вершкове масло - 50 г; сир - 100 г; сіль, перець, часник - за смаком. Приготування Щоб приготувати філе курки у вершковому соусі беремо вершкове масло розтоплюємо його на сковороді і кладемо дрібно порізану цибулю і часник. Тушкуємо в олії хвилин 5 до появи золотистого відтінку. Курку ріжемо на невеликі шматочки, перемішуємо з обсмаженням і протушиваем ще 10 хвилин. Додаємо борошно, вершки, солимо і перчимо за смаком. Коли вершки почнуть закипати, додаємо натертий на крупній тертці сир і тушкуємо на слабкому вогні до тих пір, поки він не розплавиться. Не минуло й півгодини, а на вашому столі вже красується смачна тушкована курка у вершковому соусі. Іншими словами, цей рецепт - справжня палочка-виручалочка для люблячих, але зайнятих господинь!