Курка з золистой, хрусткою скоринкою, оточена запеченою картоплею - класичне блюдо, прикрашає святковий стіл. Спробувати внести різноманітність в класику урочистого страви можна з допомогою цікавих доповнень: приправ, соусів і іншого. Наприклад, курка з медом в духовці, гарантовано доведеться до вподоби любителям цікавих смакових поєднань.
Курка з медом та часником
Інгредієнти: ціле курча - 1 кг; мед - 4 ст. ложки; суміш італійських трав - 1 ст. ложка; часник - 2 зубчики; сіль, перець. Приготування Тушку курчати розрізаємо на грудинці і розпластуємо на змащеному олією деку. Готуємо натирання з подрібнених зубчики часнику, меду і суміші трав. Отриманою сумішшю змащуємо попередньо посипану сіллю і перцем тушку. Готуємо медового курчати на деку з 2/3 склянки бульйону або води. Приготування курки з медом зазвичай займає близько години, і цей випадок не виняток: 1 години при 180 градусах буде цілком достатньо. Перевірте готовність, проткнувши м'ясисті місця ножем: домішка крові в курячому соку означає, що запікання доведеться продовжити. Подаємо курчати, попередньо розрізавши на порційні шматки.
Курка в рукаві з медом
Для того щоб насолодитися медовим смаком курки не обов'язково запікати її цілком. У будь-яку трапезу відмінно впишеться філе курки з медом, а процес готування полегшить спеціальний рукав.
Інгредієнти: куряче філе - 500 г; мед - 1/4 ст.; діжонська гірчиця - 1 ст. ложка; соєвий соус - 1 ст. ложка; тертий імбир - 1/4 ч. ложки; цибуля шалот - 2 головки; петрушка для прикраси. Приготування Перед тим, як приготувати курку з медом, маринуємо її: для цього окремому посуді змішуємо мед, діжонську гірчицю, імбир, подрібнений шалот і соєвий соус. Змащуємо маринадом курку і даємо постояти 25-30 хвилин, а після перекладаємо в пекарський рукав і відправляємо в духовку попередньо надколов рукав зубочисткою. Запечена курка з медом готується 25-30 хвилин при 180 градусах. Готову страву прикрашаємо рубаною зеленню і доповнюємо гарніром з печених овочів.
Курка у фользі з медом
Інгредієнти: курячі крильця - 1 кг; кетчуп - 2 ст. ложки; мед - 2 ст. ложки; перець чорний - 1 ч. ложки; перець червоний - 1 ч. ложка; сіль - 1 ч. ложка. Приготування На вимиті і висушені курячі крила наносимо гостру суміш з кетчупу, меду, солі і перцю. Залишаємо крильця маринуватися на 1 годину, а після викладаємо на деко і запікаємо при 180 градусах 10 хвилин, накривши фольгою, а потім ще 15 хвилин без фольги - для рум'яної скоринки.
Курка з кунжутом і медом
Низькокалорійні курячі ляшки, глазуровані медом і посипані кунжутом, внесуть нотку східної кухні в будь-яку трапезу.
Інгредієнти: курячі ляшки - 6 шт.; соєвий соус - 1/2 ст.; мед - 1/2 ст.; масло рослинне - 2 ст. ложки; часник - 1 зубчик; кунжут - 2 ст. ложки. Приготування З курячих ніжок знімаємо шкіру і зрізаємо залишки жиру. Змішуємо подрібнений часник, соєвий соус, мед і рослинне масло, поливаємо маринадом голяшки і залишаємо їх маринуватися, упакувавши в поліетиленовий пакет, 3-4 години (можна залишити на ніч). Перед запіканням нагріваємо духовку до 190 градусів, знімаємо з голяшек залишки маринаду і готуємо їх 25 хвилин. Після закінчення часу перевертаємо, підвищуємо температуру до 200 градусів і готуємо ще 20 хвилин. Готову курку посипаємо кунжутом і подаємо з соєвим соусом. Приємного апетиту!