Вернуться назад Распечатать

Курка в аджике в духовці

Курка в аджике в духовці
Запечена курка з аджикою - оригінальне і дуже смачне блюдо, яке чудово підійде для святкового столу. Куряче м'ясо виходить чудово м'яким, соковитим і набуває в міру гострий пікантний смак.

Курка з аджикою і сметаною


Інгредієнти:

  • курка - 1 шт.;

  • часник - 3 зубчики;

  • сметана - 100 мл;

  • аджика - 100 мл;

  • спеції.


  • Для начинки:

  • масло вершкове - 100 г;

  • зелень петрушки - за бажанням;

  • часник - 3 зубчики.


  • Приготування
    Отже, першим ділом беремо курячу тушку, гарненько її миємо й обсушуємо насухо рушником. Потім чистимо кілька зубчиків часничку, пропускаємо їх через спеціальний прес і розтираємо з сіллю. Після цього натираємо нашу курочку зовні цією сумішшю і залишаємо маринуватися приблизно на 15 хвилин.
    Не втрачаючи часу дарма, переходимо до приготування начинки. Зелень петрушки промиваємо, обсушуємо і дрібно рубаємо. Вершкове масло викладаємо в миску, ставимо на слабенький вогонь і чекаємо, щоб воно розтануло. Що залишився часник чистимо, пропускаємо через часниковий прес і кидаємо в масло. Туди ж відправляємо порубану петрушечку і все добре перемішуємо. Отриманою сумішшю начиняємо курочку зсередини і заколюємо отвір зубочистками. Ніжки схрещуємо і зав'язуємо ниткою.
    Сметану з'єднуємо з аджикою і ретельно обмазуємо соусом всю курочку. Далі викладаємо пташку на деко і відправляємо в розігріту духовку приблизно на 1 годину. Випікаємо страву при температурі 180 градусів, перевіряючи періодично готовність тушки зубочисткою. Потім виймаємо курку в аджике з духовки і подаємо до столу.

    Курка з аджикою і майонезом


    Інгредієнти:

  • тушка курки - 1 шт.;

  • аджика - 1 ч. ложка;

  • майонез - 100 мл;

  • соєвий соус - 1 ст. ложка;

  • кетчуп - 2 ст. ложки;

  • приправа для курки - за смаком;

  • Курка в аджике в духовці

  • олія рослинна.


  • Приготування
    Тушку курки промиваємо, обсушуємо і поділяємо на невеликі шматочки. Окремо готуємо соус. Для цього змішуємо майонез з аджикою, додаємо кетчуп, підливаємо соєвий соус і кидаємо приправу для курки. Все ретельно перемішуємо і обмазуємо готовим соусом кожен шматочок.
    Після цього обсмажуємо м'ясо на олії масло до золотавого кольору і викладаємо їх на деко. Запікаємо страву в духовці до готовності при температурі 200 градусів протягом 20 хвилин. Гарячу смажену курку викладаємо на тарілку і подаємо на стіл.