Курка, фарширована млинцями
Курка - частий і улюблений гість на святковому столі. Чого тільки не готують! У кожної господині напевно є свій секретний рецепт приготування незвичайного страви з м'яса цієї птиці. Якщо ви хочете порадувати гостей чудовим смачним блюдом, то зупиніть свій вибір на приготуванні курки фаршированої млинцями.
Інгредієнти:
тушка курки - 1 шт.;
млинці - 6 шт.;
печериці - 200 г;
цибуля ріпчаста - 1 шт.;
сир - 100 г;
яйце - 1 шт.;
часник - 2 зубчики;
сметана - 200 мл;
рослинна олія;
сіль, перець - за смаком.
Приготування
Як приготувати фаршировану курку млинцями? Отже, беремо тушку птиці, промиваємо, обсушуємо паперовим рушником і, з допомогою гострого ножа, акуратно відокремлюємо шкіру від м'якоті. Для цього курку кладемо на обробний стіл грудкою догори, обережно знімаємо шкірку, потім перевертаємо її і відрізаємо хвостик. Ніжки звільняємо від шкіри, надломив їх і підрізавши по суглобам, а потім заправляємо їх всередину. Те ж саме робимо з крильцями. Після цього, акуратно «стягаємо» з курки вийшов мішок з шкіри і прибираємо його в холодильник, попередньо натерти сіллю і перцем.
Тепер переходимо до приготування начинки: м'ясо відокремлюємо від кісток, а потім пропускаємо його через м'ясорубку. Ріпчасту цибулю очищаємо від лушпиння і подрібнюємо. Гриби промиваємо і дрібно нарізаємо пластинами. На сковороду наливаємо олію і обсмажуємо на середньому вогні гриби, приправляючи їх сіллю і перцем. До курячого фаршу додаємо цибулю, гриби, вбиваємо яйце і ретельно перемішуємо. Готову начинку викладаємо на заздалегідь спечені млинці, зверху посипаємо тертим сиром, а потім згортаємо їх рулетиками.
В охолоджену курячу шкіру поступово вкладаємо фаршировані млинчики. Черевце і горло птиці заколюємо зубочистками, або зашиваємо нитками. Для того щоб курка набула більш компактну форму, крильця і ніжки обв'язуємо нитками. Далі змішуємо в мисці сметану і видавлений через прес часник, перемішуємо, а потім змащуємо сумішшю курку.
Деко змащуємо маслом і викладаємо на нього нашу тушку. З допомогою виделки робимо на курці кілька проколів і ставимо запікатися в заздалегідь розігріту до 180 градусів духовку приблизно на 1 годину. Після того як курка приготується, дістаємо її з духовки, перекладаємо на блюдо, а зверху ставимо тарілку з гнітом. Прибираємо все в холодильник приблизно на 5 годин. Потім курку звільняємо від гніту, розрізаємо порційними шматочками і подаємо до столу.
Інгредієнти:
курка -1 шт.;
чорнослив, курага - 200 г;
лимон - 1 шт.
Для млинцевого тесту:
борошно - 500 г;
яйце - 2 шт.;
молоко - 2 ст.;
сіль - щіпка;
цукор - 1 ч. ложка;
рослинна олія - 05 ст.
Для начинки:
яйце - 1 шт.;
молоко - 3 ст. ложки;
сухий курячий бульйон - 2 шт.;
чорний перець, мускатний горіх - за смаком.
Приготування
Чорнослив і курагу гарненько промиваємо, обсушуємо і скроплюємо лимонним соком. Курку обробити, акуратно потрошимо, промиваємо і відокремлюємо від шкірки. М'ясо відокремлюємо від кісток, а крила і ніжки залишаємо цілими. Куряче м'ясо пропускаємо через м'ясорубку, додаємо кубики курячого бульйону, мелений мускатний горіх, вбиваємо яйце, вливаємо молоко, кладемо перець і все ретельно перемішуємо. Далі з усіх інгредієнтів замішуємо тісто для млинців на молоці і випікаємо їх на змащеній олією розпеченій сковороді. На готові млинці викладаємо приготований фарш і звертаємо в рулетики. Начиняємо курку чорносливом, курагою і млинцями. Потім тушку обережно зашиваємо, крила завертаємо назад, а ніжки піднімаємо вгору і пов'язуємо. Запікаємо страву в попередньо розігрітій духовці протягом 45 хвилин до повної готовності.
Порадувати себе і своїх гостей, а також прикрасити святковий стіл можна класичної качкою, фаршированого яблуками . Приємного вам апетиту!
Рецепт курки фаршированої млинцями
Інгредієнти:
Приготування
Як приготувати фаршировану курку млинцями? Отже, беремо тушку птиці, промиваємо, обсушуємо паперовим рушником і, з допомогою гострого ножа, акуратно відокремлюємо шкіру від м'якоті. Для цього курку кладемо на обробний стіл грудкою догори, обережно знімаємо шкірку, потім перевертаємо її і відрізаємо хвостик. Ніжки звільняємо від шкіри, надломив їх і підрізавши по суглобам, а потім заправляємо їх всередину. Те ж саме робимо з крильцями. Після цього, акуратно «стягаємо» з курки вийшов мішок з шкіри і прибираємо його в холодильник, попередньо натерти сіллю і перцем.
Тепер переходимо до приготування начинки: м'ясо відокремлюємо від кісток, а потім пропускаємо його через м'ясорубку. Ріпчасту цибулю очищаємо від лушпиння і подрібнюємо. Гриби промиваємо і дрібно нарізаємо пластинами. На сковороду наливаємо олію і обсмажуємо на середньому вогні гриби, приправляючи їх сіллю і перцем. До курячого фаршу додаємо цибулю, гриби, вбиваємо яйце і ретельно перемішуємо. Готову начинку викладаємо на заздалегідь спечені млинці, зверху посипаємо тертим сиром, а потім згортаємо їх рулетиками.
В охолоджену курячу шкіру поступово вкладаємо фаршировані млинчики. Черевце і горло птиці заколюємо зубочистками, або зашиваємо нитками. Для того щоб курка набула більш компактну форму, крильця і ніжки обв'язуємо нитками. Далі змішуємо в мисці сметану і видавлений через прес часник, перемішуємо, а потім змащуємо сумішшю курку.
Деко змащуємо маслом і викладаємо на нього нашу тушку. З допомогою виделки робимо на курці кілька проколів і ставимо запікатися в заздалегідь розігріту до 180 градусів духовку приблизно на 1 годину. Після того як курка приготується, дістаємо її з духовки, перекладаємо на блюдо, а зверху ставимо тарілку з гнітом. Прибираємо все в холодильник приблизно на 5 годин. Потім курку звільняємо від гніту, розрізаємо порційними шматочками і подаємо до столу.
Курка, фарширована млинцями і чорносливом
Інгредієнти:
Для млинцевого тесту:
Для начинки:
Приготування
Чорнослив і курагу гарненько промиваємо, обсушуємо і скроплюємо лимонним соком. Курку обробити, акуратно потрошимо, промиваємо і відокремлюємо від шкірки. М'ясо відокремлюємо від кісток, а крила і ніжки залишаємо цілими. Куряче м'ясо пропускаємо через м'ясорубку, додаємо кубики курячого бульйону, мелений мускатний горіх, вбиваємо яйце, вливаємо молоко, кладемо перець і все ретельно перемішуємо. Далі з усіх інгредієнтів замішуємо тісто для млинців на молоці і випікаємо їх на змащеній олією розпеченій сковороді. На готові млинці викладаємо приготований фарш і звертаємо в рулетики. Начиняємо курку чорносливом, курагою і млинцями. Потім тушку обережно зашиваємо, крила завертаємо назад, а ніжки піднімаємо вгору і пов'язуємо. Запікаємо страву в попередньо розігрітій духовці протягом 45 хвилин до повної готовності.
Порадувати себе і своїх гостей, а також прикрасити святковий стіл можна класичної качкою, фаршированого яблуками . Приємного вам апетиту!
Рекомендуємо добрі рецепти
Як приготувати фаршировану курку?
Фарширована курка - прикраса будь-якого столу, тому найчастіше її готують на свята. Варіантів створення цієї страви багато: можна просто
Курка, фарширована грибами
Курка, фарширована грибами - воістину святкове блюдо. Однак це не означає, що готувати його потрібно тільки в особливі дні, адже навіть звичайний
Курка, фарширована рисом
Напередодні свята кожна господиня задається питанням, що ж такого смачненького приготувати, щоб здивувати гостей? Ми пропонуємо вам чудове рішення -
Курка, фарширована апельсинами
Курка, фарширована апельсинами, таке ж святково страва, як і качка. Якщо ви не разу не пробували цю смакота, то наші цікаві рецепти для вас. Давайте
Курка з грибами в духовці
Курка з грибами, приготовлена в духовці - відмінне рішення для святкового столу або недільного обіду в колі сім'ї. Таке блюдо не залишить байдужими
Курка в аджике в духовці
Курка, приготована в аджике в духовці, виходить дуже смачною, соковитою і пікантною. Таке блюдо неодмінно прикрасить будь-який святковий стіл.