Що може бути смачніше ароматною і ніжною курятини, фарширований грибами? Це блюдо виходить смачним, ви можете запросто подавати його в якості головного на святковий стіл. Часу на приготування буде потрібно зовсім небагато і вам, як господині, не доведеться виходити до гостей втомленою.
Курка, фарширована картоплею і грибами
Для того щоб зробити курочку, в якості начинки використовують гречку, рис, різні овочі, іноді, гарнір готують окремо, але ми спробуємо приготувати курку з грибами, і не просту, а фарширований картоплею і грибами.
Інгредієнти: курка - 1 шт.; картопля - 6 шт.; гриби - 200 г; цибуля - 3 шт.; сметана - 2 ст. ложки; сіль, перець, спеції - за смаком. Приготування Якщо ви наважилися випробувати рецепт фаршированої грибами курки, то краще всього за добу до приготування тушку птиці просолити, тоді м'ясо буде більш соковитим. Солити треба з розрахунку 1 ч. ложка солі на 400 грам курки. Природно, попередньо тушку необхідно гарненько помити і обсушити. На наступний день, картоплю чистимо і нарізаємо кубиками. Окремо на сковорідці підсмажуємо порізану цибулю і гриби, солимо, додаємо спеції і трохи тушкуємо на невеликому вогні. Потім картоплю змішуємо з грибною начинкою. Отриманою масою начиняємо курку, змащуємо сметаною, посипаємо спеціями і ставимо в духовку, розігріту до 180-200 градусів, на 15 години. У процесі запікання курку, фаршировану картоплею і грибами, періодично поливаємо виділяється соком. Якщо верх почне підгоряти, накрийте птицю фольгою.
Курка, фарширована млинцями і грибами
Напевно, кожен з вас, а якщо не кожен, то багато, їли курку з млинцями. І вже ті, хто їли, точно задавалися питанням: як зробити фаршировану курку, щоб усередині виявилися млинці з начинкою? Ми вам детально розповімо, але попереджаємо відразу - доведеться трохи посидіти. Але, ваші зусилля окупляться похвалою дегустаторів.
Інгредієнти: курка - 1 шт.; млинці тонкі - 7 шт.; яйця - 2 шт.; гриби - 05 кг; цибуля - 2 шт.; сир - 150 г; сіль, спеції - за смаком. Приготування Спочатку тушку ретельно миємо, обсушуємо, відрізаємо кінчики крил - вони все одно підгорять, зрізаємо зайвий жир і приступаємо до підготовки. Наше завдання - акуратно відокремити і зняти шкіру з курки, щоб в результаті залишився «мішок» з крильцями і ніжками, а інше м'ясо піде в начинку для фаршированої курки. Тепер посипаємо курку спеціями і ставимо в холодильник на годинку. Відокремлюємо м'ясо від кісток, прокручуємо через м'ясорубку або подрібнюємо в блендре, заправляємо сіллю, спеціями, гарненько перемішуємо і також ставимо в холодильник. Гриби (краще свіжі) нарізаємо скибочками, цибулю ріжемо дрібними кубиками, обсмажуємо її на рослинній олії, потім додаємо гриби, солимо, перчимо і продовжуємо смажити до тих пір, поки не випарується рідина. Даємо грибний начинці охолонути,

потім змішуємо з курячим м'ясом. Тепер, на кожен млинець викладаємо начинку, згортаємо його трубочкою, потім в яйце, посипаємо зверху натертим сиром і акуратно закладаємо в нашу курочку. Після того, як пташка повністю нафарширована, змащуємо форму для запікання олією, кладемо курку грудкою вниз і ставимо в духовку, нагріту до 200 градусів. Випікаємо близько години або трохи більше. Тут орієнтуйтеся на свою духовку. У процесі запікання рекомендується птицю поливати соком, який буде виділятися. Якщо помітите, що курочка починає підгоряти, накрийте її фольгою.