Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Чахохбілі з курки в мультиварці

Чахохбілі з курки в мультиварці

19-01-2015, 12:18
1 588
Чахохбілі з курки в мультиварці
Чахохбілі - страва грузинської кухні. Спочатку його готували з фазана. Зараз же для приготування використовують м'ясо будь птахи, найчастіше - курки.
Чахохбілі - це шматочки птиці, смажені в томатному соусі. Перед тим, як гасити м'ясо, його обсмажують на сухій сковороді без додавання жиру. Це непорушне правило для приготування цієї грузинської страви. Другим моментом є те, що в процесі гасіння не додається вода, м'ясо гаситься виключно у власному соку і рідини, яку виділяють овочі. Загалом, страва це просте, але дуже смачне. У кожної господині є свій рецепт і свої секрети приготування страви. Кожен їх цих рецептів по-своєму цікавий. У цій статті ми розповімо, як приготувати чахохбілі в мультиварці.

Чахохбілі з курки в мультиварці «Панасонік»


Інгредієнти:

  • курка - 1 кг;

  • помідори у власному соку - 400 г;

  • цибуля (великий) - 1 шт.;

  • сіль, перець, зелень - за смаком;

  • рослинне масло.


  • Приготування
    Рецепт чахохбілі в мультиварці досить простий, не вимагає особливих кулінарних талантів і рідких продуктів. Плюс приготування в мультиварці полягає в тому, що курка рівномірно протушкується і нічого не підгорить.
    Отже, встановлюємо в мультиварці режим «Випічка», наливаємо в чашу трохи олії і додаємо порізаний півкільцями цибулю. Злегка обсмажуємо його, викладаємо на тарілку і поки відставляємо в сторону. Тепер займаємося куркою: ріжемо її на порційні шматочки, солимо, перчимо і кладемо в чашу мультиварки (масло додавати не потрібно), обсмажуємо шматочки зі всіх сторін близько 15 хвилин. Потім до м'яса відправляємо раніше приготований лук. Помідори ріжемо невеликими кубиками і також складаємо в чашу мультиварки. Якщо дозволяє сезон, можете використовувати свіжі помідори. Тепер все перемішуємо і готуємо в режимі «Випічка» 20 хвилин. Готове чахохбілі викладаємо на блюдо і посипаємо подрібненою зеленню. Як бачите, рецепт приготування чахохбілі зовсім простий.

    Рецепт приготування чахохбілі в винному соусі в мультиварці


    Інгредієнти:

  • курка - 15 кг;

  • помідори (великі) - 4 шт.;

  • цибуля - 4 шт.;

  • морква - 1 шт.;

  • кінза - 1 пучок;

  • базилік - 30 г;

  • петрушка - 30 г;

  • часник - 4 зубчики;

  • червоне напівсухе вино - 50 мл;

  • сіль, перець, хмелі-сунелі - за смаком;

  • оливкова олія - 30 р.


  • Приготування
    Для приготування чахохбілі в мультиварці ви можете брати будь-які частини курки, тобто можете обробити цілу тушку або взяти, наприклад, тільки гомілки. Отже, готуємо страви: цибулю ріжемо кільцями, якщо він невеликий або полукальцами, якщо цибулини досить великі. У чашу мультиварки наливаємо оливкову олію, кладемо цибулю і в режимі «Випічка» готуємо 5 хвилин. Тепер цибулю викладаємо на тарілку, а в мультиварку відправляємо курку, яку попередньо слід посолити і поперчити. Обсмажуємо її без олії з двох сторін близько 15 хвилин. Тепер додаємо до курки цибулю, натерту на крупній тертці моркву, помідори, очищені від шкірки і нарізані кубиками, попущенний через прес часник. Все добре перемішуємо, якщо потрібно додаємо спеції, заливаємо червоним напівсухим вином і тушкуємо в режимі «Гасіння» 30 хвилин.
    Чахохбілі з курки в мультиварці
    Хвилин за 5 до закінчення приготування засипаємо в мультиварку подрібнену зелень кінзи, петрушки і базиліка.
    Рецепт приготування чахохбілі з курки передбачає гасіння курки в рідини, що виділяється овочами. Воду лити не потрібно, але є деякі виключення з правил: воду все-таки можна підлити, якщо ми використовуємо домашню курку, і вона досить стара. М'ясо такої птиці гаситься довше, тому може знадобитися додаткова рідина. Кількість томатів також можна збільшити, якщо вони недостатньо соковиті. Спеції ви можете варіювати в залежності від своїх уподобань. Чахохбілі в мультиварці виходить соковитим і ароматним.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Азу в мультиварці
    Азу в мультиварці
    Вам подобається татарська кухня? Хочете навчитися готувати одну з національних страв цього народу? Мова йде про азу - страву з м'яса з овочами. У
    Печеня по-домашньому в мультиварці
    Печеня по-домашньому в мультиварці
    Домашнє жарке вже зовсім не обов'язково готувати в печі або духовці, тушкувати в горщиках, або на плиті, адже за вас все зробить мультиварка. При
    Курка, запечена в мультиварці
    Курка, запечена в мультиварці
    Курка - дуже смачна птиця, яку можна готувати різними способами: запікати, смажити, варити, фарширувати і т. д. І сьогодні ми детально розберемося,
    Як приготувати чахохбілі?
    Як приготувати чахохбілі?
    Щоб поїсти чахохбілі не потрібно їхати в Грузію. Більше того, вам навіть не потрібно фазан (адже саме з цієї птиці традиційно готують це блюдо).
    Рецепт сациві з курки
    Рецепт сациві з курки
    Сациві - це популярний грузинське блюдо, яке подають у холодному вигляді. Воно володіє пряним смаком, так і для його створення використовується
    Як готувати чахохбілі з курки?
    Як готувати чахохбілі з курки?
    Чахохбілі з курки - смачне блюдо грузинської кухні. Воно являє собою м'ясне рагу, тушковану в помідорах, з додаванням цибулі і пряних трав.