Чахохбілі - страва грузинської кухні. Спочатку його готували з фазана. Зараз же для приготування використовують м'ясо будь птахи, найчастіше - курки.
Чахохбілі - це шматочки птиці, смажені в томатному соусі. Перед тим, як гасити м'ясо, його обсмажують на сухій сковороді без додавання жиру. Це непорушне правило для приготування цієї грузинської страви. Другим моментом є те, що в процесі гасіння не додається вода, м'ясо гаситься виключно у власному соку і рідини, яку виділяють овочі. Загалом, страва це просте, але дуже смачне. У кожної господині є свій рецепт і свої секрети приготування страви. Кожен їх цих рецептів по-своєму цікавий. У цій статті ми розповімо, як приготувати чахохбілі в мультиварці.
Чахохбілі з курки в мультиварці «Панасонік»
Інгредієнти: курка - 1 кг; помідори у власному соку - 400 г; цибуля (великий) - 1 шт.; сіль, перець, зелень - за смаком; рослинне масло. Приготування Рецепт чахохбілі в мультиварці досить простий, не вимагає особливих кулінарних талантів і рідких продуктів. Плюс приготування в мультиварці полягає в тому, що курка рівномірно протушкується і нічого не підгорить.
Отже, встановлюємо в мультиварці режим «Випічка», наливаємо в чашу трохи олії і додаємо порізаний півкільцями цибулю. Злегка обсмажуємо його, викладаємо на тарілку і поки відставляємо в сторону. Тепер займаємося куркою: ріжемо її на порційні шматочки, солимо, перчимо і кладемо в чашу мультиварки (масло додавати не потрібно), обсмажуємо шматочки зі всіх сторін близько 15 хвилин. Потім до м'яса відправляємо раніше приготований лук. Помідори ріжемо невеликими кубиками і також складаємо в чашу мультиварки. Якщо дозволяє сезон, можете використовувати свіжі помідори. Тепер все перемішуємо і готуємо в режимі «Випічка» 20 хвилин. Готове чахохбілі викладаємо на блюдо і посипаємо подрібненою зеленню. Як бачите, рецепт приготування чахохбілі зовсім простий.
Рецепт приготування чахохбілі в винному соусі в мультиварці
Інгредієнти: курка - 15 кг; помідори (великі) - 4 шт.; цибуля - 4 шт.; морква - 1 шт.; кінза - 1 пучок; базилік - 30 г; петрушка - 30 г; часник - 4 зубчики; червоне напівсухе вино - 50 мл; сіль, перець, хмелі-сунелі - за смаком; оливкова олія - 30 р. Приготування Для приготування чахохбілі в мультиварці ви можете брати будь-які частини курки, тобто можете обробити цілу тушку або взяти, наприклад, тільки гомілки. Отже, готуємо страви: цибулю ріжемо кільцями, якщо він невеликий або полукальцами, якщо цибулини досить великі. У чашу мультиварки наливаємо оливкову олію, кладемо цибулю і в режимі «Випічка» готуємо 5 хвилин. Тепер цибулю викладаємо на тарілку, а в мультиварку відправляємо курку, яку попередньо слід посолити і поперчити. Обсмажуємо її без олії з двох сторін близько 15 хвилин. Тепер додаємо до курки цибулю, натерту на крупній тертці моркву, помідори, очищені від шкірки і нарізані кубиками, попущенний через прес часник. Все добре перемішуємо, якщо потрібно додаємо спеції, заливаємо червоним напівсухим вином і тушкуємо в режимі «Гасіння» 30 хвилин.
Хвилин за 5 до закінчення приготування засипаємо в мультиварку подрібнену зелень кінзи, петрушки і базиліка.
Рецепт приготування чахохбілі з курки передбачає гасіння курки в рідини, що виділяється овочами. Воду лити не потрібно, але є деякі виключення з правил: воду все-таки можна підлити, якщо ми використовуємо домашню курку, і вона досить стара. М'ясо такої птиці гаситься довше, тому може знадобитися додаткова рідина. Кількість томатів також можна збільшити, якщо вони недостатньо соковиті. Спеції ви можете варіювати в залежності від своїх уподобань. Чахохбілі в мультиварці виходить соковитим і ароматним.