Зелена аджика
Зелена аджика відмінно підійде до будь-якого рибного і м'ясного блюда. А ще її можна просто намазати на хліб і їсти з першою стравою. Завдяки вдалому поєднанню запашних трав, вона надає страві абсолютно новий, оригінальний і дивовижний смак. Аджика досить проста в приготуванні і не забере у вас багато часу. Переконайтеся в цьому самі!
Інгредієнти:
свіжа кінза -2 пучка;
свіжа зелень петрушки - 1 пучок;
свіжий кріп - 1 пучок;
стручковий гострий зелений перець - 10 шт.;
свіжа м'ята - 100 г;
очищені волоські горіхи - 2 ст.;
свіжий тархун - 250 г;
зелений базилік - 250 г;
часник - 2 головки;
спеції.
Приготування
Беремо стручковий гострий зелений перчик, ретельно промиваємо його холодною водою, видаляємо плодоніжки і очистити від насіння, розрізавши його ножем на дві половинки. Після цього, ще раз гарненько промиваємо його під водою і відкладаємо очищений перець на чистий рушник в бік. Потім чистимо часник, поділяємо його на зубчики, ретельно промиваємо водою і відкладаємо.
Далі переходимо до підготовки зелені: свіжу кинзу, петрушку, кріп, м'яту, тархун і базилік ретельно обполіскуємо під струменем холодної води, злегка струшуємо і крупно рубаємо зелень на обробній дошці ножем. Тепер перекладаємо її в блендер, додаємо очищений від насіння зелений стручковий перчик, часник і очищені волоські горіхи. Подрібнюємо все на високій швидкості до отримання однорідної кашки.
Потім викладаємо отриману масу в миску, посипаємо за смаком сіллю і добре перемішуємо абхазьку зелену аджику столовою ложкою. Подаємо її в охолодженому вигляді до будь-якого рибного або м'ясного блюда, а також вона чудово підійде як приправу до супу або для гасіння.
Інгредієнти:
гострий зелений перець - 800 г;
часник - 15 зубчиків;
кінза - 1 пучок;
сіль - 3 ст. ложки;
фіолетовий базилік - 30 г;
кріп свіжий - 30 г;
насіння коріандру - 2 ст. ложки.
Приготування
Зараз розповімо, як приготувати смачну зелену аджику. Стручки гострого зеленого перцю складаємо в миску, заливаємо теплою водою і залишаємо постояти на 5 годин. Потім рідину обережно зливаємо, перчик витираємо і очищаємо від насіння. Часник чистимо від лушпиння. Зелень обполіскуємо і струшуємо. Тепер перекручуємо всі підготовлені інгредієнти через м'ясорубку, або подрібнюємо у блендері. Окремо в ступці крупно товчемо насіння коріандру і додаємо їх до нашої часниковою суміші. Посипаємо аджику сіллю, ретельно перемішуємо ложкою і розкладаємо по чистим маленьких баночках. Зберігаємо зелену аджику в холодильнику.
Інгредієнти:
свіжа кінза - 400 г;
селера - 600 г;
свіжа петрушка - 200 г;
часник - 5 зубчиків;
стручковий пекучий зелений перець - 400 г;
свіжа зелень м'яти - 1 пучок;
спеції;
мелені волоські горіхи - 05 ст.
Приготування
Отже, для приготування зеленої аджики на всю зиму зелень перебираємо, заливаємо на 10-15 хвилин холодною водою і після цього ретельно промиваємо. Потім викладаємо її на суху тканину для того, щоб позбавитися від зайвої вологи. Цим часом очищаємо від лушпиння часник і промиваємо. Гострий зелений перець миємо, видаляємо хвостики, розрізаємо навпіл і очищаємо від насіння.
Далі всі приготовані інгредієнти подрібнюємо гарненько з допомогою кухонного комбайна або блендера до однорідності. До отриманої маси додаємо за смаком сіль і мелений чорний перець. Гарненько перемішуємо готову зелену грузинську аджику і розкладаємо по чистим банкам. Закочує їх кришками, і прибираємо на зберігання в холодильнику або інше прохолодне місце.
Аджика з зеленого перцю
Інгредієнти:
Приготування
Беремо стручковий гострий зелений перчик, ретельно промиваємо його холодною водою, видаляємо плодоніжки і очистити від насіння, розрізавши його ножем на дві половинки. Після цього, ще раз гарненько промиваємо його під водою і відкладаємо очищений перець на чистий рушник в бік. Потім чистимо часник, поділяємо його на зубчики, ретельно промиваємо водою і відкладаємо.
Далі переходимо до підготовки зелені: свіжу кинзу, петрушку, кріп, м'яту, тархун і базилік ретельно обполіскуємо під струменем холодної води, злегка струшуємо і крупно рубаємо зелень на обробній дошці ножем. Тепер перекладаємо її в блендер, додаємо очищений від насіння зелений стручковий перчик, часник і очищені волоські горіхи. Подрібнюємо все на високій швидкості до отримання однорідної кашки.
Потім викладаємо отриману масу в миску, посипаємо за смаком сіллю і добре перемішуємо абхазьку зелену аджику столовою ложкою. Подаємо її в охолодженому вигляді до будь-якого рибного або м'ясного блюда, а також вона чудово підійде як приправу до супу або для гасіння.
Рецепт зеленої аджики
Інгредієнти:
Приготування
Зараз розповімо, як приготувати смачну зелену аджику. Стручки гострого зеленого перцю складаємо в миску, заливаємо теплою водою і залишаємо постояти на 5 годин. Потім рідину обережно зливаємо, перчик витираємо і очищаємо від насіння. Часник чистимо від лушпиння. Зелень обполіскуємо і струшуємо. Тепер перекручуємо всі підготовлені інгредієнти через м'ясорубку, або подрібнюємо у блендері. Окремо в ступці крупно товчемо насіння коріандру і додаємо їх до нашої часниковою суміші. Посипаємо аджику сіллю, ретельно перемішуємо ложкою і розкладаємо по чистим маленьких баночках. Зберігаємо зелену аджику в холодильнику.
Рецепт зеленої грузинської аджики
Інгредієнти:
Приготування
Отже, для приготування зеленої аджики на всю зиму зелень перебираємо, заливаємо на 10-15 хвилин холодною водою і після цього ретельно промиваємо. Потім викладаємо її на суху тканину для того, щоб позбавитися від зайвої вологи. Цим часом очищаємо від лушпиння часник і промиваємо. Гострий зелений перець миємо, видаляємо хвостики, розрізаємо навпіл і очищаємо від насіння.
Далі всі приготовані інгредієнти подрібнюємо гарненько з допомогою кухонного комбайна або блендера до однорідності. До отриманої маси додаємо за смаком сіль і мелений чорний перець. Гарненько перемішуємо готову зелену грузинську аджику і розкладаємо по чистим банкам. Закочує їх кришками, і прибираємо на зберігання в холодильнику або інше прохолодне місце.
Рекомендуємо добрі рецепти
Страви з редьки
Редька - корисний овоч, в якому міститься велика кількість вітамінів і мінералів. Але далеко не всі господині знають, що з неї смачного можна
Помідори, фаршировані зеленню і часником
Помідори, фаршировані часником і зеленню - смачна і оригінальна закуска, яка чудово прикрасить будь-який святковий стіл. Давайте розглянемо декілька
Аджика на зиму
Аджика - це гостра абхазька приправа, яку додають в супи, другі страви або використовують в якості соусу-дипа для м'яса. Давайте розберемося, як її
Аджика з солодкого перцю
Аджика - це гострий соус, що складається з перетертого червоного перцю з травами і сіллю. Цю грузинську приправу подають до різних закусок і страв.
Перець на зиму
Ароматні перчики найчастіше виступають головною складовою різних салатів, соусів або лечо. Давайте розглянемо з вами деякі цікаві варіанти
Кутаби з зеленню
Кутаби - це тонкі коржі з начинкою у формі півмісяця. Традиційно це блюдо готують в Азербайджані. І зараз ми підкажемо вам кілька рецептів створення