Страви з редьки
Страви з редьки - природний ключ до бадьорості, здоров'ю і гарному настрою. Однак не всі господині знають, що можна приготувати з цього овоча, щоб вийшло і смачно, і корисно. Давайте розглянемо з вами деякі рецепти страв з редьки і зробимо так, щоб ваш організм був вам вдячний!
Інгредієнти:
редька чорна - 1 шт.;
помідори - 3 шт.;
цибулина - 05 шт.;
петрушка - 1 пучок;
сіль, оцет, перець мелений - за смаком;
рослинне масло.
Приготування
Чорну редьку чистимо від шкірки, обполіскуємо і натираємо на крупній терочку. Далі посипаємо сіллю і залишаємо постояти хвилин на 10-15. Після закінчення часу відкидаємо масу на сито і ретельно промиваємо. Помідори шаткуємо довільно, а очищену цибулину рубаємо півкільцями. Зелень петрушки обполіскуємо, стряхиваем і подрібнюємо. Всі інгредієнти перекладаємо в миску, заправляємо оцтом, поливаємо олією, солимо, перчимо і добре перемішуємо. Готовий салат з чорної редьки викладаємо в салатник, прикрашаємо свіжою зеленню петрушки, і подаємо на стіл.
Інгредієнти:
редька дайкон - 300 г;
харчова сіль - 5 р;
столовий оцет - 20 мл;
цукровий пісок - 4 г;
солодкий червоний перець - 40 г;
морква - 1 шт.;
часник - 1 зубчик;
зелень селери - за бажанням;
петрушка.
Приготування
Зараз розповімо, як приготувати страву з редьки дайкон. Беремо коренеплід, ретельно промиваємо, а потім зрізаємо з нього за допомогою ножа шкірку і подрібнюємо на крупній тертці. Далі готуємо чисту банку об'ємом 500 мл, наливаємо в неї оцет, кладемо петрушку і селеру. Часник чистимо і один зубчик теж кидаємо в банку. Тепер додаємо натерту редьку. Червоний перець і моркву чистимо, розрізаємо вздовж і ставимо по краях банки. Далі зверху висипаємо сіль, цукор і заливаємо киплячою водою. Закрити посуд кришкою і ставимо на 10 хвилин у киплячу воду. Потім зафарбовуємо металевою кришкою, кілька разів струшуємо банку і залишаємо остигати. Перед подачею на стіл зливаємо розсіл, заправляємо страву сметаною або майонезом.
Інгредієнти:
редька зелена - 1 шт.;
яблуко - 1 шт.;
лимон;
мед - 15 ст. ложки;
горіхи волоські - за смаком;
сіль, перець - за смаком;
зелень кінзи - за бажанням.
Приготування
З яблука акуратно вирізаємо серцевину, шаткуємо соломкою і поливаємо лимонним соком. Моркву і зелену редьку чистимо від шкірки, миємо й натираємо на тертці. Підготовлені овочі перекладаємо в салатник, заправляємо лимонним соком, поливаємо рослинним маслом і посипаємо спеціями. Гарненько все перемішуємо, розкладаємо в порційні креманки, поливаємо медом і посипаємо за бажанням товченими волоськими горіхами. Прикрашаємо кінзою і подаємо нашим гостям.
Інгредієнти:
картопля - 2 шт.;
куряче яйце - 2 шт.;
редька біла - 1 шт.;
кефір - 1 л;
яловичина - 200 г;
свіжий огірок - 1 шт.;
зелена цибуля - пучок;
кріп - за бажанням.
Приготування
Картопля добре промиваємо, відварюємо в мундирі, а потім остуджуємо, чистимо від шкірки і шаткуємо дрібними кубиками. Яйця також відварюємо, охолоджуємо, чистимо і подрібнюємо. Відварну яловичину розбираємо на волокна. Свіжий огірок промиваємо, зрізаємо шкірку і нарізаємо маленькими кубиками. Редьку чистимо, натираємо на дрібній тертці і скроплюємо соком лимона, щоб не відчувалася сильна гіркота. Зелений цибулю шаткуємо. Потім усі готові інгредієнти змішуємо в глибокій каструлі, солимо за смаком і заливаємо кефіром або квасом. Тепер розливаємо готову окрошку на кефірі з редькою по порційних тарілках, присипаємо кропом і подаємо до столу.
Страва з чорної редьки
Інгредієнти:
Приготування
Чорну редьку чистимо від шкірки, обполіскуємо і натираємо на крупній терочку. Далі посипаємо сіллю і залишаємо постояти хвилин на 10-15. Після закінчення часу відкидаємо масу на сито і ретельно промиваємо. Помідори шаткуємо довільно, а очищену цибулину рубаємо півкільцями. Зелень петрушки обполіскуємо, стряхиваем і подрібнюємо. Всі інгредієнти перекладаємо в миску, заправляємо оцтом, поливаємо олією, солимо, перчимо і добре перемішуємо. Готовий салат з чорної редьки викладаємо в салатник, прикрашаємо свіжою зеленню петрушки, і подаємо на стіл.
Страва з редьки на зиму
Інгредієнти:
Приготування
Зараз розповімо, як приготувати страву з редьки дайкон. Беремо коренеплід, ретельно промиваємо, а потім зрізаємо з нього за допомогою ножа шкірку і подрібнюємо на крупній тертці. Далі готуємо чисту банку об'ємом 500 мл, наливаємо в неї оцет, кладемо петрушку і селеру. Часник чистимо і один зубчик теж кидаємо в банку. Тепер додаємо натерту редьку. Червоний перець і моркву чистимо, розрізаємо вздовж і ставимо по краях банки. Далі зверху висипаємо сіль, цукор і заливаємо киплячою водою. Закрити посуд кришкою і ставимо на 10 хвилин у киплячу воду. Потім зафарбовуємо металевою кришкою, кілька разів струшуємо банку і залишаємо остигати. Перед подачею на стіл зливаємо розсіл, заправляємо страву сметаною або майонезом.
Страва із зеленої редьки
Інгредієнти:
Приготування
З яблука акуратно вирізаємо серцевину, шаткуємо соломкою і поливаємо лимонним соком. Моркву і зелену редьку чистимо від шкірки, миємо й натираємо на тертці. Підготовлені овочі перекладаємо в салатник, заправляємо лимонним соком, поливаємо рослинним маслом і посипаємо спеціями. Гарненько все перемішуємо, розкладаємо в порційні креманки, поливаємо медом і посипаємо за бажанням товченими волоськими горіхами. Прикрашаємо кінзою і подаємо нашим гостям.
Страва з білої редьки
Інгредієнти:
Приготування
Картопля добре промиваємо, відварюємо в мундирі, а потім остуджуємо, чистимо від шкірки і шаткуємо дрібними кубиками. Яйця також відварюємо, охолоджуємо, чистимо і подрібнюємо. Відварну яловичину розбираємо на волокна. Свіжий огірок промиваємо, зрізаємо шкірку і нарізаємо маленькими кубиками. Редьку чистимо, натираємо на дрібній тертці і скроплюємо соком лимона, щоб не відчувалася сильна гіркота. Зелений цибулю шаткуємо. Потім усі готові інгредієнти змішуємо в глибокій каструлі, солимо за смаком і заливаємо кефіром або квасом. Тепер розливаємо готову окрошку на кефірі з редькою по порційних тарілках, присипаємо кропом і подаємо до столу.
Рекомендуємо добрі рецепти
Салат з білої редьки
Салат з білої редьки приготувати просто, потрібно всього лише кілька звичайних інгредієнтів. Яких? Будь - залежно від того,який рецепт салати ви
Салат з редьки з м'ясом
Взимку завжди хочеться їсти свіжі овочі: моркву, капусту, редьку. Ось про останній овоче і піде мова. У даній статті ми розповімо вам, як приготувати
Салат з чорної редьки
Коли на дворі зима, і овочів на прилавках магазинів не так багато, варто згадати про редьці. Цей коренеплід здатний внести у ваше меню велику
Салат з редьки з майонезом
Редька - корисний, але в теж час гіркий овоч, і багато господинь не використовують її в створенні різних страв, тому що не знають як її правильно
Салат з редьки з морквою
Салат з редьки з морквою, у багатьох з нас асоціюється з настанням холодів, коли не вистачає інших свіжих овочів, таких як огірки і помідори, і тому
Редька по-корейськи - рецепт
Страви східної кухні можна зустріти на наших столах досить часто. Давайте розглянемо декілька варіантів створення редьки по-корейськи. Любителям