Салат з чорної редьки
Редька - напевно, назва цього коренеплоду у всіх на слуху, а ось на столі зустрінеш його не часто. І даремно! Адже, приміром, за кількістю мінеральних солей редька дасть фору багатьом іншим овочам. Крім того, в основному вона складається з води, жирів і вуглеводів в ній практично немає, тому вона легко може входити в раціон тих, хто стежить за вагою, не кажучи вже про її незамінність при простудних захворюваннях - адже це потужний антисептик. Чому ж ми обходимо редьку стороною? Може, варто включати її в наше меню частіше? Адже коли-то цей коренеплід був дуже популярний і цінився на столі.
Забарвлення редьки варіюється від білого, зеленого, рожевого до фіолетового і чорного. Особливість останньої полягає в її бактерицидних і антисептичних властивостей, величезній кількості вітамінів, що містяться в ній. Але сьогодні ми поговоримо з вами не про це, а про те, як приготувати салат з чорної редьки.
При приготуванні салатів слід враховувати, що рецепти шикуються на контрасті гіркуватого смаку коренеплоду, яким відрізняється чорна редька, з солодким смаком доповнюють інгредієнтів - медом, буряком, морквою, яблуками. Або гасять смак редьки нейтральними продуктами - сметаною, огірками, білокачанної капустою. Іноді, салати навіть наполягають близько години.
Щоб приготувати смачний салат з чорної редьки, спочатку коренеплід слід почистити і обов'язково видалити гіркоту. Для цього редьку нарізаємо і заливаємо холодною водою, даємо постояти 30-60 хвилин.
Інгредієнти:
редька чорна - 300 г;
сік лимона - 3 ст. ложки;
рослинна олія - 50 мл;
сіль - за смаком;
зелень кропу;
листя зеленого салату.
Приготування
Редьку чистимо, видаляємо з неї гіркота, потім натираємо на тертці. Викладаємо в салатницю, солимо, поливаємо лимонним соком, олією і даємо настоятися хвилин 15-20. Прикрашаємо листям зеленого салату і зеленню кропу.
Цей салатик є класичним рецептом. Взявши його за основу, ви можете додавати до нього будь-які інгредієнти - кукурудзу, натерті або порізані яблука, сиру або обсмажену моркву, цибулю, горошок, горішки і, навіть, грибочки.
За схожим рецептом можна зробити салат з редьки зі сметаною. Необхідно просто натерти редьку на крупній тертці, добавиь зелень, заправити сіллю і сметаною.
Взагалі-то, будь-які овочеві салати допускається робити «на око», не дотримуючись чітко пропорцій. Ми пропонуємо приготувати страву саме в нижчеподаному варіанті, але ви можете збільшити кількість капусти, орієнтуйтеся на свій власний смак.
Інгредієнти:
редька чорна - 300 г;
капуста білокачанна - 100 г;
рослинне масло - для заправки;
сіль - за смаком;
зелень петрушки.
Приготування
Чистимо і натираємо коренеплід на тертці, попередньо позбувшись від гіркоти. Капусту дрібно шаткуємо, солимо і додаємо до редьки. Добре перемішуємо овочі і викладаємо в салатницю. Поливаємо рослинним маслом, прикрашаємо дрібно нарізаною зеленню.
Найчастіше салат з чорної редьки готують з додаванням різних овочевих інгредієнтів, але ви можете спробувати зробити його з яйцем.
Інгредієнти:
редька чорна - 2 шт.;
яйце варене - 2 шт.;
сметана - 5 ст. ложок;
сіль, перець - за смаком.
Приготування
Чорну редьку чистимо, позбавляємося від гіркоти, вымачивая в холодній воді. Потім натираємо на крупній тертці, додаємо порубані жовтки і білки, солимо, перчимо і заправляємо сметаною. За бажанням, можете прикрасити салат зеленню.
Як приготувати салат з редьки?
Забарвлення редьки варіюється від білого, зеленого, рожевого до фіолетового і чорного. Особливість останньої полягає в її бактерицидних і антисептичних властивостей, величезній кількості вітамінів, що містяться в ній. Але сьогодні ми поговоримо з вами не про це, а про те, як приготувати салат з чорної редьки.
При приготуванні салатів слід враховувати, що рецепти шикуються на контрасті гіркуватого смаку коренеплоду, яким відрізняється чорна редька, з солодким смаком доповнюють інгредієнтів - медом, буряком, морквою, яблуками. Або гасять смак редьки нейтральними продуктами - сметаною, огірками, білокачанної капустою. Іноді, салати навіть наполягають близько години.
Салат з чорної редьки - рецепт
Щоб приготувати смачний салат з чорної редьки, спочатку коренеплід слід почистити і обов'язково видалити гіркоту. Для цього редьку нарізаємо і заливаємо холодною водою, даємо постояти 30-60 хвилин.
Інгредієнти:
Приготування
Редьку чистимо, видаляємо з неї гіркота, потім натираємо на тертці. Викладаємо в салатницю, солимо, поливаємо лимонним соком, олією і даємо настоятися хвилин 15-20. Прикрашаємо листям зеленого салату і зеленню кропу.
Цей салатик є класичним рецептом. Взявши його за основу, ви можете додавати до нього будь-які інгредієнти - кукурудзу, натерті або порізані яблука, сиру або обсмажену моркву, цибулю, горошок, горішки і, навіть, грибочки.
За схожим рецептом можна зробити салат з редьки зі сметаною. Необхідно просто натерти редьку на крупній тертці, добавиь зелень, заправити сіллю і сметаною.
Салат з редькою і капустою
Взагалі-то, будь-які овочеві салати допускається робити «на око», не дотримуючись чітко пропорцій. Ми пропонуємо приготувати страву саме в нижчеподаному варіанті, але ви можете збільшити кількість капусти, орієнтуйтеся на свій власний смак.
Інгредієнти:
Приготування
Чистимо і натираємо коренеплід на тертці, попередньо позбувшись від гіркоти. Капусту дрібно шаткуємо, солимо і додаємо до редьки. Добре перемішуємо овочі і викладаємо в салатницю. Поливаємо рослинним маслом, прикрашаємо дрібно нарізаною зеленню.
Салат з редьки з яйцем
Найчастіше салат з чорної редьки готують з додаванням різних овочевих інгредієнтів, але ви можете спробувати зробити його з яйцем.
Інгредієнти:
Приготування
Чорну редьку чистимо, позбавляємося від гіркоти, вымачивая в холодній воді. Потім натираємо на крупній тертці, додаємо порубані жовтки і білки, солимо, перчимо і заправляємо сметаною. За бажанням, можете прикрасити салат зеленню.
Рекомендуємо добрі рецепти
Салат з білої редьки
Салат з білої редьки приготувати просто, потрібно всього лише кілька звичайних інгредієнтів. Яких? Будь - залежно від того,який рецепт салати ви
Салат з редьки з м'ясом
Взимку завжди хочеться їсти свіжі овочі: моркву, капусту, редьку. Ось про останній овоче і піде мова. У даній статті ми розповімо вам, як приготувати
Салат з редьки з майонезом
Редька - корисний, але в теж час гіркий овоч, і багато господинь не використовують її в створенні різних страв, тому що не знають як її правильно
Салат з редьки з морквою
Салат з редьки з морквою, у багатьох з нас асоціюється з настанням холодів, коли не вистачає інших свіжих овочів, таких як огірки і помідори, і тому
Салат з редьки з яйцем
Редька - корисна рослина, яку широко використовують в кулінарії. І сьогодні ми поговоримо про те, як зробити смачний і корисний салат з редьки з
Страви з редьки
Редька - корисний овоч, в якому міститься велика кількість вітамінів і мінералів. Але далеко не всі господині знають, що з неї смачного можна