Страви з редьки - природний ключ до бадьорості, здоров'ю і гарному настрою. Однак не всі господині знають, що можна приготувати з цього овоча, щоб вийшло і смачно, і корисно. Давайте розглянемо з вами деякі рецепти страв з редьки і зробимо так, щоб ваш організм був вам вдячний!
Страва з чорної редьки
Інгредієнти: редька чорна - 1 шт.; помідори - 3 шт.; цибулина - 05 шт.; петрушка - 1 пучок; сіль, оцет, перець мелений - за смаком; рослинне масло. Приготування Чорну редьку чистимо від шкірки, обполіскуємо і натираємо на крупній терочку. Далі посипаємо сіллю і залишаємо постояти хвилин на 10-15. Після закінчення часу відкидаємо масу на сито і ретельно промиваємо. Помідори шаткуємо довільно, а очищену цибулину рубаємо півкільцями. Зелень петрушки обполіскуємо, стряхиваем і подрібнюємо. Всі інгредієнти перекладаємо в миску, заправляємо оцтом, поливаємо олією, солимо, перчимо і добре перемішуємо. Готовий салат з чорної редьки викладаємо в салатник, прикрашаємо свіжою зеленню петрушки, і подаємо на стіл.
Страва з редьки на зиму
Інгредієнти: редька дайкон - 300 г; харчова сіль - 5 р; столовий оцет - 20 мл; цукровий пісок - 4 г; солодкий червоний перець - 40 г; морква - 1 шт.; часник - 1 зубчик; зелень селери - за бажанням; петрушка. Приготування Зараз розповімо, як приготувати страву з редьки дайкон. Беремо коренеплід, ретельно промиваємо, а потім зрізаємо з нього за допомогою ножа шкірку і подрібнюємо на крупній тертці. Далі готуємо чисту банку об'ємом 500 мл, наливаємо в неї оцет, кладемо петрушку і селеру. Часник чистимо і один зубчик теж кидаємо в банку. Тепер додаємо натерту редьку. Червоний перець і моркву чистимо, розрізаємо вздовж і ставимо по краях банки. Далі зверху висипаємо сіль, цукор і заливаємо киплячою водою. Закрити посуд кришкою і ставимо на 10 хвилин у киплячу воду. Потім зафарбовуємо металевою кришкою, кілька разів струшуємо банку і залишаємо остигати. Перед подачею на стіл зливаємо розсіл, заправляємо страву сметаною або майонезом.
Страва із зеленої редьки
Інгредієнти: редька зелена - 1 шт.; яблуко - 1 шт.; лимон; мед - 15 ст. ложки; горіхи волоські - за смаком; сіль, перець - за смаком; зелень кінзи - за бажанням. Приготування З яблука акуратно вирізаємо серцевину, шаткуємо соломкою і поливаємо лимонним соком. Моркву і зелену редьку чистимо від шкірки, миємо й натираємо на тертці. Підготовлені овочі перекладаємо в салатник, заправляємо лимонним соком, поливаємо рослинним маслом і посипаємо спеціями. Гарненько все перемішуємо, розкладаємо в порційні креманки, поливаємо медом і посипаємо за бажанням товченими волоськими горіхами. Прикрашаємо кінзою і подаємо нашим гостям.
Страва з білої редьки
Інгредієнти: картопля - 2 шт.; куряче яйце - 2 шт.; редька біла - 1 шт.; кефір - 1 л; яловичина - 200 г; свіжий огірок - 1 шт.; зелена цибуля - пучок; кріп - за бажанням. Приготування Картопля добре промиваємо, відварюємо в мундирі, а потім остуджуємо, чистимо від шкірки і шаткуємо дрібними кубиками. Яйця також відварюємо, охолоджуємо, чистимо і подрібнюємо. Відварну яловичину розбираємо на волокна. Свіжий огірок промиваємо, зрізаємо шкірку і нарізаємо маленькими кубиками. Редьку чистимо, натираємо на дрібній тертці і скроплюємо соком лимона, щоб не відчувалася сильна гіркота. Зелений цибулю шаткуємо. Потім усі готові інгредієнти змішуємо в глибокій каструлі, солимо за смаком і заливаємо кефіром або квасом. Тепер розливаємо готову окрошку на кефірі з редькою по порційних тарілках, присипаємо кропом і подаємо до столу.