Зелена аджика відмінно підійде до будь-якого рибного і м'ясного блюда. А ще її можна просто намазати на хліб і їсти з першою стравою. Завдяки вдалому поєднанню запашних трав, вона надає страві абсолютно новий, оригінальний і дивовижний смак. Аджика досить проста в приготуванні і не забере у вас багато часу. Переконайтеся в цьому самі!
Аджика з зеленого перцю
Інгредієнти: свіжа кінза -2 пучка; свіжа зелень петрушки - 1 пучок; свіжий кріп - 1 пучок; стручковий гострий зелений перець - 10 шт.; свіжа м'ята - 100 г; очищені волоські горіхи - 2 ст.; свіжий тархун - 250 г; зелений базилік - 250 г; часник - 2 головки; спеції. Приготування Беремо стручковий гострий зелений перчик, ретельно промиваємо його холодною водою, видаляємо плодоніжки і очистити від насіння, розрізавши його ножем на дві половинки. Після цього, ще раз гарненько промиваємо його під водою і відкладаємо очищений перець на чистий рушник в бік. Потім чистимо часник, поділяємо його на зубчики, ретельно промиваємо водою і відкладаємо.
Далі переходимо до підготовки зелені: свіжу кинзу, петрушку, кріп, м'яту, тархун і базилік ретельно обполіскуємо під струменем холодної води, злегка струшуємо і крупно рубаємо зелень на обробній дошці ножем. Тепер перекладаємо її в блендер, додаємо очищений від насіння зелений стручковий перчик, часник і очищені волоські горіхи. Подрібнюємо все на високій швидкості до отримання однорідної кашки.
Потім викладаємо отриману масу в миску, посипаємо за смаком сіллю і добре перемішуємо абхазьку зелену аджику столовою ложкою. Подаємо її в охолодженому вигляді до будь-якого рибного або м'ясного блюда, а також вона чудово підійде як приправу до супу або для гасіння.
Рецепт зеленої аджики
Інгредієнти: гострий зелений перець - 800 г; часник - 15 зубчиків; кінза - 1 пучок; сіль - 3 ст. ложки; фіолетовий базилік - 30 г; кріп свіжий - 30 г; насіння коріандру - 2 ст. ложки. Приготування Зараз розповімо, як приготувати смачну зелену аджику. Стручки гострого зеленого перцю складаємо в миску, заливаємо теплою водою і залишаємо постояти на 5 годин. Потім рідину обережно зливаємо, перчик витираємо і очищаємо від насіння. Часник чистимо від лушпиння. Зелень обполіскуємо і струшуємо. Тепер перекручуємо всі підготовлені інгредієнти через м'ясорубку, або подрібнюємо у блендері. Окремо в ступці крупно товчемо насіння коріандру і додаємо їх до нашої часниковою суміші. Посипаємо аджику сіллю, ретельно перемішуємо ложкою і розкладаємо по чистим маленьких баночках. Зберігаємо зелену аджику в холодильнику.
Рецепт зеленої грузинської аджики
Інгредієнти: свіжа кінза - 400 г; селера - 600 г; свіжа петрушка - 200 г; часник - 5 зубчиків; стручковий пекучий зелений перець - 400 г; свіжа зелень м'яти - 1 пучок; спеції; мелені волоські горіхи - 05 ст. Приготування Отже, для приготування зеленої аджики на всю зиму зелень перебираємо, заливаємо на 10-15 хвилин холодною водою і після цього ретельно промиваємо. Потім викладаємо її на суху тканину для того, щоб позбавитися від зайвої вологи. Цим часом очищаємо від лушпиння часник і промиваємо. Гострий зелений перець миємо, видаляємо хвостики, розрізаємо навпіл і очищаємо від насіння.
Далі всі приготовані інгредієнти подрібнюємо гарненько з допомогою кухонного комбайна або блендера до однорідності. До отриманої маси додаємо за смаком сіль і мелений чорний перець. Гарненько перемішуємо готову зелену грузинську аджику і розкладаємо по чистим банкам. Закочує їх кришками, і прибираємо на зберігання в холодильнику або інше прохолодне місце.