Вернуться назад Распечатать

Зелена аджика

Зелена аджика
Зелена аджика відмінно підійде до будь-якого рибного і м'ясного блюда. А ще її можна просто намазати на хліб і їсти з першою стравою. Завдяки вдалому поєднанню запашних трав, вона надає страві абсолютно новий, оригінальний і дивовижний смак. Аджика досить проста в приготуванні і не забере у вас багато часу. Переконайтеся в цьому самі!

Аджика з зеленого перцю


Інгредієнти:

  • свіжа кінза -2 пучка;

  • свіжа зелень петрушки - 1 пучок;

  • свіжий кріп - 1 пучок;

  • стручковий гострий зелений перець - 10 шт.;

  • свіжа м'ята - 100 г;

  • очищені волоські горіхи - 2 ст.;

  • свіжий тархун - 250 г;

  • зелений базилік - 250 г;

  • часник - 2 головки;

  • спеції.


  • Приготування
    Беремо стручковий гострий зелений перчик, ретельно промиваємо його холодною водою, видаляємо плодоніжки і очистити від насіння, розрізавши його ножем на дві половинки. Після цього, ще раз гарненько промиваємо його під водою і відкладаємо очищений перець на чистий рушник в бік. Потім чистимо часник, поділяємо його на зубчики, ретельно промиваємо водою і відкладаємо.
    Далі переходимо до підготовки зелені: свіжу кинзу, петрушку, кріп, м'яту, тархун і базилік ретельно обполіскуємо під струменем холодної води, злегка струшуємо і крупно рубаємо зелень на обробній дошці ножем. Тепер перекладаємо її в блендер, додаємо очищений від насіння зелений стручковий перчик, часник і очищені волоські горіхи. Подрібнюємо все на високій швидкості до отримання однорідної кашки.
    Потім викладаємо отриману масу в миску, посипаємо за смаком сіллю і добре перемішуємо абхазьку зелену аджику столовою ложкою. Подаємо її в охолодженому вигляді до будь-якого рибного або м'ясного блюда, а також вона чудово підійде як приправу до супу або для гасіння.

    Рецепт зеленої аджики


    Інгредієнти:

  • гострий зелений перець - 800 г;

  • часник - 15 зубчиків;

  • кінза - 1 пучок;

  • сіль - 3 ст. ложки;

  • фіолетовий базилік - 30 г;

  • кріп свіжий - 30 г;

  • насіння коріандру - 2 ст. ложки.


  • Приготування
    Зараз розповімо, як приготувати смачну зелену аджику. Стручки гострого зеленого перцю складаємо в миску, заливаємо теплою водою і залишаємо постояти на 5 годин. Потім рідину обережно зливаємо, перчик витираємо і очищаємо від насіння. Часник чистимо від лушпиння. Зелень обполіскуємо і струшуємо. Тепер перекручуємо всі підготовлені інгредієнти через м'ясорубку, або подрібнюємо у блендері. Окремо в ступці крупно товчемо насіння коріандру і додаємо їх до нашої часниковою суміші. Посипаємо аджику сіллю, ретельно перемішуємо ложкою і розкладаємо по чистим маленьких баночках. Зберігаємо зелену аджику в холодильнику.

    Рецепт зеленої грузинської аджики


    Інгредієнти:

  • свіжа кінза - 400 г;

  • селера - 600 г;

  • свіжа петрушка - 200 г;

  • часник - 5 зубчиків;

  • стручковий пекучий зелений перець - 400 г;

  • свіжа зелень м'яти - 1 пучок;

  • спеції;

  • Зелена аджика

  • мелені волоські горіхи - 05 ст.


  • Приготування
    Отже, для приготування зеленої аджики на всю зиму зелень перебираємо, заливаємо на 10-15 хвилин холодною водою і після цього ретельно промиваємо. Потім викладаємо її на суху тканину для того, щоб позбавитися від зайвої вологи. Цим часом очищаємо від лушпиння часник і промиваємо. Гострий зелений перець миємо, видаляємо хвостики, розрізаємо навпіл і очищаємо від насіння.
    Далі всі приготовані інгредієнти подрібнюємо гарненько з допомогою кухонного комбайна або блендера до однорідності. До отриманої маси додаємо за смаком сіль і мелений чорний перець. Гарненько перемішуємо готову зелену грузинську аджику і розкладаємо по чистим банкам. Закочує їх кришками, і прибираємо на зберігання в холодильнику або інше прохолодне місце.