Кутаби з зеленню
Кутаби - популярний азербайджанське блюдо, яке представляє собою тонкі прісні коржі у формі півмісяця. Готують їх з начинкою з м'яса, зелені, гарбуза або сиру. Смажать кутаби на розпеченій сухій сковороді, а готові вироби промащують розтопленим вершковим маслом . Подавати таку страву найкраще зі сметанкою, а також можна використовувати в якості хліба до основних страв. Сьогодні ми хочемо розповісти вам, як приготувати кутаби з зеленню.
Інгредієнти:
Для тіста:
борошно - 300 г;
вода - 150 мл;
масло рослинне - 60 мл;
сіль - щіпка.
Для начинки:
свіжа зелень - 1 пучок;
масло рослинне - 100 мл;
сіль.
Для соусу:
натуральний йогурт - 200 мл;
часник - 2 зубчики;
зелень - 1 ст. ложка;
спеції.
Приготування
Для приготування тіста борошно просіваємо, розводимо водою, додаємо невелику кількість соняшникової масла, додаємо сіль і добре вимішуємо. Потім розгортаємо в тонкі коржі і обсмажуємо на розпеченій сковорідці.
Далі переходимо до підготовки начинки: петрушку, кріп, кінзу і масло подрібнюємо в блендері до однорідної маси. Потім викладаємо на половину млинчика трохи зеленої маси, накриваємо другою половиною і злегка придавлюємо рукою. Обсмажуємо коржі на сковороді без додавання масла і подаємо на стіл з соусом. Для його приготування подрібнюємо часник, вливаємо йогурт і кидаємо трохи подрібненої зелені.
Інгредієнти:
Для тіста:
вода - 180 мл;
масло рослинне - 1 ст. ложка;
борошно - 2 ст.;
спеції.
Для начинки:
зелена цибуля - 1 пучок;
масло вершкове - 30 г;
свіжа петрушка - 1 пучок;
сир твердий - 100 г;
свіжий кріп - 1 пучок;
масло рослинне для обсмажування.
Приготування
З води, солі, борошна та ложки масла готуємо однорідне круте тісто. Потім накриваємо його плівкою і залишаємо на півгодини в холодильнику. Зелену цибулю, кріп і петрушку шаткуємо дрібними шматочками, додаємо розтоплене вершкове масло, тертий сир і мелений коріандр.
Далі розділяємо тісто на кілька частин, розкачуємо кожну тонкий кружечок, кладемо зелену начинку, накриваємо зверху другою половиною тіста і добре защипуємо корж. Обсмажуємо кутаби на сковорідці з гарячим маслом, а потім викладаємо на тарілку і подаємо з кислим молоком або кефіром.
Інгредієнти:
Для тіста:
борошно пшеничне - 180 г;
масло рослинне - 1 ст. ложка;
вода - 100 мл;
спеції.
Для начинки:
сухий домашній сир - 150 г;
щавель - 250 г;
зелена цибуля - 2 ст. ложки;
масло вершкове - 2 ст. ложки.
Приготування
Для початку давайте приготуємо тісто: у миску двічі просіваємо борошно і змішуємо її з дрібкою солі. Потім вливаємо воду, додаємо рослинне масло і замішуємо тісто руками 4-5 хвилин. Загортаємо його в плівку і залишаємо постояти осторонь на 20-25 хвилин.
Для начинки сир добре розминаємо виделкою, або протираємо через сито. Щавель і зелений цибулька ретельно промиваємо у воді, струшуємо і злегка вмочаємо паперовими рушниками. Прибираємо у щавлю товсті черешки і дрібно нарізаємо його. Зелений лук теж подрібнюємо, додаємо до сиру зелень, перемішуємо і трохи підсолюємо за смаком.
Від тесту відщипуємо невеликі шматочки, скачуємо їх у кульки і розкачуємо кожен в дуже тонкий коржик. Далі на одну половинку коржі кладемо трохи начинки, накриваємо другою частиною і заліплюємо краю. Тепер беремо чавунну сковороду, нагріваємо її і викладаємо наші пиріжки. Обсмажуємо до готовності на повільному вогні, перекладаємо на тарілку, змащуємо розтопленим вершковим маслом і подаємо до столу.
Рецепт кутаби з зеленню
Інгредієнти:
Для тіста:
Для начинки:
Для соусу:
Приготування
Для приготування тіста борошно просіваємо, розводимо водою, додаємо невелику кількість соняшникової масла, додаємо сіль і добре вимішуємо. Потім розгортаємо в тонкі коржі і обсмажуємо на розпеченій сковорідці.
Далі переходимо до підготовки начинки: петрушку, кріп, кінзу і масло подрібнюємо в блендері до однорідної маси. Потім викладаємо на половину млинчика трохи зеленої маси, накриваємо другою половиною і злегка придавлюємо рукою. Обсмажуємо коржі на сковороді без додавання масла і подаємо на стіл з соусом. Для його приготування подрібнюємо часник, вливаємо йогурт і кидаємо трохи подрібненої зелені.
Азербайджанські кутаби з зеленню
Інгредієнти:
Для тіста:
Для начинки:
Приготування
З води, солі, борошна та ложки масла готуємо однорідне круте тісто. Потім накриваємо його плівкою і залишаємо на півгодини в холодильнику. Зелену цибулю, кріп і петрушку шаткуємо дрібними шматочками, додаємо розтоплене вершкове масло, тертий сир і мелений коріандр.
Далі розділяємо тісто на кілька частин, розкачуємо кожну тонкий кружечок, кладемо зелену начинку, накриваємо зверху другою половиною тіста і добре защипуємо корж. Обсмажуємо кутаби на сковорідці з гарячим маслом, а потім викладаємо на тарілку і подаємо з кислим молоком або кефіром.
Кутаби з сиром і зеленню
Інгредієнти:
Для тіста:
Для начинки:
Приготування
Для початку давайте приготуємо тісто: у миску двічі просіваємо борошно і змішуємо її з дрібкою солі. Потім вливаємо воду, додаємо рослинне масло і замішуємо тісто руками 4-5 хвилин. Загортаємо його в плівку і залишаємо постояти осторонь на 20-25 хвилин.
Для начинки сир добре розминаємо виделкою, або протираємо через сито. Щавель і зелений цибулька ретельно промиваємо у воді, струшуємо і злегка вмочаємо паперовими рушниками. Прибираємо у щавлю товсті черешки і дрібно нарізаємо його. Зелений лук теж подрібнюємо, додаємо до сиру зелень, перемішуємо і трохи підсолюємо за смаком.
Від тесту відщипуємо невеликі шматочки, скачуємо їх у кульки і розкачуємо кожен в дуже тонкий коржик. Далі на одну половинку коржі кладемо трохи начинки, накриваємо другою частиною і заліплюємо краю. Тепер беремо чавунну сковороду, нагріваємо її і викладаємо наші пиріжки. Обсмажуємо до готовності на повільному вогні, перекладаємо на тарілку, змащуємо розтопленим вершковим маслом і подаємо до столу.
Рекомендуємо добрі рецепти
Вареники з адигейський сиром - рецепт
Вареники - популярне блюдо російської та української кухонь. Їх готують з різними начинками: картоплею, сиром, полуницею, малиною і т. д. І сьогодні
Диво - рецепт
Диву - це дагестански коржі, які можна приготувати з м'ясом, сиром, сиром, гарбузом та іншими начинками. Це блюдо можна взяти з собою на природу і
Дива з зеленню
Дагестанські коржі дива з зеленню прекрасно впишуться в меню літнього обіду. Коржі диву корисні і ситни, а готуються просто, з використанням
Узбецький коржик
Любите страви узбецької кухні? Тоді ви напевно чули про узбецьких коржиках. Хочете влаштувати сім'ї смачний узбецький вечерю? Можна приготувати плов,
Як приготувати хичини?
Хичини - страва дуже незвичайне і неймовірно смачне. Його готують по-різному. Ми вже розповідали про хичинах з мисом, сиром, а сьогодні вирішили
Кутаби: рецепт
Азербайджанська кухня славиться своєю випічкою. Наприклад, один з варіантів - пиріжки у вигляді півмісяця під назвою кутаби. Саме головне тут -