Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!

Кутаби з зеленню

4-01-2015, 16:12
1 219
Кутаби з зеленню
Кутаби - популярний азербайджанське блюдо, яке представляє собою тонкі прісні коржі у формі півмісяця. Готують їх з начинкою з м'яса, зелені, гарбуза або сиру. Смажать кутаби на розпеченій сухій сковороді, а готові вироби промащують розтопленим вершковим маслом . Подавати таку страву найкраще зі сметанкою, а також можна використовувати в якості хліба до основних страв. Сьогодні ми хочемо розповісти вам, як приготувати кутаби з зеленню.

Рецепт кутаби з зеленню


Інгредієнти:
Для тіста:

  • борошно - 300 г;

  • вода - 150 мл;

  • масло рослинне - 60 мл;

  • сіль - щіпка.


  • Для начинки:

  • свіжа зелень - 1 пучок;

  • масло рослинне - 100 мл;

  • сіль.


  • Для соусу:

  • натуральний йогурт - 200 мл;

  • часник - 2 зубчики;

  • зелень - 1 ст. ложка;

  • спеції.


  • Приготування
    Для приготування тіста борошно просіваємо, розводимо водою, додаємо невелику кількість соняшникової масла, додаємо сіль і добре вимішуємо. Потім розгортаємо в тонкі коржі і обсмажуємо на розпеченій сковорідці.
    Далі переходимо до підготовки начинки: петрушку, кріп, кінзу і масло подрібнюємо в блендері до однорідної маси. Потім викладаємо на половину млинчика трохи зеленої маси, накриваємо другою половиною і злегка придавлюємо рукою. Обсмажуємо коржі на сковороді без додавання масла і подаємо на стіл з соусом. Для його приготування подрібнюємо часник, вливаємо йогурт і кидаємо трохи подрібненої зелені.

    Азербайджанські кутаби з зеленню


    Інгредієнти:
    Для тіста:

  • вода - 180 мл;

  • масло рослинне - 1 ст. ложка;

  • борошно - 2 ст.;

  • спеції.


  • Для начинки:

  • зелена цибуля - 1 пучок;

  • масло вершкове - 30 г;

  • свіжа петрушка - 1 пучок;

  • сир твердий - 100 г;

  • свіжий кріп - 1 пучок;

  • масло рослинне для обсмажування.


  • Приготування
    З води, солі, борошна та ложки масла готуємо однорідне круте тісто. Потім накриваємо його плівкою і залишаємо на півгодини в холодильнику. Зелену цибулю, кріп і петрушку шаткуємо дрібними шматочками, додаємо розтоплене вершкове масло, тертий сир і мелений коріандр.
    Далі розділяємо тісто на кілька частин, розкачуємо кожну тонкий кружечок, кладемо зелену начинку, накриваємо зверху другою половиною тіста і добре защипуємо корж. Обсмажуємо кутаби на сковорідці з гарячим маслом, а потім викладаємо на тарілку і подаємо з кислим молоком або кефіром.

    Кутаби з сиром і зеленню


    Інгредієнти:
    Для тіста:

  • борошно пшеничне - 180 г;

  • масло рослинне - 1 ст. ложка;

  • вода - 100 мл;

  • спеції.


  • Для начинки:

  • сухий домашній сир - 150 г;

  • щавель - 250 г;

  • зелена цибуля - 2 ст. ложки;

  • масло вершкове - 2 ст. ложки.


  • Приготування
    Кутаби з зеленню
    Для початку давайте приготуємо тісто: у миску двічі просіваємо борошно і змішуємо її з дрібкою солі. Потім вливаємо воду, додаємо рослинне масло і замішуємо тісто руками 4-5 хвилин. Загортаємо його в плівку і залишаємо постояти осторонь на 20-25 хвилин.
    Для начинки сир добре розминаємо виделкою, або протираємо через сито. Щавель і зелений цибулька ретельно промиваємо у воді, струшуємо і злегка вмочаємо паперовими рушниками. Прибираємо у щавлю товсті черешки і дрібно нарізаємо його. Зелений лук теж подрібнюємо, додаємо до сиру зелень, перемішуємо і трохи підсолюємо за смаком.
    Від тесту відщипуємо невеликі шматочки, скачуємо їх у кульки і розкачуємо кожен в дуже тонкий коржик. Далі на одну половинку коржі кладемо трохи начинки, накриваємо другою частиною і заліплюємо краю. Тепер беремо чавунну сковороду, нагріваємо її і викладаємо наші пиріжки. Обсмажуємо до готовності на повільному вогні, перекладаємо на тарілку, змащуємо розтопленим вершковим маслом і подаємо до столу.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Вареники з адигейський сиром - рецепт
    Вареники з адигейський сиром - рецепт
    Вареники - популярне блюдо російської та української кухонь. Їх готують з різними начинками: картоплею, сиром, полуницею, малиною і т. д. І сьогодні
    Диво - рецепт
    Диво - рецепт
    Диву - це дагестански коржі, які можна приготувати з м'ясом, сиром, сиром, гарбузом та іншими начинками. Це блюдо можна взяти з собою на природу і
    Дива з зеленню
    Дива з зеленню
    Дагестанські коржі дива з зеленню прекрасно впишуться в меню літнього обіду. Коржі диву корисні і ситни, а готуються просто, з використанням
    Узбецький коржик
    Узбецький коржик
    Любите страви узбецької кухні? Тоді ви напевно чули про узбецьких коржиках. Хочете влаштувати сім'ї смачний узбецький вечерю? Можна приготувати плов,
    Як приготувати хичини?
    Як приготувати хичини?
    Хичини - страва дуже незвичайне і неймовірно смачне. Його готують по-різному. Ми вже розповідали про хичинах з мисом, сиром, а сьогодні вирішили
    Кутаби: рецепт
    Кутаби: рецепт
    Азербайджанська кухня славиться своєю випічкою. Наприклад, один з варіантів - пиріжки у вигляді півмісяця під назвою кутаби. Саме головне тут -