Кутаби - популярний азербайджанське блюдо, яке представляє собою тонкі прісні коржі у формі півмісяця. Готують їх з начинкою з м'яса, зелені, гарбуза або сиру. Смажать кутаби на розпеченій сухій сковороді, а готові вироби промащують розтопленим вершковим маслом . Подавати таку страву найкраще зі сметанкою, а також можна використовувати в якості хліба до основних страв. Сьогодні ми хочемо розповісти вам, як приготувати кутаби з зеленню.
Рецепт кутаби з зеленню
Інгредієнти: Для тіста:
борошно - 300 г; вода - 150 мл; масло рослинне - 60 мл; сіль - щіпка. Для начинки:
свіжа зелень - 1 пучок; масло рослинне - 100 мл; сіль. Для соусу:
натуральний йогурт - 200 мл; часник - 2 зубчики; зелень - 1 ст. ложка; спеції. Приготування Для приготування тіста борошно просіваємо, розводимо водою, додаємо невелику кількість соняшникової масла, додаємо сіль і добре вимішуємо. Потім розгортаємо в тонкі коржі і обсмажуємо на розпеченій сковорідці.
Далі переходимо до підготовки начинки: петрушку, кріп, кінзу і масло подрібнюємо в блендері до однорідної маси. Потім викладаємо на половину млинчика трохи зеленої маси, накриваємо другою половиною і злегка придавлюємо рукою. Обсмажуємо коржі на сковороді без додавання масла і подаємо на стіл з соусом. Для його приготування подрібнюємо часник, вливаємо йогурт і кидаємо трохи подрібненої зелені.
Азербайджанські кутаби з зеленню
Інгредієнти: Для тіста:
вода - 180 мл; масло рослинне - 1 ст. ложка; борошно - 2 ст.; спеції. Для начинки:
зелена цибуля - 1 пучок; масло вершкове - 30 г; свіжа петрушка - 1 пучок; сир твердий - 100 г; свіжий кріп - 1 пучок; масло рослинне для обсмажування. Приготування З води, солі, борошна та ложки масла готуємо однорідне круте тісто. Потім накриваємо його плівкою і залишаємо на півгодини в холодильнику. Зелену цибулю, кріп і петрушку шаткуємо дрібними шматочками, додаємо розтоплене вершкове масло, тертий сир і мелений коріандр.
Далі розділяємо тісто на кілька частин, розкачуємо кожну тонкий кружечок, кладемо зелену начинку, накриваємо зверху другою половиною тіста і добре защипуємо корж. Обсмажуємо кутаби на сковорідці з гарячим маслом, а потім викладаємо на тарілку і подаємо з кислим молоком або кефіром.
Кутаби з сиром і зеленню
Інгредієнти: Для тіста:
борошно пшеничне - 180 г; масло рослинне - 1 ст. ложка; вода - 100 мл; спеції. Для начинки:
сухий домашній сир - 150 г; щавель - 250 г; зелена цибуля - 2 ст. ложки; масло вершкове - 2 ст. ложки. Приготування Для початку давайте приготуємо тісто: у миску двічі просіваємо борошно і змішуємо її з дрібкою солі. Потім вливаємо воду, додаємо рослинне масло і замішуємо тісто руками 4-5 хвилин. Загортаємо його в плівку і залишаємо постояти осторонь на 20-25 хвилин.
Для начинки сир добре розминаємо виделкою, або протираємо через сито. Щавель і зелений цибулька ретельно промиваємо у воді, струшуємо і злегка вмочаємо паперовими рушниками. Прибираємо у щавлю товсті черешки і дрібно нарізаємо його. Зелений лук теж подрібнюємо, додаємо до сиру зелень, перемішуємо і трохи підсолюємо за смаком.
Від тесту відщипуємо невеликі шматочки, скачуємо їх у кульки і розкачуємо кожен в дуже тонкий коржик. Далі на одну половинку коржі кладемо трохи начинки, накриваємо другою частиною і заліплюємо краю. Тепер беремо чавунну сковороду, нагріваємо її і викладаємо наші пиріжки. Обсмажуємо до готовності на повільному вогні, перекладаємо на тарілку, змащуємо розтопленим вершковим маслом і подаємо до столу.