Вернуться назад Распечатать

Кутаби з зеленню

Кутаби з зеленню
Кутаби - популярний азербайджанське блюдо, яке представляє собою тонкі прісні коржі у формі півмісяця. Готують їх з начинкою з м'яса, зелені, гарбуза або сиру. Смажать кутаби на розпеченій сухій сковороді, а готові вироби промащують розтопленим вершковим маслом . Подавати таку страву найкраще зі сметанкою, а також можна використовувати в якості хліба до основних страв. Сьогодні ми хочемо розповісти вам, як приготувати кутаби з зеленню.

Рецепт кутаби з зеленню


Інгредієнти:
Для тіста:

  • борошно - 300 г;

  • вода - 150 мл;

  • масло рослинне - 60 мл;

  • сіль - щіпка.


  • Для начинки:

  • свіжа зелень - 1 пучок;

  • масло рослинне - 100 мл;

  • сіль.


  • Для соусу:

  • натуральний йогурт - 200 мл;

  • часник - 2 зубчики;

  • зелень - 1 ст. ложка;

  • спеції.


  • Приготування
    Для приготування тіста борошно просіваємо, розводимо водою, додаємо невелику кількість соняшникової масла, додаємо сіль і добре вимішуємо. Потім розгортаємо в тонкі коржі і обсмажуємо на розпеченій сковорідці.
    Далі переходимо до підготовки начинки: петрушку, кріп, кінзу і масло подрібнюємо в блендері до однорідної маси. Потім викладаємо на половину млинчика трохи зеленої маси, накриваємо другою половиною і злегка придавлюємо рукою. Обсмажуємо коржі на сковороді без додавання масла і подаємо на стіл з соусом. Для його приготування подрібнюємо часник, вливаємо йогурт і кидаємо трохи подрібненої зелені.

    Азербайджанські кутаби з зеленню


    Інгредієнти:
    Для тіста:

  • вода - 180 мл;

  • масло рослинне - 1 ст. ложка;

  • борошно - 2 ст.;

  • спеції.


  • Для начинки:

  • зелена цибуля - 1 пучок;

  • масло вершкове - 30 г;

  • свіжа петрушка - 1 пучок;

  • сир твердий - 100 г;

  • свіжий кріп - 1 пучок;

  • масло рослинне для обсмажування.


  • Приготування
    З води, солі, борошна та ложки масла готуємо однорідне круте тісто. Потім накриваємо його плівкою і залишаємо на півгодини в холодильнику. Зелену цибулю, кріп і петрушку шаткуємо дрібними шматочками, додаємо розтоплене вершкове масло, тертий сир і мелений коріандр.
    Далі розділяємо тісто на кілька частин, розкачуємо кожну тонкий кружечок, кладемо зелену начинку, накриваємо зверху другою половиною тіста і добре защипуємо корж. Обсмажуємо кутаби на сковорідці з гарячим маслом, а потім викладаємо на тарілку і подаємо з кислим молоком або кефіром.

    Кутаби з сиром і зеленню


    Інгредієнти:
    Для тіста:

  • борошно пшеничне - 180 г;

  • масло рослинне - 1 ст. ложка;

  • вода - 100 мл;

  • спеції.


  • Для начинки:

  • сухий домашній сир - 150 г;

  • щавель - 250 г;

  • зелена цибуля - 2 ст. ложки;

  • масло вершкове - 2 ст. ложки.


  • Приготування
    Кутаби з зеленню
    Для початку давайте приготуємо тісто: у миску двічі просіваємо борошно і змішуємо її з дрібкою солі. Потім вливаємо воду, додаємо рослинне масло і замішуємо тісто руками 4-5 хвилин. Загортаємо його в плівку і залишаємо постояти осторонь на 20-25 хвилин.
    Для начинки сир добре розминаємо виделкою, або протираємо через сито. Щавель і зелений цибулька ретельно промиваємо у воді, струшуємо і злегка вмочаємо паперовими рушниками. Прибираємо у щавлю товсті черешки і дрібно нарізаємо його. Зелений лук теж подрібнюємо, додаємо до сиру зелень, перемішуємо і трохи підсолюємо за смаком.
    Від тесту відщипуємо невеликі шматочки, скачуємо їх у кульки і розкачуємо кожен в дуже тонкий коржик. Далі на одну половинку коржі кладемо трохи начинки, накриваємо другою частиною і заліплюємо краю. Тепер беремо чавунну сковороду, нагріваємо її і викладаємо наші пиріжки. Обсмажуємо до готовності на повільному вогні, перекладаємо на тарілку, змащуємо розтопленим вершковим маслом і подаємо до столу.