Диво - рецепт
Диву - це національне блюдо дагестанської кухні, нагадує пиріг або пиріжки з різною начинкою. Печуться вони на сухій сковороді, деку, а потім змащуються топленим маслом.
Цікаве поєднання сиру і зелені порадує вас дуже ніжним смаком.
Інгредієнти:
Для тіста:
борошно - 4 ст.;
сіль - 1 ч. ложка;
вода - 2 ст.
Для начинки:
зелень кропу - 100 г;
кінза - 50 г;
яйце - 3 шт.;
сир - 400 г;
сіль, перець - за смаком.
Приготування
Рецепт приготування диву досить простий. Для початку замішуємо не густе однорідне тісто, змішавши борошно, воду і сіль. Залишаємо на 30 хвилин в теплому місці, а самі тим часом готуємо начинку. Зелень гарненько миємо, дрібно нарізаємо і змішуємо з перетертим через сито сиром. Потім додаємо яйця, перець і сіль. Далі відрізаємо від тесту невеликий шматочок, скачуємо в кулю і розгортаємо в тонкий коржик. На половину рівним шаром кладемо приготовлену начинку, накриваємо другою половинкою, ретельно защипуємо краю і обсмажуємо на сухій розжареній сковороді з обох сторін. Потім перекладаємо диву на тарілку і рясно змащуємо маслом.
Інгредієнти:
картопля - 5 шт.;
сир адигейський 300 г;
борошно - 500 г;
кефір - 1 склянка;
сода - 1 ч. ложка;
сіль - 05 ч. ложки;
вершкове масло.
Приготування
Спочатку замішуємо основу. Для цього насипати гіркою борошно, додаємо кефір, соду і сіль. Вимішуємо однорідне тісто, ділимо його на 8 рівних частин і кожну розкачуємо в тонкий коржик. Для начинки, відварюємо до готовності картоплю розминаємо його в пюре, додаємо тертий сир і перемішуємо. Кладемо начинку на корж і ретельно защепляем краю.
Обсмажуємо диву на заздалегідь розігрітій сухій сковороді з обох сторін. Потім перекладаємо на тарілку і змащуємо вершковим маслом.
Інгредієнти:
борошно - 4 ст.;
сіль - 1 ч. ложка;
гарбуз - 500 г;
вода - 2 ст.
Приготування
Спочатку замішуємо з вами тісто. Для цього борошно насипати гіркою, додаємо кефір, сіль, соду. Вимішуємо однорідне тісто, ділимо його на 10 рівних частин і кожну розкачуємо в дуже тонкий коржик. Для начинки чистимо гарбуз нарізаємо кубиками і відварюємо до готовності. Потім зливаємо всю воду і подрібнюємо її за допомогою блендера в однорідну масу. Кладемо на половину коржі начинку і ретельно защепляем краю. Обсмажуємо диву на заздалегідь розігрітій сухій сковороді з обох сторін. Потім перекладаємо на тарілку і змащуємо вершковим маслом. Приємного вам апетиту!
Рецепт дива з сиром
Цікаве поєднання сиру і зелені порадує вас дуже ніжним смаком.
Інгредієнти:
Для тіста:
Для начинки:
Приготування
Рецепт приготування диву досить простий. Для початку замішуємо не густе однорідне тісто, змішавши борошно, воду і сіль. Залишаємо на 30 хвилин в теплому місці, а самі тим часом готуємо начинку. Зелень гарненько миємо, дрібно нарізаємо і змішуємо з перетертим через сито сиром. Потім додаємо яйця, перець і сіль. Далі відрізаємо від тесту невеликий шматочок, скачуємо в кулю і розгортаємо в тонкий коржик. На половину рівним шаром кладемо приготовлену начинку, накриваємо другою половинкою, ретельно защипуємо краю і обсмажуємо на сухій розжареній сковороді з обох сторін. Потім перекладаємо диву на тарілку і рясно змащуємо маслом.
Рецепт дива з сиром
Інгредієнти:
Приготування
Спочатку замішуємо основу. Для цього насипати гіркою борошно, додаємо кефір, соду і сіль. Вимішуємо однорідне тісто, ділимо його на 8 рівних частин і кожну розкачуємо в тонкий коржик. Для начинки, відварюємо до готовності картоплю розминаємо його в пюре, додаємо тертий сир і перемішуємо. Кладемо начинку на корж і ретельно защепляем краю.
Обсмажуємо диву на заздалегідь розігрітій сухій сковороді з обох сторін. Потім перекладаємо на тарілку і змащуємо вершковим маслом.
Рецепт дива з гарбузом
Інгредієнти:
Приготування
Спочатку замішуємо з вами тісто. Для цього борошно насипати гіркою, додаємо кефір, сіль, соду. Вимішуємо однорідне тісто, ділимо його на 10 рівних частин і кожну розкачуємо в дуже тонкий коржик. Для начинки чистимо гарбуз нарізаємо кубиками і відварюємо до готовності. Потім зливаємо всю воду і подрібнюємо її за допомогою блендера в однорідну масу. Кладемо на половину коржі начинку і ретельно защепляем краю. Обсмажуємо диву на заздалегідь розігрітій сухій сковороді з обох сторін. Потім перекладаємо на тарілку і змащуємо вершковим маслом. Приємного вам апетиту!
Рекомендуємо добрі рецепти
Як приготувати чебуреки?
Чебуреки з сиром - відмінне блюдо, яке може стати як сніданком, так і чудовим перекусом. Чому саме з сиром? Так адже не всі люблять м'ясо. Ну а для
Дива з зеленню
Дагестанські коржі дива з зеленню прекрасно впишуться в меню літнього обіду. Коржі диву корисні і ситни, а готуються просто, з використанням
Коржі з картоплею
Балабушки - це смачне блюдо, яке обожнюють і дорослі, і діти. Приготувати їх можна з будь-якою начинкою, все залежить від ваших уподобань. В нашій
Узбецький коржик
Любите страви узбецької кухні? Тоді ви напевно чули про узбецьких коржиках. Хочете влаштувати сім'ї смачний узбецький вечерю? Можна приготувати плов,
Як приготувати хичини?
Хичини - страва дуже незвичайне і неймовірно смачне. Його готують по-різному. Ми вже розповідали про хичинах з мисом, сиром, а сьогодні вирішили
Кутаби з зеленню
Кутаби - це тонкі коржі з начинкою у формі півмісяця. Традиційно це блюдо готують в Азербайджані. І зараз ми підкажемо вам кілька рецептів створення