Диву - це національне блюдо дагестанської кухні, нагадує пиріг або пиріжки з різною начинкою. Печуться вони на сухій сковороді, деку, а потім змащуються топленим маслом.
Рецепт дива з сиром
Цікаве поєднання сиру і зелені порадує вас дуже ніжним смаком.
Інгредієнти: Для тіста:
борошно - 4 ст.; сіль - 1 ч. ложка; вода - 2 ст. Для начинки:
зелень кропу - 100 г; кінза - 50 г; яйце - 3 шт.; сир - 400 г; сіль, перець - за смаком. Приготування Рецепт приготування диву досить простий. Для початку замішуємо не густе однорідне тісто, змішавши борошно, воду і сіль. Залишаємо на 30 хвилин в теплому місці, а самі тим часом готуємо начинку. Зелень гарненько миємо, дрібно нарізаємо і змішуємо з перетертим через сито сиром. Потім додаємо яйця, перець і сіль. Далі відрізаємо від тесту невеликий шматочок, скачуємо в кулю і розгортаємо в тонкий коржик. На половину рівним шаром кладемо приготовлену начинку, накриваємо другою половинкою, ретельно защипуємо краю і обсмажуємо на сухій розжареній сковороді з обох сторін. Потім перекладаємо диву на тарілку і рясно змащуємо маслом.
Рецепт дива з сиром
Інгредієнти: картопля - 5 шт.; сир адигейський 300 г; борошно - 500 г; кефір - 1 склянка; сода - 1 ч. ложка; сіль - 05 ч. ложки; вершкове масло. Приготування Спочатку замішуємо основу. Для цього насипати гіркою борошно, додаємо кефір, соду і сіль. Вимішуємо однорідне тісто, ділимо його на 8 рівних частин і кожну розкачуємо в тонкий коржик. Для начинки, відварюємо до готовності картоплю розминаємо його в пюре, додаємо тертий сир і перемішуємо. Кладемо начинку на корж і ретельно защепляем краю.
Обсмажуємо диву на заздалегідь розігрітій сухій сковороді з обох сторін. Потім перекладаємо на тарілку і змащуємо вершковим маслом.
Рецепт дива з гарбузом
Інгредієнти: борошно - 4 ст.; сіль - 1 ч. ложка; гарбуз - 500 г; вода - 2 ст. Приготування Спочатку замішуємо з вами тісто. Для цього борошно насипати гіркою, додаємо кефір, сіль, соду. Вимішуємо однорідне тісто, ділимо його на 10 рівних частин і кожну розкачуємо в дуже тонкий коржик. Для начинки чистимо гарбуз нарізаємо кубиками і відварюємо до готовності. Потім зливаємо всю воду і подрібнюємо її за допомогою блендера в однорідну масу. Кладемо на половину коржі начинку і ретельно защепляем краю. Обсмажуємо диву на заздалегідь розігрітій сухій сковороді з обох сторін. Потім перекладаємо на тарілку і змащуємо вершковим маслом. Приємного вам апетиту!