Вернуться назад Распечатать

Диво - рецепт

Диво - рецепт
Диву - це національне блюдо дагестанської кухні, нагадує пиріг або пиріжки з різною начинкою. Печуться вони на сухій сковороді, деку, а потім змащуються топленим маслом.

Рецепт дива з сиром


Цікаве поєднання сиру і зелені порадує вас дуже ніжним смаком.
Інгредієнти:
Для тіста:

  • борошно - 4 ст.;

  • сіль - 1 ч. ложка;

  • вода - 2 ст.


  • Для начинки:

  • зелень кропу - 100 г;

  • кінза - 50 г;

  • яйце - 3 шт.;

  • сир - 400 г;

  • сіль, перець - за смаком.


  • Приготування
    Рецепт приготування диву досить простий. Для початку замішуємо не густе однорідне тісто, змішавши борошно, воду і сіль. Залишаємо на 30 хвилин в теплому місці, а самі тим часом готуємо начинку. Зелень гарненько миємо, дрібно нарізаємо і змішуємо з перетертим через сито сиром. Потім додаємо яйця, перець і сіль. Далі відрізаємо від тесту невеликий шматочок, скачуємо в кулю і розгортаємо в тонкий коржик. На половину рівним шаром кладемо приготовлену начинку, накриваємо другою половинкою, ретельно защипуємо краю і обсмажуємо на сухій розжареній сковороді з обох сторін. Потім перекладаємо диву на тарілку і рясно змащуємо маслом.

    Рецепт дива з сиром


    Інгредієнти:

  • картопля - 5 шт.;

  • сир адигейський 300 г;

  • борошно - 500 г;

  • кефір - 1 склянка;

  • сода - 1 ч. ложка;

  • сіль - 05 ч. ложки;

  • вершкове масло.


  • Приготування
    Спочатку замішуємо основу. Для цього насипати гіркою борошно, додаємо кефір, соду і сіль. Вимішуємо однорідне тісто, ділимо його на 8 рівних частин і кожну розкачуємо в тонкий коржик. Для начинки, відварюємо до готовності картоплю розминаємо його в пюре, додаємо тертий сир і перемішуємо. Кладемо начинку на корж і ретельно защепляем краю.
    Обсмажуємо диву на заздалегідь розігрітій сухій сковороді з обох сторін. Потім перекладаємо на тарілку і змащуємо вершковим маслом.

    Рецепт дива з гарбузом


    Інгредієнти:

  • борошно - 4 ст.;
  • Диво - рецепт

  • сіль - 1 ч. ложка;

  • гарбуз - 500 г;

  • вода - 2 ст.


  • Приготування
    Спочатку замішуємо з вами тісто. Для цього борошно насипати гіркою, додаємо кефір, сіль, соду. Вимішуємо однорідне тісто, ділимо його на 10 рівних частин і кожну розкачуємо в дуже тонкий коржик. Для начинки чистимо гарбуз нарізаємо кубиками і відварюємо до готовності. Потім зливаємо всю воду і подрібнюємо її за допомогою блендера в однорідну масу. Кладемо на половину коржі начинку і ретельно защепляем краю. Обсмажуємо диву на заздалегідь розігрітій сухій сковороді з обох сторін. Потім перекладаємо на тарілку і змащуємо вершковим маслом. Приємного вам апетиту!