Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Заготовки з солодкого перцю

Заготовки з солодкого перцю

16-03-2015, 13:28
3 962
Заготовки з солодкого перцю
Консервований солодкий перець - окреме кулінарне задоволення. Залитий солоним розсолом, він може подаватися до м'ясних страв і гарнірів, а в компанії з великою кількістю оливкової олії може стати інгредієнтом канапе або ароматним доповненням до будь-якої страви. Ми розглянемо деяку різноманітність оригінальних і, разом з тим, неймовірно смачних "перцевих" заготовок.

Рецепт заготовок з солодкого перцю в олії


Інгредієнти:

  • солодкий перець;

  • часник;

  • масло оливи.


  • Приготування
    Якщо у вас є гриль, розігріваємо його, а якщо ні, то запалюємо газову конфорку і обсмажуємо на ній надколотие солодкі перці. Чекаємо, коли шкірка почорніє. Під грилем подібна процедура займе не більше 25 хвилин. Обсмажені перці кладемо в пластиковий пакет хвилин на 10 а після очищаємо почорнілу шкірку з плодів і видаляємо серцевину з плодоніжкою і насінням.
    Дно банки покриваємо нарізаним часником і скибочками перцю. Сам перець не трамбуйте, а викладайте вільніше, щоб сталося місце для масла.
    Масло наливаємо в каструлю і розігріваємо до 95 градусів за Цельсієм. Заливаємо перці гарячим маслом і закриваємо банку кришкою. Залишаємо на зберігання в прохолодному місці після охолодження.

    Ікра з солодкого перцю на зиму


    Інгредієнти:

  • перець червоний (солодкий) - 3 кг;

  • цибуля біла - 1/2 шт.;

  • помідори - 500 г;

  • зубчики часнику - 2 шт.;

  • зелень базиліка - 2 ч. ложки;

  • цукровий пісок (або тростинний цукор) - 1 ст. ложка;

  • оцет винний - 125 мл.


  • Приготування
    Солодкі перці і половину цибулі ставимо за гриль і запікаємо до м'якості. Витягаємо овочі з духовки. Перці кладемо в пластиковий пакет хвилин на 10-15 після чого знімаємо з них обвуглілу шкірку, а м'якоть кладемо в чашу блендера. Також очищаємо від шкірки ріпчасту цибулю і додаємо його до перцю. Пюрируем овочі з допомогою блендера і переливаємо пюре в каструлю. Додаємо розтерті в пасту, часник, базилік, сіль з цукром і оцет. Уварюємо "ікру" до загустіння, близько 10 хвилин, а потім розливаємо по банках, закатуємо, остуджуємо і залишаємо на зберігання.

    Салат з перцю на зиму


    Інгредієнти:

  • помідори стиглі - 600 г;

  • білий цибуля - 3 шт.;

  • капуста - 400 г;

  • сіль - 2 ст. ложки;

  • цукровий пісок - 1 ст.;

  • яблучний оцет - 2 ст.;

  • мед - 1/2 ст.;

  • перець солодкий - 3 шт.;

  • куркума мелена - 1 ст. ложка;

  • гостра гірчиця - 1 1/2 ч. ложки;

  • гвоздика - 8 бутонів;

  • паличка кориці;

  • насіння селери - 3/4 ч. ложки.


  • Приготування
    Зараз розповімо простий рецепт смачної заготовки з солодкого перцю. Шматочки томатів, перцю, цибулі та капусти засипаємо сіллю, а після залишаємо на 8 годин. Після закінчення часу, промиваємо овочі холодною водою і переміщаємо в глибоку каструлю. Заливаємо вміст ємності оцтом, додаємо цукор, мед, куркуму і гірчицю , а в марлевому мішечку кладемо суміш з гвоздики, кориці і насіння селери. Ставимо овочі на великий вогонь і чекаємо закипання рідини. Коли це станеться, зменшуємо жар і тушкуємо овочі 15 хвилин, поки рідина випарується на чверть.
    Перекладаємо салат в стерильні банки і закатуємо. Перед установкою на зберігання повністю охолодити.

    Заготівля з солодкого перцю на зиму


    Інгредієнти:

  • перець солодкий - 150 г;

  • цукровий пісок - 2/3 ст.;

  • столовий оцет - 125 мл;

  • ріпчаста цибуля (великий) - 1/2 шт.;

  • Заготовки з солодкого перцю

  • гострий червоний перець - 1/2 ч. ложки.


  • Приготування
    Очищений від серцевини, насіння і нарізаний скибочками перець кладемо в сотейник разом з шматочками цибулі, цукром, оцтом і перцем. Обсмажуємо всі інгредієнти протягом 5 хвилин, після чого знижуємо жар і продовжуємо готування ще 20 хвилин постійно помішуючи. Готова суміш повинна бути схожа на джем. Тепер її можна розкласти по стерильним банкам і зберігати на холоді протягом 4 місяців.
    Подавати такий соус можна на канапе або використовувати в якості дипа.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Перець, запечений в духовці
    Перець, запечений в духовці
    Перець запекти в духовці можна різними способами: нафарширувати його різноманітними овочами або приготувати його самостійно. У нашій статті ми
    Закуска з солодкого перцю
    Закуска з солодкого перцю
    Солодкий перець - просто знахідка для різного виду закусок. Можна заготовити закуску з перцю на зиму, тоді в будь-який момент у вас під рукою буде
    Аджика з солодкого перцю
    Аджика з солодкого перцю
    Аджика - це гострий соус, що складається з перетертого червоного перцю з травами і сіллю. Цю грузинську приправу подають до різних закусок і страв.
    Перець на зиму
    Перець на зиму
    Ароматні перчики найчастіше виступають головною складовою різних салатів, соусів або лечо. Давайте розглянемо з вами деякі цікаві варіанти
    Лютеница
    Лютеница
    Ароматна болгарська лютеница, на основі томатів і перців, - це приголомшлива заміна кетчупу, і просто універсальний холодний соус. Подавати лютеницю
    Закуска з печених перців
    Закуска з печених перців
    Салат з печених перців ...