Закуска з солодкого перцю
З солодкого перцю готують багато цікавих страв - його можна додавати в салат, рагу, можна фарширувати, а крім того з нього можна приготувати цікаві закуски. Різні рецепти закусок з солодкого перцю чекають вас нижче.
Інгредієнти:
солодкий перець - 1 кг;
соняшникова олія - 200 мл;
морква - 1 кг;
цибуля - 1 кг;
помідори - 1 кг;
цукор - 1 склянка;
сіль - 5 ч. ложок;
оцет 9%-ний - 100 мл
Приготування
Вимиті овочі чистимо, цибулю ріжемо півкільцями, солодкий перець - соломкою, моркву тремо на тертці, а помідорам надаємо консистенцію пюре - для цього подрібнюємо їх у блендері або пропускаємо через м'ясорубку.Змішуємо овочі, додаємо сіль, цукор, рослинне масло і оцет. Ставимо каструлю з закускою з солодкого перцю в соусі на вогонь. Доводимо до кипіння і проварюємо 20 хвилин на малому вогні, після чого розкладаємо по підготовленим банкам і закатуємо кришками. Після цього перевертаємо банки вгору дно, закутуємо і залишаємо, поки вони повністю не охолонуть.
Інгредієнти:
червоний перець солодкий - 10 шт.;
кінза - 4 гілочки;
часник - 4 зубчики;
оливкова олія - 15 мл;
яблучний оцет - 1 ч. ложка;
цукор - щіпка;
чорний мелений перець, сіль - за смаком.
Приготування
Перець гарненько миємо й обсушуємо. На сухе деко розкладаємо цілий перці і запікаємо близько півгодини. У процесі запікання 2-3 рази перець перевертаємо. Печені перці складаємо в пакет, зав'язуємо його і залишаємо хвилин на 5 після чого акуратно знімаємо шкірку. Перці ріжемо навпіл, очищаємо їх від плодоніжок і серцевини. А потім вже м'якоть ріжемо як більше подобається - кубиками або соломкою. Дрібно нарізаємо очищений часник. Вимиту і просушену кінзу подрібнюємо. У глибокій мисці змішуємо печений перець, зелень і часник. Додаємо цукор, чорний мелений перець і сіль. Вливаємо олію, оцет і перемішуємо. Хвилин на 20 прибираємо закуску з солодкого перцю в холодильник. А потім вже подаємо до столу. Це буде відмінне доповнення до м'яса, особливо до шашлику.
Інгредієнти:
солодкий перець червоний - 5 шт.;
часник - 6 зубчиків;
оцет бальзамічний - 20 мл;
сушений базилік - 1 ч. ложка;
сіль - 1 ч. ложка;
оливкова олія - 80 мл;
цукор - 1 ч. ложка;
чорний перець горошком - 7 шт.;
сік лимона - 20 мл
Приготування
Вимитий болгарський перець цілком запікаємо на решітці гриля. Коли шкірка місцями покриється підпалинами і вздуется, значить, перець готовий! Знімаємо його з дека, відразу кладемо в пакет, зав'язуємо його і прибираємо на 30 хвилин на холод. Після такої процедури шкірка знімається з перців дуже легко. Тепер чистимо перець: спочатку виймаємо серцевину, при цьому перець потрібно тримати вертикально, щоб сік не витікав. Тільки потім сік обережно зливаємо в піалу, а з перців знімаємо шкірку. Готуємо маринад: Кожну часточку часнику ріжемо пластинками поперек. Розтираємо В ступці цукор, сіль, базилік і чорний перець горошком. Потім додаємо бальзамічний оцет, оливкова олія, лимонний сік і сік від перцю, гарненько все перемішуємо. Кожен перець руками ділимо на кілька частин і викладаємо в плоский посуд шарами, кожен з яких перекладаємо часником і поливаємо маринадом. Накриваємо посуд з закускою з солодкого перцю плівкою і прибираємо в холодильник на 6-7 годин.
Інгредієнти:
солодкий перець різних кольорів великий - 3 шт.;
твердий сир - 200 г;
яйця - 3 шт.;
часник - 5 зубчиків;
майонез - за смаком.
Приготування
У перців зрізаємо верхівки з плодоніжками, вирізаємо серцевину. Сир тремо на тертці, додаємо майонез, часник і перемішуємо. Яйця варимо круто, охолоджуємо і очищаємо. Розподіляємо сирну масу всередині перцю, вклавши всередину кожного ціле варене яйце. Прибираємо перець в холодильник, а години через 2 дістаємо, нарізаємо його шматочками шириною по 5 мм кожна. Щоб це було легше зробити, ніж потрібно змочити в холодній воді.
Закуска з солодкого перцю на зиму
Інгредієнти:
Приготування
Вимиті овочі чистимо, цибулю ріжемо півкільцями, солодкий перець - соломкою, моркву тремо на тертці, а помідорам надаємо консистенцію пюре - для цього подрібнюємо їх у блендері або пропускаємо через м'ясорубку.Змішуємо овочі, додаємо сіль, цукор, рослинне масло і оцет. Ставимо каструлю з закускою з солодкого перцю в соусі на вогонь. Доводимо до кипіння і проварюємо 20 хвилин на малому вогні, після чого розкладаємо по підготовленим банкам і закатуємо кришками. Після цього перевертаємо банки вгору дно, закутуємо і залишаємо, поки вони повністю не охолонуть.
Закуска з печеного солодкого перцю
Інгредієнти:
Приготування
Перець гарненько миємо й обсушуємо. На сухе деко розкладаємо цілий перці і запікаємо близько півгодини. У процесі запікання 2-3 рази перець перевертаємо. Печені перці складаємо в пакет, зав'язуємо його і залишаємо хвилин на 5 після чого акуратно знімаємо шкірку. Перці ріжемо навпіл, очищаємо їх від плодоніжок і серцевини. А потім вже м'якоть ріжемо як більше подобається - кубиками або соломкою. Дрібно нарізаємо очищений часник. Вимиту і просушену кінзу подрібнюємо. У глибокій мисці змішуємо печений перець, зелень і часник. Додаємо цукор, чорний мелений перець і сіль. Вливаємо олію, оцет і перемішуємо. Хвилин на 20 прибираємо закуску з солодкого перцю в холодильник. А потім вже подаємо до столу. Це буде відмінне доповнення до м'яса, особливо до шашлику.
Закуска з солодкого перцю з часником
Інгредієнти:
Приготування
Вимитий болгарський перець цілком запікаємо на решітці гриля. Коли шкірка місцями покриється підпалинами і вздуется, значить, перець готовий! Знімаємо його з дека, відразу кладемо в пакет, зав'язуємо його і прибираємо на 30 хвилин на холод. Після такої процедури шкірка знімається з перців дуже легко. Тепер чистимо перець: спочатку виймаємо серцевину, при цьому перець потрібно тримати вертикально, щоб сік не витікав. Тільки потім сік обережно зливаємо в піалу, а з перців знімаємо шкірку. Готуємо маринад: Кожну часточку часнику ріжемо пластинками поперек. Розтираємо В ступці цукор, сіль, базилік і чорний перець горошком. Потім додаємо бальзамічний оцет, оливкова олія, лимонний сік і сік від перцю, гарненько все перемішуємо. Кожен перець руками ділимо на кілька частин і викладаємо в плоский посуд шарами, кожен з яких перекладаємо часником і поливаємо маринадом. Накриваємо посуд з закускою з солодкого перцю плівкою і прибираємо в холодильник на 6-7 годин.
Закуска з солодкого перцю з сиром
Інгредієнти:
Приготування
У перців зрізаємо верхівки з плодоніжками, вирізаємо серцевину. Сир тремо на тертці, додаємо майонез, часник і перемішуємо. Яйця варимо круто, охолоджуємо і очищаємо. Розподіляємо сирну масу всередині перцю, вклавши всередину кожного ціле варене яйце. Прибираємо перець в холодильник, а години через 2 дістаємо, нарізаємо його шматочками шириною по 5 мм кожна. Щоб це було легше зробити, ніж потрібно змочити в холодній воді.
Рекомендуємо добрі рецепти
Перець, запечений в духовці
Перець запекти в духовці можна різними способами: нафарширувати його різноманітними овочами або приготувати його самостійно. У нашій статті ми
Аджика з солодкого перцю
Аджика - це гострий соус, що складається з перетертого червоного перцю з травами і сіллю. Цю грузинську приправу подають до різних закусок і страв.
Маринована морква
Морква - дуже корисний продукт, адже в ній міститься багато вітаміну А, який необхідний нашому організму. З неї готують салати, додають її у супи і
Заготовки з солодкого перцю
Солодкий перець широко використовують у приготуванні для салатів, супів, закусок, фарширування і т. д. І сьогодні ми підкажемо вам кілька варіантів