З солодкого перцю готують багато цікавих страв - його можна додавати в салат, рагу, можна фарширувати, а крім того з нього можна приготувати цікаві закуски. Різні рецепти закусок з солодкого перцю чекають вас нижче.
Закуска з солодкого перцю на зиму
Інгредієнти: солодкий перець - 1 кг; соняшникова олія - 200 мл; морква - 1 кг; цибуля - 1 кг; помідори - 1 кг; цукор - 1 склянка; сіль - 5 ч. ложок; оцет 9%-ний - 100 мл Приготування Вимиті овочі чистимо, цибулю ріжемо півкільцями, солодкий перець - соломкою, моркву тремо на тертці, а помідорам надаємо консистенцію пюре - для цього подрібнюємо їх у блендері або пропускаємо через м'ясорубку.Змішуємо овочі, додаємо сіль, цукор, рослинне масло і оцет. Ставимо каструлю з закускою з солодкого перцю в соусі на вогонь. Доводимо до кипіння і проварюємо 20 хвилин на малому вогні, після чого розкладаємо по підготовленим банкам і закатуємо кришками. Після цього перевертаємо банки вгору дно, закутуємо і залишаємо, поки вони повністю не охолонуть.
Закуска з печеного солодкого перцю
Інгредієнти: червоний перець солодкий - 10 шт.; кінза - 4 гілочки; часник - 4 зубчики; оливкова олія - 15 мл; яблучний оцет - 1 ч. ложка; цукор - щіпка; чорний мелений перець, сіль - за смаком. Приготування Перець гарненько миємо й обсушуємо. На сухе деко розкладаємо цілий перці і запікаємо близько півгодини. У процесі запікання 2-3 рази перець перевертаємо. Печені перці складаємо в пакет, зав'язуємо його і залишаємо хвилин на 5 після чого акуратно знімаємо шкірку. Перці ріжемо навпіл, очищаємо їх від плодоніжок і серцевини. А потім вже м'якоть ріжемо як більше подобається - кубиками або соломкою. Дрібно нарізаємо очищений часник. Вимиту і просушену кінзу подрібнюємо. У глибокій мисці змішуємо печений перець, зелень і часник. Додаємо цукор, чорний мелений перець і сіль. Вливаємо олію, оцет і перемішуємо. Хвилин на 20 прибираємо закуску з солодкого перцю в холодильник. А потім вже подаємо до столу. Це буде відмінне доповнення до м'яса, особливо до шашлику.
Закуска з солодкого перцю з часником
Інгредієнти: солодкий перець червоний - 5 шт.; часник - 6 зубчиків; оцет бальзамічний - 20 мл; сушений базилік - 1 ч. ложка; сіль - 1 ч. ложка; оливкова олія - 80 мл; цукор - 1 ч. ложка; чорний перець горошком - 7 шт.; сік лимона - 20 мл Приготування Вимитий болгарський перець цілком запікаємо на решітці гриля. Коли шкірка місцями покриється підпалинами і вздуется, значить, перець готовий! Знімаємо його з дека, відразу кладемо в пакет, зав'язуємо його і прибираємо на 30 хвилин на холод. Після такої процедури шкірка знімається з перців дуже легко. Тепер чистимо перець: спочатку виймаємо серцевину, при цьому перець потрібно тримати вертикально, щоб сік не витікав. Тільки потім сік обережно зливаємо в піалу, а з перців знімаємо шкірку. Готуємо маринад: Кожну часточку часнику ріжемо пластинками поперек. Розтираємо В ступці цукор, сіль, базилік і чорний перець горошком. Потім додаємо бальзамічний оцет, оливкова олія, лимонний сік і сік від перцю, гарненько все перемішуємо. Кожен перець руками ділимо на кілька частин і викладаємо в плоский посуд шарами, кожен з яких перекладаємо часником і поливаємо маринадом. Накриваємо посуд з закускою з солодкого перцю плівкою і прибираємо в холодильник на 6-7 годин.
Закуска з солодкого перцю з сиром
Інгредієнти: солодкий перець різних кольорів великий - 3 шт.; твердий сир - 200 г; яйця - 3 шт.; часник - 5 зубчиків; майонез - за смаком. Приготування У перців зрізаємо верхівки з плодоніжками, вирізаємо серцевину. Сир тремо на тертці, додаємо майонез, часник і перемішуємо. Яйця варимо круто, охолоджуємо і очищаємо. Розподіляємо сирну масу всередині перцю, вклавши всередину кожного ціле варене яйце. Прибираємо перець в холодильник, а години через 2 дістаємо, нарізаємо його шматочками шириною по 5 мм кожна. Щоб це було легше зробити, ніж потрібно змочити в холодній воді.