Консервований солодкий перець - окреме кулінарне задоволення. Залитий солоним розсолом, він може подаватися до м'ясних страв і гарнірів, а в компанії з великою кількістю оливкової олії може стати інгредієнтом канапе або ароматним доповненням до будь-якої страви. Ми розглянемо деяку різноманітність оригінальних і, разом з тим, неймовірно смачних "перцевих" заготовок.
Рецепт заготовок з солодкого перцю в олії
Інгредієнти: солодкий перець; часник; масло оливи. Приготування Якщо у вас є гриль, розігріваємо його, а якщо ні, то запалюємо газову конфорку і обсмажуємо на ній надколотие солодкі перці. Чекаємо, коли шкірка почорніє. Під грилем подібна процедура займе не більше 25 хвилин. Обсмажені перці кладемо в пластиковий пакет хвилин на 10 а після очищаємо почорнілу шкірку з плодів і видаляємо серцевину з плодоніжкою і насінням.
Дно банки покриваємо нарізаним часником і скибочками перцю. Сам перець не трамбуйте, а викладайте вільніше, щоб сталося місце для масла.
Масло наливаємо в каструлю і розігріваємо до 95 градусів за Цельсієм. Заливаємо перці гарячим маслом і закриваємо банку кришкою. Залишаємо на зберігання в прохолодному місці після охолодження.
Ікра з солодкого перцю на зиму
Інгредієнти: перець червоний (солодкий) - 3 кг; цибуля біла - 1/2 шт.; помідори - 500 г; зубчики часнику - 2 шт.; зелень базиліка - 2 ч. ложки; цукровий пісок (або тростинний цукор) - 1 ст. ложка; оцет винний - 125 мл. Приготування Солодкі перці і половину цибулі ставимо за гриль і запікаємо до м'якості. Витягаємо овочі з духовки. Перці кладемо в пластиковий пакет хвилин на 10-15 після чого знімаємо з них обвуглілу шкірку, а м'якоть кладемо в чашу блендера. Також очищаємо від шкірки ріпчасту цибулю і додаємо його до перцю. Пюрируем овочі з допомогою блендера і переливаємо пюре в каструлю. Додаємо розтерті в пасту, часник, базилік, сіль з цукром і оцет. Уварюємо "ікру" до загустіння, близько 10 хвилин, а потім розливаємо по банках, закатуємо, остуджуємо і залишаємо на зберігання.
Салат з перцю на зиму
Інгредієнти: помідори стиглі - 600 г; білий цибуля - 3 шт.; капуста - 400 г; сіль - 2 ст. ложки; цукровий пісок - 1 ст.; яблучний оцет - 2 ст.; мед - 1/2 ст.; перець солодкий - 3 шт.; куркума мелена - 1 ст. ложка; гостра гірчиця - 1 1/2 ч. ложки; гвоздика - 8 бутонів; паличка кориці; насіння селери - 3/4 ч. ложки. Приготування Зараз розповімо простий рецепт смачної заготовки з солодкого перцю. Шматочки томатів, перцю, цибулі та капусти засипаємо сіллю, а після залишаємо на 8 годин. Після закінчення часу, промиваємо овочі холодною водою і переміщаємо в глибоку каструлю. Заливаємо вміст ємності оцтом, додаємо цукор, мед, куркуму і гірчицю , а в марлевому мішечку кладемо суміш з гвоздики, кориці і насіння селери. Ставимо овочі на великий вогонь і чекаємо закипання рідини. Коли це станеться, зменшуємо жар і тушкуємо овочі 15 хвилин, поки рідина випарується на чверть.
Перекладаємо салат в стерильні банки і закатуємо. Перед установкою на зберігання повністю охолодити.
Заготівля з солодкого перцю на зиму
Інгредієнти: перець солодкий - 150 г; цукровий пісок - 2/3 ст.; столовий оцет - 125 мл; ріпчаста цибуля (великий) - 1/2 шт.; гострий червоний перець - 1/2 ч. ложки. Приготування Очищений від серцевини, насіння і нарізаний скибочками перець кладемо в сотейник разом з шматочками цибулі, цукром, оцтом і перцем. Обсмажуємо всі інгредієнти протягом 5 хвилин, після чого знижуємо жар і продовжуємо готування ще 20 хвилин постійно помішуючи. Готова суміш повинна бути схожа на джем. Тепер її можна розкласти по стерильним банкам і зберігати на холоді протягом 4 місяців.
Подавати такий соус можна на канапе або використовувати в якості дипа.