Гострий соус
Ми не уявляємо їжі без соусів. Вони чудово доповнюють і підсилюють смак овочевих і м'ясних страв, незамінні при приготуванні різноманітних приправ і маринадів. Іншими словами соуси доводять готову страву так сказати «до розуму». Всього лише кілька крапель в будь-яку страву - і перед вами абсолютно нове, вишукане блюдо.
Гострі соуси містять багато вітаміну С, покращують травлення та й просто приємно балують всі наші смакові рецептори.
Інгредієнти:
томатна паста - 300 мл;
часник - 1 шт.;
перець чилі - 1 шт.;
вода - 05 склянки;
кінза - за смаком;
сіль - за смаком.
Як приготувати гострий соус? Томатну пасту розбавляємо водою і гарненько перемішуємо. Часник чистимо і видавлюємо через часникодавку. Перець чилі і кінзу моєму, дрібно нарізаємо. В чаші блендера з'єднуємо томатну суміш, часникову масу, перець чилі, зелень кінзи і сіль. Все добре збиваємо до отримання однорідної маси.
Приготовану суміш перекладаємо в соусницю і подаємо на стіл. Гострий соус з томатної пасти готовий! Він відмінно підійде до смаженого м'яса і котлеткам.
Інгредієнти:
помідор - 2 шт.;
солодкий перець - 2 шт.;
часник - 2 зубчики;
гострий перець - 4 шт.;
томатна паста - 2 ст. ложки;
м'ясний бульйон - 300 мл;
цукор коричневий - 1 ч. ложка;
орегано - за смаком.
Приготування
Нарізаємо кружечками помідори, соломкою солодкий перець і викладаємо на деко. Запікаємо овочі в духовці при температурі 200° приблизно 50 хвилин. Потім акуратно дістаємо перець і перекладаємо його в пакет, зав'язавши так, щоб не вийшов пар. Помідори очищаємо від пленочки. Гострий перець замочуємо теплою водою. Подрібнюємо всі інгредієнти за допомогою блендера, додаємо томатну пасту, орегано, м'ясний бульйон і цукор. Потім переливаємо суміш в каструлю, ставимо на вогонь і після закипання тушкуємо приблизно 10 хвилин.
Подаємо соус чилі " із гарячими та холодними стравами. Він чудово поєднується з макаронами, рисом, картоплею і будь-якими видами м'яса і риби.
Інгредієнти:
сметана 20% - 300 мл;
лимонний сік - 1 ст. ложка;
гірчиця - 2 ст. ложки;
часник - 2 зубчики;
кріп - 50 г;
сіль і перець - за смаком.
Приготування
Зелень кропу миємо, висушуємо і дрібно нарізаємо. Часник видавлюємо через землянку і змішуємо всі інгредієнти. Солимо, перчимо до смаку, перемішуємо. Ось і все, сметанний соус готовий. Подаємо його до м'яса і риби.
Гострі соуси містять багато вітаміну С, покращують травлення та й просто приємно балують всі наші смакові рецептори.
Гострий соус з томатної пасти
Інгредієнти:
Як приготувати гострий соус? Томатну пасту розбавляємо водою і гарненько перемішуємо. Часник чистимо і видавлюємо через часникодавку. Перець чилі і кінзу моєму, дрібно нарізаємо. В чаші блендера з'єднуємо томатну суміш, часникову масу, перець чилі, зелень кінзи і сіль. Все добре збиваємо до отримання однорідної маси.
Приготовану суміш перекладаємо в соусницю і подаємо на стіл. Гострий соус з томатної пасти готовий! Він відмінно підійде до смаженого м'яса і котлеткам.
Гострий соус чилі
Інгредієнти:
Приготування
Нарізаємо кружечками помідори, соломкою солодкий перець і викладаємо на деко. Запікаємо овочі в духовці при температурі 200° приблизно 50 хвилин. Потім акуратно дістаємо перець і перекладаємо його в пакет, зав'язавши так, щоб не вийшов пар. Помідори очищаємо від пленочки. Гострий перець замочуємо теплою водою. Подрібнюємо всі інгредієнти за допомогою блендера, додаємо томатну пасту, орегано, м'ясний бульйон і цукор. Потім переливаємо суміш в каструлю, ставимо на вогонь і після закипання тушкуємо приблизно 10 хвилин.
Подаємо соус чилі " із гарячими та холодними стравами. Він чудово поєднується з макаронами, рисом, картоплею і будь-якими видами м'яса і риби.
Гострий соус сметанний
Інгредієнти:
Приготування
Зелень кропу миємо, висушуємо і дрібно нарізаємо. Часник видавлюємо через землянку і змішуємо всі інгредієнти. Солимо, перчимо до смаку, перемішуємо. Ось і все, сметанний соус готовий. Подаємо його до м'яса і риби.
Рекомендуємо добрі рецепти
Томатний соус - рецепт
Томатний соус - це один з найпоширеніших соусів для додання смаку і аромату різних страв: піцу, спагетті і т. д. Давайте розглянемо декілька простих,
Соус чилі
В даний час гострий червоний перець під назвою «чилі» широко застосовується в кулінарії для створення оригінальних страв. Досить часто його
Соус для котлет
Соуси - це сполучний елемент практично будь-якої страви. Різновидів їх дуже багато в різних кухнях світу. І сьогодні ми розповімо, який соус зробити
Соус з гострих перців
Пропонуємо вам приготувати дуже оригінальний і універсальний соус з гострих перців, який чудово підійде до будь-яких страв і більш повно і яскраво
Фарш з грибами - рецепт
Фарш з грибами - це блюдо, яке може виступати як окрема страва. Його можна подати з хлібом або чіпсами. Також його можна додавати в пироги, лазанью,
Лютеница
Ароматна болгарська лютеница, на основі томатів і перців, - це приголомшлива заміна кетчупу, і просто універсальний холодний соус. Подавати лютеницю