Ми не уявляємо їжі без соусів. Вони чудово доповнюють і підсилюють смак овочевих і м'ясних страв, незамінні при приготуванні різноманітних приправ і маринадів. Іншими словами соуси доводять готову страву так сказати «до розуму». Всього лише кілька крапель в будь-яку страву - і перед вами абсолютно нове, вишукане блюдо.
Гострі соуси містять багато вітаміну С, покращують травлення та й просто приємно балують всі наші смакові рецептори.
Гострий соус з томатної пасти
Інгредієнти: томатна паста - 300 мл; часник - 1 шт.; перець чилі - 1 шт.; вода - 05 склянки; кінза - за смаком; сіль - за смаком. Як приготувати гострий соус? Томатну пасту розбавляємо водою і гарненько перемішуємо. Часник чистимо і видавлюємо через часникодавку. Перець чилі і кінзу моєму, дрібно нарізаємо. В чаші блендера з'єднуємо томатну суміш, часникову масу, перець чилі, зелень кінзи і сіль. Все добре збиваємо до отримання однорідної маси.
Приготовану суміш перекладаємо в соусницю і подаємо на стіл. Гострий соус з томатної пасти готовий! Він відмінно підійде до смаженого м'яса і котлеткам.
Гострий соус чилі
Інгредієнти: помідор - 2 шт.; солодкий перець - 2 шт.; часник - 2 зубчики; гострий перець - 4 шт.; томатна паста - 2 ст. ложки; м'ясний бульйон - 300 мл; цукор коричневий - 1 ч. ложка; орегано - за смаком. Приготування Нарізаємо кружечками помідори, соломкою солодкий перець і викладаємо на деко. Запікаємо овочі в духовці при температурі 200° приблизно 50 хвилин. Потім акуратно дістаємо перець і перекладаємо його в пакет, зав'язавши так, щоб не вийшов пар. Помідори очищаємо від пленочки. Гострий перець замочуємо теплою водою. Подрібнюємо всі інгредієнти за допомогою блендера, додаємо томатну пасту, орегано, м'ясний бульйон і цукор. Потім переливаємо суміш в каструлю, ставимо на вогонь і після закипання тушкуємо приблизно 10 хвилин.
Подаємо соус чилі " із гарячими та холодними стравами. Він чудово поєднується з макаронами, рисом, картоплею і будь-якими видами м'яса і риби.
Гострий соус сметанний
Інгредієнти: сметана 20% - 300 мл; лимонний сік - 1 ст. ложка; гірчиця - 2 ст. ложки; часник - 2 зубчики; кріп - 50 г; сіль і перець - за смаком. Приготування Зелень кропу миємо, висушуємо і дрібно нарізаємо. Часник видавлюємо через землянку і змішуємо всі інгредієнти. Солимо, перчимо до смаку, перемішуємо. Ось і все, сметанний соус готовий. Подаємо його до м'яса і риби.