Томатний суп-пюре
Пропонуємо вам приготувати досить пікантний, оригінальний, з легкої остринкой томатний суп-пюре. Він виходить не дуже калорійний, але при цьому чудово смачний і легкий.
Інгредієнти:
помідори - 5 шт.;
томатна паста - 2 ст. ложки;
вершки - 1 ст.;
цибулина - 1 шт.;
часник - 3 зубчик;
спеції - за смаком;
вода - 2 ст.;
вершкове масло - 2 ст. ложки;
цукор - 1 ст. ложка.
Приготування
Вершкове масло розтоплюємо в жаровні і обсмажуємо на ньому нашатковану дрібненько цибулину. Хвилинки через 3 додаємо подрібнені до лучка помідори, кладемо дрібку цукру і видавлюємо через прес кілька зубчиків часничку. Протушиваем все до м'якості томатів. Після цього наливаємо в каструльку воду, розводимо в ній томатну пасту і викладаємо туди тушковані овочі. Варимо супчик близько 25 хвилин, а потім розтираємо вміст за допомогою сита або блендера в пюре, заправляємо вершками, приправляємо спеціями і подаємо до столу.
Інгредієнти:
помідори - 3 шт.;
томатний сік - 200 мл;
бульйон курячий - 500 мл;
рослинне масло - 2 ст. ложка;
цибулина - 1 шт.;
часник - 1 зубчик;
сир - 100 г;
спеції - за смаком;
свіжа зелень за бажанням.
Приготування
Отже, заздалегідь варимо курячий бульйон . Потім у сотейник наливаємо олію і підсмажуємо в ньому дрібно порубаний зубчик часничку. Часник викидаємо, а в ароматне масло кладемо подрібнену цибулю і підсмажити до прозорості. Після цього перекладаємо обжарку разом з маслом в каструлю з бульйоном і кидаємо туди ж нарізані кубиками помідори.
Виливаємо склянку томатного соку і кидаємо порубану зелень петрушки за бажанням. Приправляємо супчик за смаком перцем і сіллю, варимо близько 30 хвилин, а потім перетворюємо його з допомогою блендера в пюре, повертаємо на плиту і ще раз кип'ятимо. Розливаємо томатний суп-пюре по тарілках, посипаємо зверху тертим сиром і подаємо до столу.
Інгредієнти:
цибулина - 1 шт.;
морква - 1 шт.;
часник - 1 зубчик;
сочевиця - 1 ст.;
м'ясний фарш - 300 г;
спеції - за смаком;
помідори - 5 шт.;
плавлений сир - 200 г;
свіжа зелень.
Приготування
Сочевицю промиваємо, заливаємо холодною водою і ставимо варити. Цим часом миємо й чистимо всі овочі крупно нарізаємо їх і злегка підсмажити на сковороді з рослинним маслом. Потім додаємо в обжарку фарш, спеції і продовжуємо обсмажувати до напівготовності м'яса. З помідорів акуратно знімаємо шкірку, обдавши їх попередньо окропом, крупно шаткуємо і додаємо в сковороду. Продовжуємо тушкувати до тих пір, поки помідори не стануть м'якими. Після цього готову овочеву суміш з фаршем, додаємо до сочевиці і проварюємо все разом ще хвилин 10. У гарячий суп кладемо плавлений сир і за допомогою блендера робимо пюре.
Інгредієнти:
помідори - 500 г;
корінь імбиру - 2 г;
болгарський перець - 1 шт.;
аджика - 05 ч. ложки;
томатна паста - 3 ст. ложки;
цибулина -1 шт.;
оливкова олія - 30 мл;
вода - 250 мл;
бекон або креветки - за бажанням;
спеції - за смаком.
Приготування
Пропонуємо ще один варіант, як приготувати томатний суп-пюре. Імбир чистимо з овочами і нарізаємо дрібними кубиками. Складаємо підготовлені інгредієнти в ємність мультиварки, додаємо аджику, оливкову олію, томатну пасту, заливаємо водою, приправляємо спеціями і гарненько перемішуємо. Після цього, закриваємо кришку, виставляємо режим «Суп» і час приготування 1 год. Натискаємо на приладі кнопку «Старт» і чекаємо, коли наш супчик приготується. Потім обережно зливаємо його в ємність і збиваємо блендером до отримання однорідної маси. Готовий томатний суп-пюре, розливаємо по тарілках і подаємо разом з креветками чи беконом.
Томатний суп-пюре з вершками
Інгредієнти:
Приготування
Вершкове масло розтоплюємо в жаровні і обсмажуємо на ньому нашатковану дрібненько цибулину. Хвилинки через 3 додаємо подрібнені до лучка помідори, кладемо дрібку цукру і видавлюємо через прес кілька зубчиків часничку. Протушиваем все до м'якості томатів. Після цього наливаємо в каструльку воду, розводимо в ній томатну пасту і викладаємо туди тушковані овочі. Варимо супчик близько 25 хвилин, а потім розтираємо вміст за допомогою сита або блендера в пюре, заправляємо вершками, приправляємо спеціями і подаємо до столу.
Рецепт томатного супу-пюре на курячому бульйоні
Інгредієнти:
Приготування
Отже, заздалегідь варимо курячий бульйон . Потім у сотейник наливаємо олію і підсмажуємо в ньому дрібно порубаний зубчик часничку. Часник викидаємо, а в ароматне масло кладемо подрібнену цибулю і підсмажити до прозорості. Після цього перекладаємо обжарку разом з маслом в каструлю з бульйоном і кидаємо туди ж нарізані кубиками помідори.
Виливаємо склянку томатного соку і кидаємо порубану зелень петрушки за бажанням. Приправляємо супчик за смаком перцем і сіллю, варимо близько 30 хвилин, а потім перетворюємо його з допомогою блендера в пюре, повертаємо на плиту і ще раз кип'ятимо. Розливаємо томатний суп-пюре по тарілках, посипаємо зверху тертим сиром і подаємо до столу.
Класичний рецепт томатного супу-пюре
Інгредієнти:
Приготування
Сочевицю промиваємо, заливаємо холодною водою і ставимо варити. Цим часом миємо й чистимо всі овочі крупно нарізаємо їх і злегка підсмажити на сковороді з рослинним маслом. Потім додаємо в обжарку фарш, спеції і продовжуємо обсмажувати до напівготовності м'яса. З помідорів акуратно знімаємо шкірку, обдавши їх попередньо окропом, крупно шаткуємо і додаємо в сковороду. Продовжуємо тушкувати до тих пір, поки помідори не стануть м'якими. Після цього готову овочеву суміш з фаршем, додаємо до сочевиці і проварюємо все разом ще хвилин 10. У гарячий суп кладемо плавлений сир і за допомогою блендера робимо пюре.
Томатний суп-пюре в мультиварці
Інгредієнти:
Приготування
Пропонуємо ще один варіант, як приготувати томатний суп-пюре. Імбир чистимо з овочами і нарізаємо дрібними кубиками. Складаємо підготовлені інгредієнти в ємність мультиварки, додаємо аджику, оливкову олію, томатну пасту, заливаємо водою, приправляємо спеціями і гарненько перемішуємо. Після цього, закриваємо кришку, виставляємо режим «Суп» і час приготування 1 год. Натискаємо на приладі кнопку «Старт» і чекаємо, коли наш супчик приготується. Потім обережно зливаємо його в ємність і збиваємо блендером до отримання однорідної маси. Готовий томатний суп-пюре, розливаємо по тарілках і подаємо разом з креветками чи беконом.
Рекомендуємо добрі рецепти
Суп-пюре з солодким перцем
Давайте сьогодні на обід приготуємо з вами оригінальний і дуже запашний суп-пюре з солодким перцем. Таке блюдо нагадає нам про літо і неодмінно
Томатний суп з базиліком - рецепт
Варіантів створення томатних супів досить багато. І сьогодні ми поділимося з вами ще кількома цікавими рецептиками. Давайте приготуємо томатний суп з
Томатний суп з рисом
Томатний суп популярний не тільки в Італії (де вважається традиційним блюдом), але і в інших країнах. На наших столах томатний суп теж не рідкість,
Пюре із сочевиці
Сочевиця - поживна бобова культура, багата вітамінами. Її використовують у створенні багатьох страв. І сьогодні ми розповімо, як зробити корисне пюре
Суп-пюре в мультиварці - рецепти
Суп-пюре - це смачну страву, зроблену з перетертого м'яса, круп, овочів. Чудово підходить для дитячого і дієтичного харчування. Давайте детально
Томатний суп в мультиварці
Томатні супи популярні в багатьох сім'ях, тому що вони прості в приготуванні і досить ситни. І сьогодні ми розповімо, як зробити їх в мультиварці. Це