Пропонуємо вам приготувати досить пікантний, оригінальний, з легкої остринкой томатний суп-пюре. Він виходить не дуже калорійний, але при цьому чудово смачний і легкий.
Томатний суп-пюре з вершками
Інгредієнти: помідори - 5 шт.; томатна паста - 2 ст. ложки; вершки - 1 ст.; цибулина - 1 шт.; часник - 3 зубчик; спеції - за смаком; вода - 2 ст.; вершкове масло - 2 ст. ложки; цукор - 1 ст. ложка. Приготування Вершкове масло розтоплюємо в жаровні і обсмажуємо на ньому нашатковану дрібненько цибулину. Хвилинки через 3 додаємо подрібнені до лучка помідори, кладемо дрібку цукру і видавлюємо через прес кілька зубчиків часничку. Протушиваем все до м'якості томатів. Після цього наливаємо в каструльку воду, розводимо в ній томатну пасту і викладаємо туди тушковані овочі. Варимо супчик близько 25 хвилин, а потім розтираємо вміст за допомогою сита або блендера в пюре, заправляємо вершками, приправляємо спеціями і подаємо до столу.
Рецепт томатного супу-пюре на курячому бульйоні
Інгредієнти: помідори - 3 шт.; томатний сік - 200 мл; бульйон курячий - 500 мл; рослинне масло - 2 ст. ложка; цибулина - 1 шт.; часник - 1 зубчик; сир - 100 г; спеції - за смаком; свіжа зелень за бажанням. Приготування Отже, заздалегідь варимо курячий бульйон . Потім у сотейник наливаємо олію і підсмажуємо в ньому дрібно порубаний зубчик часничку. Часник викидаємо, а в ароматне масло кладемо подрібнену цибулю і підсмажити до прозорості. Після цього перекладаємо обжарку разом з маслом в каструлю з бульйоном і кидаємо туди ж нарізані кубиками помідори.
Виливаємо склянку томатного соку і кидаємо порубану зелень петрушки за бажанням. Приправляємо супчик за смаком перцем і сіллю, варимо близько 30 хвилин, а потім перетворюємо його з допомогою блендера в пюре, повертаємо на плиту і ще раз кип'ятимо. Розливаємо томатний суп-пюре по тарілках, посипаємо зверху тертим сиром і подаємо до столу.
Класичний рецепт томатного супу-пюре
Інгредієнти: цибулина - 1 шт.; морква - 1 шт.; часник - 1 зубчик; сочевиця - 1 ст.; м'ясний фарш - 300 г; спеції - за смаком; помідори - 5 шт.; плавлений сир - 200 г; свіжа зелень. Приготування Сочевицю промиваємо, заливаємо холодною водою і ставимо варити. Цим часом миємо й чистимо всі овочі крупно нарізаємо їх і злегка підсмажити на сковороді з рослинним маслом. Потім додаємо в обжарку фарш, спеції і продовжуємо обсмажувати до напівготовності м'яса. З помідорів акуратно знімаємо шкірку, обдавши їх попередньо окропом, крупно шаткуємо і додаємо в сковороду. Продовжуємо тушкувати до тих пір, поки помідори не стануть м'якими. Після цього готову овочеву суміш з фаршем, додаємо до сочевиці і проварюємо все разом ще хвилин 10. У гарячий суп кладемо плавлений сир і за допомогою блендера робимо пюре.
Томатний суп-пюре в мультиварці
Інгредієнти: помідори - 500 г; корінь імбиру - 2 г; болгарський перець - 1 шт.; аджика - 05 ч. ложки; томатна паста - 3 ст. ложки; цибулина -1 шт.; оливкова олія - 30 мл; вода - 250 мл; бекон або креветки - за бажанням; спеції - за смаком. Приготування Пропонуємо ще один варіант, як приготувати томатний суп-пюре. Імбир чистимо з овочами і нарізаємо дрібними кубиками. Складаємо підготовлені інгредієнти в ємність мультиварки, додаємо аджику, оливкову олію, томатну пасту, заливаємо водою, приправляємо спеціями і гарненько перемішуємо. Після цього, закриваємо кришку, виставляємо режим «Суп» і час приготування 1 год. Натискаємо на приладі кнопку «Старт» і чекаємо, коли наш супчик приготується. Потім обережно зливаємо його в ємність і збиваємо блендером до отримання однорідної маси. Готовий томатний суп-пюре, розливаємо по тарілках і подаємо разом з креветками чи беконом.