З дичини завжди виходять дуже смачні страви. Зараз ми вам розповімо рецепти приготування супу з дикої качки.
Рецепт супу-шурпи з дикої качки
Інгредієнти: дика качка - 2 шт.; сире свиняче сало - 280 м; болгарський перець - 400 г; цибуля - 2 шт.; картопля - 800 г; морква - 05 кг; помідори - 05 кг; паста томатна - 6 ст. ложок; часник - 6 зубчиків; кріп - 1 пучок; кінза - 1 пучок; петрушка - 1 пучок; горілка - 100 мл; зелень, сіль, спеції - за смаком. Приготування Качок спочатку общипуємо і чистимо, потім обсмаливаем, щоб усунути залишилися пір'я. У великий казан викладаємо підготовлені тушки, вливаємо воду, щоб качки були повністю нею покриті. Туди ж додаємо 1 цілу цибулину і ставимо казан на вогонь. Варимо птицю довго - не менше 4 годин, солити при цьому не потрібно, щоб м'ясо не стало жорстким. Піну, яка буде утворюватися, знімаємо.
Поки вариться м'ясо, підготуємо всі продукти: картоплю чистимо і ріжемо великими брусками. Морква також очищаємо і нарізаємо великими шматочками. Цибулю ріжемо півкільцями. Солодкий болгарський перець очищаємо від плодоніжок і насіння і нарізаємо півкільцями. Вимиті помідори ріжемо часточками. Подрібнюємо зелень кропу, кінзи і петрушки. Сало ріжемо соломкою і смажимо його на сковороді, поки не утворюються шкварки. Потім додаємо моркву, цибулю і злегка обсмажуємо овочі.
Коли качки будуть готові, кидаємо в бульйон картоплю і варимо хвилин 10 потім додаємо зажарку з сала і овочів, солимо і перчимо за смаком. Викладаємо помідори і перець в казан до решти інгредієнтів і проварюємо хвилин 20. Після цього додаємо спеції (зіру, лавровий лист, коріандр, перець горошком і томатну пасту) і викладаємо половину підготовленої зелені. Варимо ще хвилин 10 потім заправляємо суп-шурпу з дикої качки часником, вливаємо горілку, знімаємо казан з вогню, даємо настоятися хвилин 10 додаємо решту зелень і все! Можна розливати по тарілках і приступати до вживання цього неймовірно смачного і ароматного супу.
Суп із дикої качки з картоплею
Інгредієнти: качка - 1 шт.; цибуля - 3 шт.; рослинне масло - 100 мл; морква - 3 шт.; картопля - 7 шт.; сіль, спеції, зелень - за смаком. Приготування Тушку дикої качки общипуємо, потрошимо і ділимо на 6 шматків. Цибулю, моркву, картоплю чистимо і ріжемо часточками. У казан або глибоку сковороду вливаємо олію і обсмажуємо качку до рум'яності. Додаємо цибулю, моркву і трохи води. Тушкуємо на невеликому вогні, помішуючи, хвилин 25.
Потім вливаємо потрібну кількість води і варимо ще близько 1 години. Хвилин за 30 до готовності качки додаємо в суп сіль за смаком, картоплю, лавровий лист, перець горошком. Коли картопля звариться, знімаємо посуд з вогню і посипаємо суп подрібненою зеленню.
Суп-локшина із дикої качки
Інгредієнти: дика качка - 1 шт.; локшина домашня - 300 г; морква - 2 шт.; вода - 3 л; цибуля - 2 шт.; коріння петрушки - 2 шт.; вершкове масло - 30 г; зелений горошок консервований - 4 ст. ложки; лавровий лист - 3 шт.; чорний перець горошком - 10 шт.; консервовані маслини - 10 шт.; сіль, перець - за смаком. Приготування Тушку качки общипываем, потрошимо, обпаливаем, ділимо її на шматки і закладаємо в каструлю. Заливаємо м'ясо водою, додаємо подрібнений корінь петрушки, перець горошком і варимо, поки м'ясо не стане м'яким. Після цього виймаємо його з бульйону і ріжемо кубиками. А в бульйон додаємо локшину. Моркву і цибулю чистимо і ріжемо невеликими кубиками, потім обсмажуємо овочі на маслі, додаючи в кінці порізані навпіл маслини, зелений горошок. Викладаємо зажарку в бульйон, після закипання додаємо м'ясо качки і лавровий лист. Солимо, перчимо до смаку і варимо хвилин 15. Вже в тарілки з супом із дикої качки додаємо подрібнену зелень.