Вернуться назад Распечатать

Суп з качкою і локшиною

Суп з качкою і локшиною
Качині супи - прерогатива східної кухні. Наваристий бульйон з масою ароматних прянощів, домашня локшина і овочі в поєднанні з ніжним м'ясом качки роблять це блюдо легким і ситним одночасно.

Як приготувати тайський суп з качкою і локшиною?


В основі тайського супу лежить бульйон з безліччю прянощів і солонувата заправка, яку прийнято подавати окремо.
Інгредієнти:
Для бульйону:

  • запечена качка - 1 тушка;

  • масло рослинне - 30 мл;

  • зубчики часнику - 8 шт.;

  • кориця - 3 палички;

  • аніс - 2 зірочки;

  • гвоздика - 3 бутона;

  • корінь калгану - 4 см шматок;

  • вода - 2 л.


  • Для заправки:

  • рибний соус -45 мл;

  • соєвий соус - 45 мл;

  • пальязикай цукор - 15 р.


  • Для подачі:

  • свіжа локшина - 1 кг;

  • бок чой - 1 шт.;

  • листя коріандру, зелений лук.


  • Приготування
    З запеченої качки знімаємо м'ясо, а каркас використовуємо для приготування бульйону. На сковороді з олією смажимо спеції, щоб вони пустили свій аромат: аніс, гвоздику, корицю, тертий корінь гангала і часник. Додаємо зелень і качині кістки, продовжуємо смажити 4 хвилини і заливаємо все водою. Варимо бульйон протягом півтора годин, а потім проціджують через марлевий фільтр.
    Бланшеруем овочі і локшину протягом хвилини. Кладемо підготовлені інгредієнти в глибоку тарілку, заливаємо качиним бульйоном, викладаємо шматки качиного м'яса і посипаємо блюдо зеленою цибулею.
    Суп подається з класичною для азіатської кухні солодко-солоної заправкою, приготовленою з рибного соусу, цукру і соєвого соусу.

    Рецепт супу-локшини з качкою по-китайськи


    Китайський суп мало чим відрізняється від тайського, адже коріння обох кухонь дуже схожі. Для цього рецепту ви можете використовувати бульйон з качки або курки, попередньо не запікаючи кістки, але врахуйте, що ця незначна деталь помітно збагачує страву смаком.
    Інгредієнти:

  • курячий або качиний бульйон - 1 л;

  • тертий імбир - 1 ст. ложка;

  • часникові зубчики - 2 шт.;

  • качина грудка (запечений) - 2 шт.;
    Суп з качкою і локшиною

  • локшина удон - 250 г;

  • соєвий соус - 20 мул;

  • бок чой (нарізаний) - 2 ст.;

  • кунжутне масло - 10 мл


  • Приготування
    Обсмажуємо тертий імбир з часником в соєвому соусі з додаванням кунжутної олії, поки останній не карамелізується. Розбавляємо отриману солону карамель бульйоном і бланшеруем в ньому нарізану бок чой. В останню хвилину додаємо локшину і знімаємо каструлю з вогню. Розливаємо суп з локшиною по глибоких тарілках і доповнюємо шматочками запеченої качки. Китайський суп з качки з локшиною подається відразу ж після приготування.