Качині супи - прерогатива східної кухні. Наваристий бульйон з масою ароматних прянощів, домашня локшина і овочі в поєднанні з ніжним м'ясом качки роблять це блюдо легким і ситним одночасно.
Як приготувати тайський суп з качкою і локшиною?
В основі тайського супу лежить бульйон з безліччю прянощів і солонувата заправка, яку прийнято подавати окремо.
Інгредієнти: Для бульйону:
запечена качка - 1 тушка; масло рослинне - 30 мл; зубчики часнику - 8 шт.; кориця - 3 палички; аніс - 2 зірочки; гвоздика - 3 бутона; корінь калгану - 4 см шматок; вода - 2 л. Для заправки:
рибний соус -45 мл; соєвий соус - 45 мл; пальязикай цукор - 15 р. Для подачі:
свіжа локшина - 1 кг; бок чой - 1 шт.; листя коріандру, зелений лук. Приготування З запеченої качки знімаємо м'ясо, а каркас використовуємо для приготування бульйону. На сковороді з олією смажимо спеції, щоб вони пустили свій аромат: аніс, гвоздику, корицю, тертий корінь гангала і часник. Додаємо зелень і качині кістки, продовжуємо смажити 4 хвилини і заливаємо все водою. Варимо бульйон протягом півтора годин, а потім проціджують через марлевий фільтр.
Бланшеруем овочі і локшину протягом хвилини. Кладемо підготовлені інгредієнти в глибоку тарілку, заливаємо качиним бульйоном, викладаємо шматки качиного м'яса і посипаємо блюдо зеленою цибулею.
Суп подається з класичною для азіатської кухні солодко-солоної заправкою, приготовленою з рибного соусу, цукру і соєвого соусу.
Рецепт супу-локшини з качкою по-китайськи
Китайський суп мало чим відрізняється від тайського, адже коріння обох кухонь дуже схожі. Для цього рецепту ви можете використовувати бульйон з качки або курки, попередньо не запікаючи кістки, але врахуйте, що ця незначна деталь помітно збагачує страву смаком.
Інгредієнти: курячий або качиний бульйон - 1 л; тертий імбир - 1 ст. ложка; часникові зубчики - 2 шт.; качина грудка (запечений) - 2 шт.; локшина удон - 250 г; соєвий соус - 20 мул; бок чой (нарізаний) - 2 ст.; кунжутне масло - 10 мл Приготування Обсмажуємо тертий імбир з часником в соєвому соусі з додаванням кунжутної олії, поки останній не карамелізується. Розбавляємо отриману солону карамель бульйоном і бланшеруем в ньому нарізану бок чой. В останню хвилину додаємо локшину і знімаємо каструлю з вогню. Розливаємо суп з локшиною по глибоких тарілках і доповнюємо шматочками запеченої качки. Китайський суп з качки з локшиною подається відразу ж після приготування.