Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Сукіякі - рецепт

Сукіякі - рецепт

5-01-2015, 11:06
933
Сукіякі - рецепт
Приготування страви сукіякі, рецепт якого дуже простий, не займе у вас багато часу, а результат приємно здивує будь-якого гостя і члену родини, небайдужого до японської кухні.
Інгредієнти:

  • яловичина - 200 г;

  • гриби - 100 г;

  • спагетті - 200 г;

  • тофу - 100 г;

  • цибулю-шалот - 100 г;

  • шпинат - 50 г;

  • яйце куряче - 2 шт.;

  • баклажан - 150 г;

  • соєвий соус - 50 мл;

  • саке - 50 мл;

  • вода - 75 мл.


  • Приготування
    Напевно, багато з вас чули про це традиційному японському блюді і задавалися питанням, як приготувати сукіякі в домашніх умовах? Наш рецепт допоможе вам нагодувати всю сім'ю цим незвичайним блюдом.
    Для початку яловичину наріжте тонкими пластинами по 1-2 мм. Гриби розріжте навпіл. Для цього рецепта краще використовувати шиітаке або коричневі печериці. Цибулю-шалот наріжте пластинками навскоси, а тофу - кубиками по 1-2 див. Баклажан наріжте кільцями товщиною в міліметр. Баклажан також можна замінити кабачком, але у такому разі пластинки можна зробити товщі.
    Спагетті відваріть до напівготовності - aldente. Якщо ви готуєте сукіякі удон то спагетті замініть локшиною удон. Для приготування соусу змішайте всі рідкі інгредієнти в одній глибокій ємності.
    Сукіякі - рецепт
    Тепер починається процес приготування трапезного столу. Цей рецепт розрахований на двох, якщо ви вирішили влаштувати вечерю на більшу кількість персон, збільште пропорції продуктів відповідно. У центр столу помістіть електричну плитку, а поверх неї поставте металеву сковороду з високим бортом. Кожному гостю належить піала, наповнена збитим сирим яйцем.
    Натріть дно і бортики сковороди шматочком жиру, влийте в неї соус і доведіть масу до кипіння. Помістіть туди всі продукти таким чином, щоб вони одночасно опинилися на поверхні. Готову страву потрібно їсти паличками. Чергуйте поїдається продукти, занурюючи їх у яйце. Знаючи, як готувати сукіякі, можна влаштовувати японські вечора для своїх друзів і домашніх з ароматним супом кімчі і курицой в соусі теріякі .
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Паста з грибами
    Паста з грибами
    Напевно, немає людини, яка б хоч раз не пробував пасту - вишукане італійське блюдо. Її готують з різними інгредієнтами і соусами. Любителям цієї
    Сир тофу - рецепти
    Сир тофу - рецепти
    Сир тофу - досить рідкісний продукт на наших столах, та й сам по собі він практично позбавлений смаку. Зате тофу має властивість насичуватися
    Суп кімчі - рецепт
    Суп кімчі - рецепт
    Якщо ви любите гострі супи, то вам сподобається японські перше блюдо - кимчи. Основний інгредієнт - корейське однойменне соління, всі інші продукти
    Роли «Темпура»
    Роли «Темпура»
    Гарячі роли - страва на любителя, проте багато хто не може відязикати собі в задоволенні поласувати ролами «Темпура» в ніжному хрусткому клярі.
    Соте з курки
    Соте з курки
    Одне з відомих французьких страв - соте. Готується воно з абсолютно різними рецептами з різними інгредієнтами. Сьогодні ми розповімо вам, яким чином
    Спагетті з овочами - рецепт
    Спагетті з овочами - рецепт
    Що ще може бути простіше і смачніше, ніж спагетті з овочами? Це італійське блюдо дуже легко засвоюється, і тому його можна подавати навіть на