Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!

Сир тофу - рецепти

16-03-2015, 18:41
2 336
Сир тофу - рецепти
Сам по собі, соєвий сир тофу абсолютно позбавлений смаку, але в кулінарії цей продукт цінний завдяки своїй властивості вбирати всі запахи і смаки інших інгредієнтів. Сьогодні ми розберемо кілька простих і смачних рецептів з цим популярним сиром.

Суп з сиром тофу


Інгредієнти:

  • гарбуз - 1 кг;

  • бульйон даши (розчинний) - 20 г;

  • соєвий соус - 60 мл;

  • вино мірін - 2 ст. ложки;

  • сир тофу - 100 г;

  • шпинат - 75 г;

  • суміш грибів (шиїтаке, шампіньйони) - 200 г;

  • кунжутне масло.


  • Приготування
    Наливаємо півтора літра води в каструлю і злегка підсолюємо її. Закладаємо в підсолену воду кубики гарбуза, знову доводимо рідину до закипання і варимо 10-15 хвилин. Всипаємо розчинний бульйон даши, додаємо соєвий соус і мірін. Кладемо нарізану кубиками сир тофу і варимо 5 хвилин.
    В останні 30 секунд готування, в каструлю відправляється шпинат і нарізані соломкою гриби, після чого страву можна прибирати з вогню.

    Салат з сиром тофу і рисовою локшиною - рецепт


    Інгредієнти:

  • сир тофу - 400 г;

  • арахісове масло - 1 ст. ложка;

  • яєчна локшина - 300 г;

  • морква - 2 шт.;

  • шалот - 2 шт.;

  • паростки горошку - 30 г;

  • лимонний сік - 1 1/2 ст. ложки;

  • соєвий соус - 1 ст. ложка;

  • мелений чорний перець - за смаком.


  • Приготування
    Блок сиру тофу нарізаємо кубиками. У сковороді розігріваємо арахісове масло й обсмажуємо на ньому шматочки сиру по 1 хвилині з кожної сторони. Перекладаємо обсмажений тофу на серветку, щоб прибрати зайвий жир, і накриваємо його листом фольги для збереження тепла.
    Тим часом в каструльці доводимо до кипіння підсолену воду. Відварюємо яєчну локшину протягом 2 хвилин. Надлишки рідини зливаємо.
    Поки локшина вариться, швидко нарізаємо капусту тонкою соломкою моркву. Дрібно ріжемо цибулю і промиваємо паростки зеленого горошку. Змішуємо свіжі овочі з відвареної локшиною і обсмаженою сиром, заправляємо салат сумішшю лимонного соку і соєвого соусу, а також за смаком посипаємо меленим чорним перцем.

    Сир смажений тофу - рецепт


    Якщо ви не знаєте, що приготувати з сиру тофу і взагалі мало розумієте, що саме являє собою цей продукт, то краще почати знайомство з рецепту смаженого тофу. Ви не залишитеся розчарованими гарантовано.
    Інгредієнти:

  • соєвий соус - 60 мл;

  • кунжутна олія - 1/2 ч. ложки;

  • рисовий оцет - 2 ч. ложки;

  • цукор - 2 ч. ложки;

  • часник - 2 зубчики;

  • зелена цибуля - 1 пір'їнка;

  • тофу - 500 г;

  • борошно - 100 г;

  • коріандр - 1/2 пучка;

  • гострий перець чилі - за смаком;

  • арахіс смажений - 20 р.

  • Приготування
    Змішуємо соєвий соус, кунжутне масло, оцет, цукор і пропущений через прес часник в невеликій мисці. Подрібнюємо білу частину пера зеленого цибулі і також відправляємо її в наш соус.
    Нарізаємо тофу на кубики зі стороною 5х2 див. Борошно змішуємо з сіллю і перцем і обвалюємо сир отриманої в сухої суміші.
    У сковороду наливаємо олії шаром приблизно в сантиметр. Обсмажуємо шматочки сиру тофу по 1 хвилині з кожної сторони, а потім перекладаємо на серветку, щоб прибрати зайвий жир.
    Викладаємо обсмажені тофу на блюдо, поливаємо парою столових ложок заздалегідь приготованого соусу, посипаємо перцем чилі, коріандром, арахісом, а залишився соус подаємо як дипа.

    Страви з сиром тофу на грилі


    Інгредієнти:

  • соєвий соус - 60 мл;

  • саке - 60 мл;

  • мірін - 2 ст. ложки;

  • цукор - 2 ст. ложки;

  • тертий імбир - 1 ч. ложка;

  • сир тофу - 700 г;

  • кунжутна олія - 3 ст. ложки;

  • рослинне масло - 1 ст. ложка;

  • Сир тофу - рецепти
  • зелений цибулю, гострий перець - для подачі.


  • Приготування
    Змішуємо соєвий соус, саке, мірін, цукор і тертий імбир і підігріваємо суміш на невеликому вогні. Після закипання, чекаємо, поки соус злегка загусне, потім прибираємо з вогню і охолоджуємо.
    Заливаємо нарізаний тофу отриманою сумішшю і кунжутним маслом, і маринуємо 4 години.
    Маринований тофу обсмажуємо на грилі по 3 хвилини з кожного боку.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Домашній майонез без яєць
    Домашній майонез без яєць
    Без майонезу неможливо уявити приготування жодного салату, так і в інших стравах він використовується досить широко. І сьогодні ми з вами поговоримо
    Котлети з глив - рецепти
    Котлети з глив - рецепти
    Котлети - смачне блюдо, яке обожнюють багато. Вони можуть бути не тільки м'ясні, але й рибними, овочевими, грибними. І зараз ми розповімо, як
    Суп кімчі - рецепт
    Суп кімчі - рецепт
    Якщо ви любите гострі супи, то вам сподобається японські перше блюдо - кимчи. Основний інгредієнт - корейське однойменне соління, всі інші продукти
    Сукіякі - рецепт
    Сукіякі - рецепт
    Приготування і поїдання японської страви сукіякі - ціла церемонія. Овочі, гриби, зелень, м'ясо і сир, ошпарені в соусі, або бульйоні, з'їдаються
    Китайський салат з сирої картоплі
    Китайський салат з сирої картоплі
    Китайський салат з сирої картоплі відомий на весь світ. Чому? Тому що це блюдо дуже просте, але має дуже незвичайним смаком. Якщо ви ще не пробували
    Смажений тофу
    Смажений тофу
    Шовковиста текстура смаженого тофу припаде до смаку навіть тим, у кого залишилися неприємні враження після знайомства з цим соєвим сиром в сирому