Приготування страви сукіякі, рецепт якого дуже простий, не займе у вас багато часу, а результат приємно здивує будь-якого гостя і члену родини, небайдужого до японської кухні.
Інгредієнти: яловичина - 200 г; гриби - 100 г; спагетті - 200 г; тофу - 100 г; цибулю-шалот - 100 г; шпинат - 50 г; яйце куряче - 2 шт.; баклажан - 150 г; соєвий соус - 50 мл; саке - 50 мл; вода - 75 мл. Приготування Напевно, багато з вас чули про це традиційному японському блюді і задавалися питанням, як приготувати сукіякі в домашніх умовах? Наш рецепт допоможе вам нагодувати всю сім'ю цим незвичайним блюдом.
Для початку яловичину наріжте тонкими пластинами по 1-2 мм. Гриби розріжте навпіл. Для цього рецепта краще використовувати шиітаке або коричневі печериці. Цибулю-шалот наріжте пластинками навскоси, а тофу - кубиками по 1-2 див. Баклажан наріжте кільцями товщиною в міліметр. Баклажан також можна замінити кабачком, але у такому разі пластинки можна зробити товщі.
Спагетті відваріть до напівготовності - aldente. Якщо ви готуєте сукіякі удон то спагетті замініть локшиною удон. Для приготування соусу змішайте всі рідкі інгредієнти в одній глибокій ємності.
Тепер починається процес приготування трапезного столу. Цей рецепт розрахований на двох, якщо ви вирішили влаштувати вечерю на більшу кількість персон, збільште пропорції продуктів відповідно. У центр столу помістіть електричну плитку, а поверх неї поставте металеву сковороду з високим бортом. Кожному гостю належить піала, наповнена збитим сирим яйцем.
Натріть дно і бортики сковороди шматочком жиру, влийте в неї соус і доведіть масу до кипіння. Помістіть туди всі продукти таким чином, щоб вони одночасно опинилися на поверхні. Готову страву потрібно їсти паличками. Чергуйте поїдається продукти, занурюючи їх у яйце. Знаючи, як готувати сукіякі, можна влаштовувати японські вечора для своїх друзів і домашніх з ароматним супом кімчі і курицой в соусі теріякі .