Супи-пюре з гороху уособлюють всю класику густих пюрированных супів. Такий суп, маючи злегка солодкуватий присмак, чудово поєднується з солоним і копченим м'ясом, вершками, і легко приймає смак і аромат багатьох спецій і прянощів. Ситний і простий одночасно, такий суп стане ідеальним обідом.
Рецепт супу-пюре з гороху c м'ятою
Інгредієнти: масло вершкове - 2 ст. ложки; бульйон курячий (нежирний) - 1 л; горошок зелений (морозиво) - 4 ст.; листя м'яти - 3/4 ст.; цибуля біла - 140 г; оливкова олія - 1/4 ст.; пелюстки мигдалю (за бажанням) - 1/2 ст. Приготування Розтоплюємо масло в сотейнику і припускаємо на ньому подрібнений ріпчаста цибуля, приправивши його чайною ложкою солі. Коли цибуля стане прозорою, додаємо до нього зелений горошок і заливаємо все бульйоном. Варимо протягом 4-5 хвилин на середньо-сильному вогні.
Маленькі листя м'яти відбираємо для прикраси страви, а листочки більші збиваємо з допомогою блендера в пюре, підлив масло і приправивши залишилася сіллю. Змішуємо м'ятна пюре з гороховим супом і знову пюрируем все за допомогою блендера. Готовий суп злегка підігріваємо, розливаємо по тарілках, прикрашаємо листочками м'яти, мигдалевими пелюстками і маслом оливи.
Суп-пюре зі свіжого гороху з ароматними травами
Інгредієнти: фенхель - 1/2 шт.; масло вершкове - 30 г; цибулю-порей (біла частина) - 1 шт.; цибуля біла - 200 г; оливкова олія - 30 г; зелень кервелю - 1 ч. ложка; зелень естрагону - 1 ч. ложка; свіжий горошок - 15 кг; вода - 3 л. Приготування Нарізаємо цибулю тонкими кільцями. Аналогічним чином ріжемо кріп і порей. Розігріваємо сковороду на середньому вогні і розтоплюємо в ньому шматочок вершкового масла. На розтопленому маслі пасеруємо подрібнені овочі, приправивши їх, виходячи з власних уподобань. Перекладаємо вміст сковороди в каструлю глибше, заливаємо трьома літрами рідини, наприклад, води або нежирного бульйону, а потім варимо протягом 10 хвилин. Тепер додаємо горошок і трави, доводимо рідину до закипання і знімаємо каструлю з вогню. Пюрируем все з допомогою блендера і протираємо через сито для більшої однорідності. Приправляємо за смаком страву сіллю і перцем.
Суп-пюре із зеленого гороху з кокосом
Інгредієнти: зелений горох - 1 кг; овочевий бульйон - 2 ст.; капуста кале - 2 ст.; кокосове молоко - 450 мл; зубчики часнику - 2 шт.; порошок каррі - 1 ст. ложка; масло вершкове - 30 г; мелений кумін -1 ч. ложка; мед - 15 р. Приготування Горох відварюємо до м'якості і кладемо в чашу блендера. Капусту кале припускаємо до м'якості на розтопленому маслі і кладемо до горошку. Заливаємо все кокосовим молоком, додаємо карі, часник, кумін, мед і сіль з перцем, а потім пюрируем все до однорідності. Перелити суп-пюре в каструлю, розбавляємо бульйоном і варимо протягом 10 хвилин після закипання.
Як зварити суп-пюре з гороху з копченостями?
Інгредієнти: копчена шинка - 1 кг; цибуля біла - 200 г; колотий горох - 200 г; м'ясний бульйон - 2 л; морква - 200 г; лавровий лист - 2 шт.; селера - 1 стебло; зелений горошок (заморожений) - 300 р. Приготування Горох промиваємо і заливаємо 2 л м'ясного бульйону. Варимо його до розм'якшення з лавровим листом, підливаємо рідина при необхідності. Тим часом, на розігрітій сковороді обсмажуємо цибулю з морквою і стеблом селери до м'якості. Додаємо зажарку до гороху. Туди ж відправляємо і заморожений зелений горошок і варимо до тих пір, поки він не стане м'яким. Витягуємо з супу лавровий лист і пюрируем все за допомогою блендера. Готовий суп повертаємо в каструлю, злегка підігріваємо і розливаємо по тарілках. Подаємо, посипавши зверху шматочками копченої шинки, з скибочкою хрусткого хліба і вершковим маслом.