Гороховий суп з шинкою
Простий гороховий суп і сам по собі досить непоганий, а варто додати в нього трохи шинки, і навіть у вибагливих гурманів від одного тільки легкого аромату копченостей слинки потечуть. А якщо ще і присипати тарілку з супом зеленню і жменею свіжих часникових грінок Далі описувати - це вище моїх сил, побіжу краще на кухню - замочувати горох для завтрашнього супчику, і вам теж дуже раджу!
Інгредієнти:
горох сухий (колотий) - 400 г;
шинка - 300 г;
бульйон курячий - 15 л;
цибуля - 1 шт.;
морква - 2 шт.;
стебло селери - 1 шт.;
олія - для смаження;
петрушка - 1 пучок;
сіль, перець чорний мелений - за смаком.
Приготування
Горох попередньо замочуємо на 3 години в холодній воді. Потім промиваємо, перекладаємо в каструлю і заливаємо бульйоном. Ставимо на вогонь, доводимо до кипіння і знімаємо піну. Прибираємо газ до мінімуму і накриваємо кришкою. Через 15 хвилин додаємо розкришений кубиками картоплю, солимо.
Тим часом цибулю, моркву і селеру нарізаємо однаковими невеликими кубиками і пасеруємо на розігрітій сковорідці близько 5 хвилин. Ріжемо шинку. Додаємо її разом з овочами за 5 хвилин до готовності супу. Приправляємо перцем або іншими спеціями на ваш вибір. Знімаємо каструлю з вогню, посипаємо рубаною зеленню і даємо настоятися супу з шинкою ще кілька хвилин.
Інгредієнти:
горошок зелений (заморожений) - 500 г;
шинка - 100 г;
бульйон м'ясний - 05 л;
масло вершкове - 1 ст. ложка;
батон - 300 г;
олія оливкова - 15 ст. ложки;
цибуля - 1 шт.;
часник - 4 зубки;
петрушка - 1 пучок;
сіль, перець білий мелений - за смаком.
Приготування
Дрібно покришену цибулю пасеруємо пару хвилин на вершковому маслі і перекладаємо в каструлю. Заливаємо половиною бульйону і доводимо його до кипіння. Туди ж засипаємо заморожений горошок. Варимо 10 хвилин, до м'якості. Перетворюємо суп у пюре за допомогою блендера, доливаємо бульйон, що залишився. Додаємо нарізану кубиками шинку, солимо, перчимо. Варимо під кришкою ще хвилин 5.
Заздалегідь готуємо грінки. З батона зрізаємо шкірку, а м'якоть нарізаємо невеликими кубиками. У сковорідці розігріваємо рослинне масло, видавлюємо в нього через прес часник і злегка обсмажуємо хліб. Потім викладаємо грінки на деко і підсушуємо в духовці хвилин 10. Готовий суп-пюре розливаємо по тарілках, присипаємо грінками і рубаною зеленню.
Інгредієнти:
горох сухий - 1 ст.;
реберця свинячі (копчені) 300 г;
шинка - 300 г;
картопля - 4 шт.;
цибуля - 1 шт.;
морква - 1 шт.;
масло рослинне - 1 ст. ложка;
вода - 25 л;
кінза - 1 пучок;
сіль, перець чорний мелений - за смаком.
Приготування
Заздалегідь, за годину, замочуємо горох в холодній воді. Рубаємо реберця на більш дрібні частини. Кубиками нарізаємо шинку. У чашу мультиварки наливаємо трохи олії і на режимі «Смаження» підрум'янюємо наші м'ясні складові. Додаємо нарізану соломкою моркву і цибулю, розкришений чверть кільцями. Пасеруємо овочі до рум'яного кольору. Завантажуємо в мультиварку кубики картоплі і промитий горох. Солимо, перчимо. Можна додати пів чайної ложечки куркуми для більш насиченого кольору. Заливаємо все водою і закриваємо кришку.
Переходимо на режим «Гасіння» на півтори години. Потім пробуємо на готовність горох. Якщо він досить м'який, додаємо рубану кинзу і витримуємо супчик ще 15 хвилин на режимі «Підігрів». Гороховий суп з копченостями завжди виходить запаморочливо ароматним, але в мультиварці він виходить особливо наваристим і насиченим.
Рецепт швидкого горохового супу з шинкою
Інгредієнти:
Приготування
Горох попередньо замочуємо на 3 години в холодній воді. Потім промиваємо, перекладаємо в каструлю і заливаємо бульйоном. Ставимо на вогонь, доводимо до кипіння і знімаємо піну. Прибираємо газ до мінімуму і накриваємо кришкою. Через 15 хвилин додаємо розкришений кубиками картоплю, солимо.
Тим часом цибулю, моркву і селеру нарізаємо однаковими невеликими кубиками і пасеруємо на розігрітій сковорідці близько 5 хвилин. Ріжемо шинку. Додаємо її разом з овочами за 5 хвилин до готовності супу. Приправляємо перцем або іншими спеціями на ваш вибір. Знімаємо каструлю з вогню, посипаємо рубаною зеленню і даємо настоятися супу з шинкою ще кілька хвилин.
Суп-пюре із зеленого горошку з шинкою і грінками
Інгредієнти:
Приготування
Дрібно покришену цибулю пасеруємо пару хвилин на вершковому маслі і перекладаємо в каструлю. Заливаємо половиною бульйону і доводимо його до кипіння. Туди ж засипаємо заморожений горошок. Варимо 10 хвилин, до м'якості. Перетворюємо суп у пюре за допомогою блендера, доливаємо бульйон, що залишився. Додаємо нарізану кубиками шинку, солимо, перчимо. Варимо під кришкою ще хвилин 5.
Заздалегідь готуємо грінки. З батона зрізаємо шкірку, а м'якоть нарізаємо невеликими кубиками. У сковорідці розігріваємо рослинне масло, видавлюємо в нього через прес часник і злегка обсмажуємо хліб. Потім викладаємо грінки на деко і підсушуємо в духовці хвилин 10. Готовий суп-пюре розливаємо по тарілках, присипаємо грінками і рубаною зеленню.
Гороховий суп з шинкою і свинячими реберцями в мультиварці
Інгредієнти:
Приготування
Заздалегідь, за годину, замочуємо горох в холодній воді. Рубаємо реберця на більш дрібні частини. Кубиками нарізаємо шинку. У чашу мультиварки наливаємо трохи олії і на режимі «Смаження» підрум'янюємо наші м'ясні складові. Додаємо нарізану соломкою моркву і цибулю, розкришений чверть кільцями. Пасеруємо овочі до рум'яного кольору. Завантажуємо в мультиварку кубики картоплі і промитий горох. Солимо, перчимо. Можна додати пів чайної ложечки куркуми для більш насиченого кольору. Заливаємо все водою і закриваємо кришку.
Переходимо на режим «Гасіння» на півтори години. Потім пробуємо на готовність горох. Якщо він досить м'який, додаємо рубану кинзу і витримуємо супчик ще 15 хвилин на режимі «Підігрів». Гороховий суп з копченостями завжди виходить запаморочливо ароматним, але в мультиварці він виходить особливо наваристим і насиченим.
Рекомендуємо добрі рецепти
Гороховий суп з копченими реберцями
Гороховий суп, сам по собі, не є калорійним, але дуже ситним блюдом, яке підійде для обедней трапези. Рецепти ароматних супів з копченостями шукайте
Гороховий суп-пюре з грінками
Гороховий суп - це смачне блюдо, яке знайоме багатьом з нас. Варіантів його приготування досить багато. І в нашій сьогоднішній статті мова піде про
Гороховий суп з рулькой - рецепт
Гороховий суп з рулькой - дуже поживна і смачна страва в усьому світі. Його шалено люблять за чудовий ніжний смак, практичність і простоту
Суп з грінками
Суп з грінками - відмінна альтернатива поднадаевшему борщу і локшині. Обсмажені окремо шматочки хліба додадуть страві особливого смаку, а доданий в
Гороховий суп з яловичиною
Горохові супи дуже доступні, смачні і при цьому корисні. А в доповненні з яловичиною суп з гороху стає ще пахучіше і насиченішим. Пропонуємо вашій
Гороховий суп в скороварці
Готувати суп гороховий в скороварці - одне задоволення, адже зазвичай варіння гороху займає набагато більше часу, якщо готувати його в простій