Томатний суп: рецепт
Корисність будь-якого томатного супу обумовлюється, насамперед, тим, що помідори в будь-якому вигляді містять масу корисних речовин. Томатні супи можна готувати як зі свіжих, так і консервованих у пульпі помідорів з додаванням томат-пасти для більшої насиченості. При відсутності на кухні помідорів можна приготувати смачний суп з томатною пастою та іншими інгредієнтами.
Смачним виходить томатний суп з рисом по-польськи. Помідори і рис - цілком вдале кулінарне поєднання.
Інгредієнти:
6-8 щільних червоних помідорів;
грам 80-100 натурального вершкового масла;
3 жмені рису;
1 корінець петрушки;
1 морква;
1 цибулина;
2 столових ложки томатної пасти;
трохи рослинного масла;
сіль;
перець чорний мелений;
сметана;
зелень.
Приготування:
Очищену цибулю дрібно наріжемо. Моркву і корінь петрушки очистимо й наріжемо дрібно ножем або натремо на крупній тертці. Спассеруем на малому вогні в сковороді цибулю на суміші рослинного і вершкового масла. Додамо моркву і корінь петрушки. Пропассеруем, помішуючи лопаткою, до легкого підрум'янення. Викладемо овочеву пасерування в невелику каструлю, наллємо 2/3 води від обсягу каструлі. Додамо промитий рис. Поставимо на середній вогонь. Проваримо хвилин 5-8. В цей час помідори бланшируем окропом, видалити з них шкірку (можна використовувати консервовані помідори у пульпі, тобто, у власному соку). Подрібнити помідори ножем або протремо через велике металеве сито. Додамо помідори в суп разом з томатною пастою, поперчити, присолим, доведемо до кипіння і проваримо на слабкому вогні ще хвилини 3. Дамо настоятися під кришкою хвилин 5. Перед подачею заправити суп сметаною і подрібненою зеленню.
Томатний суп з сиром незвичайно смачний.
Інгредієнти:
1 кг стиглих червоних помідорів;
1 цибулина;
1-2 столових ложок олії;
півтора літра курячого бульйону;
стакан сухого хересу або мадери;
200 u тертого сиру;
1 чайна ложка кукурудзяного крохмалю;
1-2 зубчики часнику;
червоний гострий перець;
сухі спеції, зелень.
Приготування:
Бланшируем томати в окропі, знімаємо шкірку і протираємо через сито. Дрібно нарізану цибулю обсмажуємо на олії до золотистого відтінку. Протерті помідори і пасеровану цибулю кладемо в каструлю і заливаємо гарячим бульйоном, додаємо вино і кип'ятимо 2-4 хвилини без кришки. Додаємо крохмаль для посилення густоти. Приправляємо спеціями і відразу розливаємо в супові чашки. У кожну чашку по шматочку додаємо сухарики, натерті часником і намазані маслом. Присипаємо щедро тертим сиром і подрібненою зеленню. Накриваємо супові чашки з блюдцями хвилини на 3 знімаємо блюдця і подаємо. Ось такий виходить нескладний томатний суп. Рецепт цей можна рекомендувати всім, охочим схуднути.
Інгредієнти:
200 г курячого філе;
1 л води, 1 цибулина;
1 морква;
1 зубчик часнику;
2 столових ложки рослинного масла;
4-5 помідорів;
2 столових ложки томатної пасти;
перець, зелень, сіль.
Приготування:
У киплячу воду покладемо куряче філе, нарізане дрібними кубиками або смужками (поперек волокон). Проваримо хвилин 10-15. Моркву і лук очистимо й дрібно наріжемо, спассеруем в сковороді на олії хвилин 5-8. Помідори бланшируем окропом, знімаємо шкірку, додаємо в каструлю разом з томат-пастою. Потім до курки додаємо овочеву пасерування і варимо під кришкою на слабкому вогні ще хвилин 8. Підсолимо, поперчити, додамо сухі спеції. Вимкнемо вогонь і дамо настоятися 10 хвилин. Можна подавати, обов'язково присипавши зеленню. Можна, звичайно, включити до складу супу картоплю або дрібні макаронні вироби.
Італійський варіант
Італійський томатний суп, дуже простий, смачний і корисний, можна сказати, дієтичний.
Інгредієнти:
08 кг помідорів;
2 цибулини;
3-4 зубчики часнику;
1 великий пучок свіжої зелені (базилік, розмарин, майоран, петрушка, чебрець);
300-400 мл м'ясного або овочевого бульйону;
трохи оливкової олії;
сухі спеції.
Приготування:
Готуємо за тими ж принципами, що викладені в попередніх рецептах. Гострий і пряний варіанти томатного супу гарні вранці після рясних узливань. Вони готуються обов'язково з достатньою кількістю червоного гострого перцю, часнику, пряних сухих спецій і різноманітної зелені.
Томатний суп по-польськи
Смачним виходить томатний суп з рисом по-польськи. Помідори і рис - цілком вдале кулінарне поєднання.
Інгредієнти:
Приготування:
Очищену цибулю дрібно наріжемо. Моркву і корінь петрушки очистимо й наріжемо дрібно ножем або натремо на крупній тертці. Спассеруем на малому вогні в сковороді цибулю на суміші рослинного і вершкового масла. Додамо моркву і корінь петрушки. Пропассеруем, помішуючи лопаткою, до легкого підрум'янення. Викладемо овочеву пасерування в невелику каструлю, наллємо 2/3 води від обсягу каструлі. Додамо промитий рис. Поставимо на середній вогонь. Проваримо хвилин 5-8. В цей час помідори бланшируем окропом, видалити з них шкірку (можна використовувати консервовані помідори у пульпі, тобто, у власному соку). Подрібнити помідори ножем або протремо через велике металеве сито. Додамо помідори в суп разом з томатною пастою, поперчити, присолим, доведемо до кипіння і проваримо на слабкому вогні ще хвилини 3. Дамо настоятися під кришкою хвилин 5. Перед подачею заправити суп сметаною і подрібненою зеленню.
Томатно-сирний суп
Томатний суп з сиром незвичайно смачний.
Інгредієнти:
Приготування:
Бланшируем томати в окропі, знімаємо шкірку і протираємо через сито. Дрібно нарізану цибулю обсмажуємо на олії до золотистого відтінку. Протерті помідори і пасеровану цибулю кладемо в каструлю і заливаємо гарячим бульйоном, додаємо вино і кип'ятимо 2-4 хвилини без кришки. Додаємо крохмаль для посилення густоти. Приправляємо спеціями і відразу розливаємо в супові чашки. У кожну чашку по шматочку додаємо сухарики, натерті часником і намазані маслом. Присипаємо щедро тертим сиром і подрібненою зеленню. Накриваємо супові чашки з блюдцями хвилини на 3 знімаємо блюдця і подаємо. Ось такий виходить нескладний томатний суп. Рецепт цей можна рекомендувати всім, охочим схуднути.
Курячий томатний суп
Інгредієнти:
Приготування:
У киплячу воду покладемо куряче філе, нарізане дрібними кубиками або смужками (поперек волокон). Проваримо хвилин 10-15. Моркву і лук очистимо й дрібно наріжемо, спассеруем в сковороді на олії хвилин 5-8. Помідори бланшируем окропом, знімаємо шкірку, додаємо в каструлю разом з томат-пастою. Потім до курки додаємо овочеву пасерування і варимо під кришкою на слабкому вогні ще хвилин 8. Підсолимо, поперчити, додамо сухі спеції. Вимкнемо вогонь і дамо настоятися 10 хвилин. Можна подавати, обов'язково присипавши зеленню. Можна, звичайно, включити до складу супу картоплю або дрібні макаронні вироби.
Італійський варіант
Італійський томатний суп, дуже простий, смачний і корисний, можна сказати, дієтичний.
Інгредієнти:
Приготування:
Готуємо за тими ж принципами, що викладені в попередніх рецептах. Гострий і пряний варіанти томатного супу гарні вранці після рясних узливань. Вони готуються обов'язково з достатньою кількістю червоного гострого перцю, часнику, пряних сухих спецій і різноманітної зелені.
Рекомендуємо добрі рецепти
Суп з лисичок
Якщо ви любите гриби, вам обов'язково варто побалувати себе і свою сім'ю супом з лисичок. Існує кілька варіантів цієї страви, ми наведемо лише
Крем-суп з гарбуза
Якщо ви отримали багатий урожай гарбуза і вже перепробували всі страви з неї кашу, і випічку, салати, спробуйте зварити гарбузовий крем-суп. Смак
Гороховий суп з копченостями
Гороховий суп з копченими свинячими реберцями або курочкою - улюблена страва в багатьох сім'ях. Якщо вийшло так, що ви ще жодного разу не готували
Суп з кролика
Всім відомо, що кролятина - дуже корисне, дієтичне м'ясо, так що супом з кролика ви зможете нагодувати і маленької дитини, і голодного чоловіка.
Мексиканський томатний суп
Різні види томатних супів можна зустріти в кухнях різних країн світу. І сьогодні ми розповімо, як приготувати мексиканський овочевий і м'ясний
Суп мінестроне
Суп мінестроне - класичне італійське перше блюдо. Воно представляє із себе густий овочевий суп. Овочі беруться ті, що є - адже в Італії вони