Суп з кролика
М'ясо кролика - виключно цінний делікатесний продукт, з якого можна готувати самі різні страви. Кролятина легко засвоюється людським організмом, її можна вважати дієтичним продуктом. Саме тому особливо хороша кролятина для дитячого харчування. Можна, наприклад, приготувати суп з кролика для дітей (втім, він буде цікавий і для дорослих).
Як приготувати суп з кролика? Принцип приблизно такий: для приготування будь-якого супу з м'яса кролика в заздалегідь приготовлений бульйон додають овочі, різні крупи, макаронні вироби, зелень і спеції.
Інгредієнти:
500 г м'яса кролика;
1 морква;
1-2 цибулини;
60 г рису;
20 г пшеничного борошна;
2 солодких червоних перцю;
20 г натурального вершкового масла;
4-5 лаврових листочків;
8 горошин запашного перцю;
сіль;
2-4 зубчики часнику;
зелень (петрушка, кріп, коріандр, базилік).
Приготування:
М'ясо кролика промиємо проточною холодною водою. Розділимо його на порційні шматочки приблизно грам по 100-150 заллємо 2 л води, доведемо до кипіння, проваримо хвилин 5 і зіллємо. Ще раз промиємо м'ясо, знову заллємо водою і зваримо бульйон з 1 цибулиною, лаврушкой і перцем-горошком (в залежності від віку кролика це займе хвилин 35-50). Винесемо шматочки кролика в окрему ємність. Очищену другу цибулину дрібно наріжемо. Також дрібно наріжемо очищену моркву. Видалимо у перців плодоніжки і насіння, наріжемо їх тонкої короткої соломкою. Розтопити в сковороді кролячий жир і злегка спассеруем на ньому цибулю з морквою на малому вогні до зміни кольору. Додамо борошно і, помішуючи лопаткою, протомим ще 2-4 хвилини. Тепер додамо нарізаний солодкий перець, ретельно перемішати лопаткою і протомим ще 2-4 хвилини. Наприкінці додамо вершкове масло та сухі спеції. Накриємо кришкою і дамо постояти так 8 хвилин. Промитий рис відваримо протягом 8 хвилин після закипання в бульйоні. Додамо в киплячий бульйон з рисом овочеву пасерування і шматочки м'яса. Злегка підсолимо і продержим в стані слабкого кипіння буквально 2 хвилини, після чого накриємо кришкою і дамо супу настоятися хвилин 8-15. Перед подачею приправимо суп з кролика подрібненою зеленню і часником.
Можна приготувати і інший суп з м'яса кролика, наприклад, з картоплею, молодої стручкової квасолею і оливками.
Інгредієнти:
500 г м'яса кролика;
2-4 невеликих картоплини;
2 цибулини;
100-150 г стручкової квасолі;
штук 20 оливок (можна чорних, можна зелених);
1 солодкий перець;
60 мл столового білого вина;
2-4 зубчики часнику;
5 листочків лаврушки;
5-8 горошин запашного перцю;
3 бутончики гвоздички;
сіль;
трохи рослинного масла або кролячого жиру;
сухі спеції за смаком, зелень (базилік, петрушка, коріандр, естрагон та інші).
Приготування:
М'ясо кролика, нарізане невеликими шматками (з кістками), ретельно промиємо, заллємо 2 л води, доведемо до кипіння, проваримо хвилин 5 і зіллємо. Ще раз ретельно промиємо і зваримо бульйон з цибулиною (увіткнемо в неї гвоздичку), лавровим листом і запашним перцем-горошком (близько 1 години). Винесемо шматочки кролика шумівкою. Бульйон процідимо, а м'ясо відділити від кісточок і наріжемо невеликими шматочками довільно. Картоплю очистимо й наріжемо його короткою соломкою. Зваримо в бульйоні нарізану картоплю до половини готовності. Очищену цибулю подрібнити. На сковороді розігріємо масло або розтопити жир. Спассеруем цибулю до легкого прозорості і додамо вино. Помішуючи лопаткою, протомим до уварювання рідини в половину. Промиємо перець, видалити плодоніжку і насіння, наріжемо його короткою тонкою соломкою і додайте в бульйон разом з м'ясом, нарізаними кружечками оливками і зручно нарізаною стручкової квасолею. Додамо в каструлю м'ясо і пасеровану цибулю. Доведемо до кипіння і проваримо 5-8 хвилин (до готовності картоплі). Присолим і додамо в каструлю сухі спеції, подрібнену зелень і часник. Вимкнемо вогонь і накриємо кришкою. Дамо супу настоятися хвилин 8-15. Перед подачею в кожну тарілку добре покласти по столовій ложці свіжою і густий натуральної сметани.
Як приготувати суп з кролика? Принцип приблизно такий: для приготування будь-якого супу з м'яса кролика в заздалегідь приготовлений бульйон додають овочі, різні крупи, макаронні вироби, зелень і спеції.
Як зварити суп з кролика?
Інгредієнти:
Приготування:
М'ясо кролика промиємо проточною холодною водою. Розділимо його на порційні шматочки приблизно грам по 100-150 заллємо 2 л води, доведемо до кипіння, проваримо хвилин 5 і зіллємо. Ще раз промиємо м'ясо, знову заллємо водою і зваримо бульйон з 1 цибулиною, лаврушкой і перцем-горошком (в залежності від віку кролика це займе хвилин 35-50). Винесемо шматочки кролика в окрему ємність. Очищену другу цибулину дрібно наріжемо. Також дрібно наріжемо очищену моркву. Видалимо у перців плодоніжки і насіння, наріжемо їх тонкої короткої соломкою. Розтопити в сковороді кролячий жир і злегка спассеруем на ньому цибулю з морквою на малому вогні до зміни кольору. Додамо борошно і, помішуючи лопаткою, протомим ще 2-4 хвилини. Тепер додамо нарізаний солодкий перець, ретельно перемішати лопаткою і протомим ще 2-4 хвилини. Наприкінці додамо вершкове масло та сухі спеції. Накриємо кришкою і дамо постояти так 8 хвилин. Промитий рис відваримо протягом 8 хвилин після закипання в бульйоні. Додамо в киплячий бульйон з рисом овочеву пасерування і шматочки м'яса. Злегка підсолимо і продержим в стані слабкого кипіння буквально 2 хвилини, після чого накриємо кришкою і дамо супу настоятися хвилин 8-15. Перед подачею приправимо суп з кролика подрібненою зеленню і часником.
Суп з кролика з картоплею
Можна приготувати і інший суп з м'яса кролика, наприклад, з картоплею, молодої стручкової квасолею і оливками.
Інгредієнти:
Приготування:
М'ясо кролика, нарізане невеликими шматками (з кістками), ретельно промиємо, заллємо 2 л води, доведемо до кипіння, проваримо хвилин 5 і зіллємо. Ще раз ретельно промиємо і зваримо бульйон з цибулиною (увіткнемо в неї гвоздичку), лавровим листом і запашним перцем-горошком (близько 1 години). Винесемо шматочки кролика шумівкою. Бульйон процідимо, а м'ясо відділити від кісточок і наріжемо невеликими шматочками довільно. Картоплю очистимо й наріжемо його короткою соломкою. Зваримо в бульйоні нарізану картоплю до половини готовності. Очищену цибулю подрібнити. На сковороді розігріємо масло або розтопити жир. Спассеруем цибулю до легкого прозорості і додамо вино. Помішуючи лопаткою, протомим до уварювання рідини в половину. Промиємо перець, видалити плодоніжку і насіння, наріжемо його короткою тонкою соломкою і додайте в бульйон разом з м'ясом, нарізаними кружечками оливками і зручно нарізаною стручкової квасолею. Додамо в каструлю м'ясо і пасеровану цибулю. Доведемо до кипіння і проваримо 5-8 хвилин (до готовності картоплі). Присолим і додамо в каструлю сухі спеції, подрібнену зелень і часник. Вимкнемо вогонь і накриємо кришкою. Дамо супу настоятися хвилин 8-15. Перед подачею в кожну тарілку добре покласти по столовій ложці свіжою і густий натуральної сметани.
Рекомендуємо добрі рецепти
Гороховий суп з копченостями
Гороховий суп з копченими свинячими реберцями або курочкою - улюблена страва в багатьох сім'ях. Якщо вийшло так, що ви ще жодного разу не готували
Рагу з кролика
М'ясо кролика вважається дієтичним і в ньому практично відсутній жир, не дарма кролятину рекомендують готувати маленьким дітям для перших прикормів.
Кролик в аерогрилі
М'ясо кролика дуже корисно людям всіх віків. З цієї причини готують його досить часто. Урізноманітнити звичні страви хочеться завжди, тому ми
Террін з кролика
Террін - французьке блюдо, нагадує пудинг або паштет. Він може бути овочевий, м'ясної, рибної і навіть солодкий. Давайте розберемося, як смачно
Суп мінестроне
Суп мінестроне - класичне італійське перше блюдо. Воно представляє із себе густий овочевий суп. Овочі беруться ті, що є - адже в Італії вони
Стифадо з кролика
Стифадо - в перекладі з грецького означає всього-навсього тушковане м'ясо, але на ділі не все так просто. Робиться це страва з м'яса кролика у вині,