Суп з кролика

Як приготувати суп з кролика? Принцип приблизно такий: для приготування будь-якого супу з м'яса кролика в заздалегідь приготовлений бульйон додають овочі, різні крупи, макаронні вироби, зелень і спеції.
Як зварити суп з кролика?
Інгредієнти:
Приготування:
М'ясо кролика промиємо проточною холодною водою. Розділимо його на порційні шматочки приблизно грам по 100-150 заллємо 2 л води, доведемо до кипіння, проваримо хвилин 5 і зіллємо. Ще раз промиємо м'ясо, знову заллємо водою і зваримо бульйон з 1 цибулиною, лаврушкой і перцем-горошком (в залежності від віку кролика це займе хвилин 35-50). Винесемо шматочки кролика в окрему ємність. Очищену другу цибулину дрібно наріжемо. Також дрібно наріжемо очищену моркву. Видалимо у перців плодоніжки і насіння, наріжемо їх тонкої короткої соломкою. Розтопити в сковороді кролячий жир і злегка спассеруем на ньому цибулю з морквою на малому вогні до зміни кольору. Додамо борошно і, помішуючи лопаткою, протомим ще 2-4 хвилини. Тепер додамо нарізаний солодкий перець, ретельно перемішати лопаткою і протомим ще 2-4 хвилини. Наприкінці додамо вершкове масло та сухі спеції. Накриємо кришкою і дамо постояти так 8 хвилин. Промитий рис відваримо протягом 8 хвилин після закипання в бульйоні. Додамо в киплячий бульйон з рисом овочеву пасерування і шматочки м'яса. Злегка підсолимо і продержим в стані слабкого кипіння буквально 2 хвилини, після чого накриємо кришкою і дамо супу настоятися хвилин 8-15. Перед подачею приправимо суп з кролика подрібненою зеленню і часником.
Суп з кролика з картоплею
Можна приготувати і інший суп з м'яса кролика, наприклад, з картоплею, молодої стручкової квасолею і оливками.
Інгредієнти:
Приготування:
М'ясо кролика, нарізане невеликими шматками (з кістками), ретельно промиємо, заллємо 2 л води, доведемо до кипіння, проваримо хвилин 5 і зіллємо. Ще раз ретельно промиємо і зваримо бульйон з цибулиною (увіткнемо в неї гвоздичку), лавровим листом і запашним перцем-горошком (близько 1 години). Винесемо шматочки кролика шумівкою. Бульйон процідимо, а м'ясо відділити від кісточок і наріжемо невеликими шматочками довільно. Картоплю очистимо й наріжемо його короткою соломкою. Зваримо в бульйоні нарізану картоплю до половини готовності. Очищену цибулю подрібнити. На сковороді розігріємо масло або розтопити жир. Спассеруем цибулю до легкого

Рекомендуємо добрі рецепти

Гороховий суп з копченостями
Гороховий суп з копченими свинячими реберцями або курочкою - улюблена страва в багатьох сім'ях. Якщо вийшло так, що ви ще жодного разу не готували

Рагу з кролика
М'ясо кролика вважається дієтичним і в ньому практично відсутній жир, не дарма кролятину рекомендують готувати маленьким дітям для перших прикормів.

Кролик в аерогрилі
М'ясо кролика дуже корисно людям всіх віків. З цієї причини готують його досить часто. Урізноманітнити звичні страви хочеться завжди, тому ми

Террін з кролика
Террін - французьке блюдо, нагадує пудинг або паштет. Він може бути овочевий, м'ясної, рибної і навіть солодкий. Давайте розберемося, як смачно

Суп мінестроне
Суп мінестроне - класичне італійське перше блюдо. Воно представляє із себе густий овочевий суп. Овочі беруться ті, що є - адже в Італії вони

Стифадо з кролика
Стифадо - в перекладі з грецького означає всього-навсього тушковане м'ясо, але на ділі не все так просто. Робиться це страва з м'яса кролика у вині,