Террін з кролика
Спочатку террін - страва французької кухні зразок пудингу або запеченого паштету. Назва страви походить від однойменної назви спеціально прямокутної довгастої вогнетривкої форми для запікання з кришкою. Форму заповнюють масою з неоднорідною структурою. Відомі рецепти терринов м'ясних, рибних, овочевих і навіть солодких.
Для приготування маси, з якої випечено террін, продукти подрібнюють у фарш або нарізають шматочками, невеликими тонкими скибочками. Найбільш цікава текстура виходить при поєднанні фаршу з шматочками. У фарш крім основного продукту можуть бути додані і інші подрібнені продукти, а також спеції. Після того як форму вщерть заповнили вихідною масою, вміст щільно притискають кришкою і поміщають для запікання на решітку в розігрітий духову шафу, на нижньому рівні (під решіткою) поміщають деко з водою. Готовий террін спочатку охолоджують, потім нарізають скибочками і подають з хлібом.
Інгредієнти:
філе кролика - 500-600 г;
гриби білі свіжі - 200-300 р;
свинячий бекон або грудинка - близько 200 г;
фісташки - близько 80-100 г;
цибуля ріпчаста - 1 шт.;
спеції сухі мелені (тертий мускатний горіх, перець чорний і духмяний, коріандр);
мариновані або солоні корнішони (огірочки) - 3-5 шт. (залежно від розміру);
оливки без кісточок (молоді зелені) - близько 12-15 шт.;
яйце куряче - 2-3 шт.
коньяк або біле вино (мускат, вермут, херес) - 2 ст. ложки;
зелень свіжа різна (петрушка, базилік, кінза);
часник - 2-3 зубчики;
борошно пшеничне;
жир або олія для обсмажування і для змащування форми.
Приготування
Гриби наріжемо не занадто дрібно, цибулю - дрібно, а бекон - короткими тонкими смужками поперек шарів. Злегка обсмажимо або спассеруем цибулю на сковороді, додати бекон і гриби і протушкуйте всі разом на малому вогні з додаванням вина, періодично помішуючи, прикривши кришкою, протягом 20 хвилин.
М'ясо кролика пропустимо через м'ясорубку з середньою насадкою. Фісташки порубаємо ножем не дуже дрібно. Мариновані огірочки і оливки наріжемо кружальцями.
Змішаємо цибульно-грибну суміш з фаршем з кролячого м'яса. Додамо нарізані огірочки і оливки, а також рубані фісташки. Замість фісташок террін з кролика можна готувати з горіхами. Також додамо курячі яйця, спеції, дрібно рубані зелень і часник. Перемішати все ретельно. Густину суміші можна відкоригувати борошном. Заповнюємо сумішшю змащену жиром форму, злегка приминаем і вирівнюємо зверху, накриваємо кришкою (силіконову форму можна запечатати фольгою).
Поміщаємо форму на грати у розігрітий духову шафу. На нижньому рівні ставимо деко з водою. Запікаємо протягом 15-2-х годин при температурі близько 160-180 градусів С. Готовий террін остуджуємо і ріжемо скибочками. Подаємо зі свіжою зеленню, можна з гарніром (картопля, бобові), овочевими салатами.
Для приготування маси, з якої випечено террін, продукти подрібнюють у фарш або нарізають шматочками, невеликими тонкими скибочками. Найбільш цікава текстура виходить при поєднанні фаршу з шматочками. У фарш крім основного продукту можуть бути додані і інші подрібнені продукти, а також спеції. Після того як форму вщерть заповнили вихідною масою, вміст щільно притискають кришкою і поміщають для запікання на решітку в розігрітий духову шафу, на нижньому рівні (під решіткою) поміщають деко з водою. Готовий террін спочатку охолоджують, потім нарізають скибочками і подають з хлібом.
Як готувати террін з кролика з фісташками і білими грибами?
Інгредієнти:
Приготування
Гриби наріжемо не занадто дрібно, цибулю - дрібно, а бекон - короткими тонкими смужками поперек шарів. Злегка обсмажимо або спассеруем цибулю на сковороді, додати бекон і гриби і протушкуйте всі разом на малому вогні з додаванням вина, періодично помішуючи, прикривши кришкою, протягом 20 хвилин.
М'ясо кролика пропустимо через м'ясорубку з середньою насадкою. Фісташки порубаємо ножем не дуже дрібно. Мариновані огірочки і оливки наріжемо кружальцями.
Змішаємо цибульно-грибну суміш з фаршем з кролячого м'яса. Додамо нарізані огірочки і оливки, а також рубані фісташки. Замість фісташок террін з кролика можна готувати з горіхами. Також додамо курячі яйця, спеції, дрібно рубані зелень і часник. Перемішати все ретельно. Густину суміші можна відкоригувати борошном. Заповнюємо сумішшю змащену жиром форму, злегка приминаем і вирівнюємо зверху, накриваємо кришкою (силіконову форму можна запечатати фольгою).
Поміщаємо форму на грати у розігрітий духову шафу. На нижньому рівні ставимо деко з водою. Запікаємо протягом 15-2-х годин при температурі близько 160-180 градусів С. Готовий террін остуджуємо і ріжемо скибочками. Подаємо зі свіжою зеленню, можна з гарніром (картопля, бобові), овочевими салатами.
Рекомендуємо добрі рецепти
Рагу з кролика
М'ясо кролика вважається дієтичним і в ньому практично відсутній жир, не дарма кролятину рекомендують готувати маленьким дітям для перших прикормів.
Террін з лосося
Террін - це смачна холодна закуска. Вона буває овочевий, м'ясної та рибної. І сьогодні ми підкажемо вам кілька рецептів, як зробити террін з лосося.
Суфле з курки в духовці
Суфле - це страва французької кухні, яке схоже на запіканки, террини, пудинги. І сьогодні ми детально розберемося, як зробити легке і ніжне суфле з
Террін з баклажанів
Террін - це страва французького походження, яке готують з м'яса, овочів, риби і грибів. І сьогодні ми детально розберемося, як зробити чудовий террін
Террін з курки
Террін з курки - чудова закуска до святкового столу. У нашій статті ми зібрали кілька цікавих рецептів створення цього популярного французького
Цибулевий суп з сиром - рецепт
Цибулевий суп - це традиційне блюдо французької кухні. І сьогодні ми детально розповімо, як приготувати його з сиром. Таке блюдо зазвичай готується