Вернуться назад Распечатать

Террін з кролика

Террін з кролика
Спочатку террін - страва французької кухні зразок пудингу або запеченого паштету. Назва страви походить від однойменної назви спеціально прямокутної довгастої вогнетривкої форми для запікання з кришкою. Форму заповнюють масою з неоднорідною структурою. Відомі рецепти терринов м'ясних, рибних, овочевих і навіть солодких.
Для приготування маси, з якої випечено террін, продукти подрібнюють у фарш або нарізають шматочками, невеликими тонкими скибочками. Найбільш цікава текстура виходить при поєднанні фаршу з шматочками. У фарш крім основного продукту можуть бути додані і інші подрібнені продукти, а також спеції. Після того як форму вщерть заповнили вихідною масою, вміст щільно притискають кришкою і поміщають для запікання на решітку в розігрітий духову шафу, на нижньому рівні (під решіткою) поміщають деко з водою. Готовий террін спочатку охолоджують, потім нарізають скибочками і подають з хлібом.

Як готувати террін з кролика з фісташками і білими грибами?


Інгредієнти:

  • філе кролика - 500-600 г;

  • гриби білі свіжі - 200-300 р;

  • свинячий бекон або грудинка - близько 200 г;

  • фісташки - близько 80-100 г;

  • цибуля ріпчаста - 1 шт.;

  • спеції сухі мелені (тертий мускатний горіх, перець чорний і духмяний, коріандр);

  • мариновані або солоні корнішони (огірочки) - 3-5 шт. (залежно від розміру);

  • оливки без кісточок (молоді зелені) - близько 12-15 шт.;

  • яйце куряче - 2-3 шт.

  • коньяк або біле вино (мускат, вермут, херес) - 2 ст. ложки;

  • зелень свіжа різна (петрушка, базилік, кінза);

  • часник - 2-3 зубчики;

  • борошно пшеничне;

  • жир або олія для обсмажування і для змащування форми.


  • Приготування
    Гриби наріжемо не занадто дрібно, цибулю - дрібно, а бекон - короткими тонкими смужками поперек шарів. Злегка обсмажимо або спассеруем цибулю на сковороді, додати бекон і гриби і протушкуйте всі разом на малому вогні з додаванням вина, періодично помішуючи, прикривши кришкою, протягом 20 хвилин.
    М'ясо кролика пропустимо через м'ясорубку з середньою насадкою. Фісташки порубаємо ножем не дуже дрібно. Мариновані огірочки і оливки наріжемо кружальцями.
    Змішаємо цибульно-грибну суміш з фаршем з кролячого м'яса. Додамо нарізані огірочки і оливки, а
    Террін з кролика
    також рубані фісташки. Замість фісташок террін з кролика можна готувати з горіхами. Також додамо курячі яйця, спеції, дрібно рубані зелень і часник. Перемішати все ретельно. Густину суміші можна відкоригувати борошном. Заповнюємо сумішшю змащену жиром форму, злегка приминаем і вирівнюємо зверху, накриваємо кришкою (силіконову форму можна запечатати фольгою).
    Поміщаємо форму на грати у розігрітий духову шафу. На нижньому рівні ставимо деко з водою. Запікаємо протягом 15-2-х годин при температурі близько 160-180 градусів С. Готовий террін остуджуємо і ріжемо скибочками. Подаємо зі свіжою зеленню, можна з гарніром (картопля, бобові), овочевими салатами.