Террін з баклажанів
Террін - легка закуска з овочів, яка чудово прикрасить святковий стіл, і приємно здивувати ваших гостей. Давайте розглянемо з вами, як приготувати террін з баклажанів.
Інгредієнти:
перець болгарський - 8 шт.;
баклажани - 3 шт.;
часник - 5 зубчиків;
бринза - 450 г;
лимонний сік;
масло рослинне - 100 мл;
кунжутне насіння;
спеції.
Приготування
Перці промиваємо, обсушуємо й розрізаємо на частини, прибираючи акуратно серцевину. У баклажанів зрізаємо плодоніжки і рубаємо уздовж не дуже тонкими пластинами. Перчик викладаємо шкіркою вгору на деко, промазуємо рослинною олією, солимо і розкладаємо між ними неочищені зубчики часничку, розрізані навпіл. Накриваємо все фольгою й запікаємо в гарячій духовці, виставивши температуру 190 градусів близько години, до м'якості.
Готові перці відразу ж складаємо в миску, затягуємо харчовою плівкою і залишаємо так хвилин на 10 а потім очищаємо від шкірки. Скибочки баклажанів змащуємо з обох боків рослинним маслом, збризкуємо лимонним соком і укладаємо на деко, підсолюємо і приправте спеціями і часником. Запікаємо овочі при тій же температурі 25-30 хвилин.
Тепер беремо миску, змащуємо її рослинним маслом і викладаємо два-три шари харчової плівочки, таким чином, щоб звисали краю. Уздовж бортів і дна, вертикально викладаємо скибочки баклажанів. Потім на дно кладемо перець і трохи придавлюємо його. Зверху покриваємо овочі порізаної на смужки бринзою, змащуємо видавленим через прес часником і знову повторюємо шари, починаючи з перцю до тих пір, поки не заповнимо всю миску.
Після цього накриваємо террін звисаючими кінцями баклажанів, плівочкою, придавлюємо вантажем і відправляємо в холодильник на 12 годин. Після закінчення часу акуратно перевертаємо закуску на плоске блюдо, звільняємо від плівки і посипаємо зверху кунжутом.
Інгредієнти:
баклажан - 3 шт.;
томати черрі - 5 штук;
адигейський сир - 400 г;
бринза - 150 г;
сметана - 2 ст. ложки;
часник - 1 зубчик;
спеції;
олія рослинна;
свіжа зелень.
Приготування
Баклажани промиваємо, нарізаємо тонкими пластинами і обсмажуємо на сковороді в рослинному маслечко. Після цього злегка остуджуємо їх і викладаємо у форму, заповнюючи дно і краї. Адигейський сир і бринзу розминаємо виделкою з двома столовими ложками сметани, додаємо подрібнену зелень, видавлюємо зубчик часнику і горіхи.
Все ретельно перемішуємо, викладаємо сирну масу на баклажани, а потім покриваємо шаром помідорних колечок. Закриваємо пелюстками баклажан, зверху накриваємо плівкою і ставимо під гніт. Прибираємо страву на 4 години в холодильник, а потім подаємо до столу, перевернувши террін з баклажанів з сиром на тарілку.
Террін з баклажанів і перцю
Інгредієнти:
Приготування
Перці промиваємо, обсушуємо й розрізаємо на частини, прибираючи акуратно серцевину. У баклажанів зрізаємо плодоніжки і рубаємо уздовж не дуже тонкими пластинами. Перчик викладаємо шкіркою вгору на деко, промазуємо рослинною олією, солимо і розкладаємо між ними неочищені зубчики часничку, розрізані навпіл. Накриваємо все фольгою й запікаємо в гарячій духовці, виставивши температуру 190 градусів близько години, до м'якості.
Готові перці відразу ж складаємо в миску, затягуємо харчовою плівкою і залишаємо так хвилин на 10 а потім очищаємо від шкірки. Скибочки баклажанів змащуємо з обох боків рослинним маслом, збризкуємо лимонним соком і укладаємо на деко, підсолюємо і приправте спеціями і часником. Запікаємо овочі при тій же температурі 25-30 хвилин.
Тепер беремо миску, змащуємо її рослинним маслом і викладаємо два-три шари харчової плівочки, таким чином, щоб звисали краю. Уздовж бортів і дна, вертикально викладаємо скибочки баклажанів. Потім на дно кладемо перець і трохи придавлюємо його. Зверху покриваємо овочі порізаної на смужки бринзою, змащуємо видавленим через прес часником і знову повторюємо шари, починаючи з перцю до тих пір, поки не заповнимо всю миску.
Після цього накриваємо террін звисаючими кінцями баклажанів, плівочкою, придавлюємо вантажем і відправляємо в холодильник на 12 годин. Після закінчення часу акуратно перевертаємо закуску на плоске блюдо, звільняємо від плівки і посипаємо зверху кунжутом.
Террін з баклажанів з овочами
Інгредієнти:
Приготування
Баклажани промиваємо, нарізаємо тонкими пластинами і обсмажуємо на сковороді в рослинному маслечко. Після цього злегка остуджуємо їх і викладаємо у форму, заповнюючи дно і краї. Адигейський сир і бринзу розминаємо виделкою з двома столовими ложками сметани, додаємо подрібнену зелень, видавлюємо зубчик часнику і горіхи.
Все ретельно перемішуємо, викладаємо сирну масу на баклажани, а потім покриваємо шаром помідорних колечок. Закриваємо пелюстками баклажан, зверху накриваємо плівкою і ставимо під гніт. Прибираємо страву на 4 години в холодильник, а потім подаємо до столу, перевернувши террін з баклажанів з сиром на тарілку.
Рекомендуємо добрі рецепти
Баклажани з бринзою
Бринза - це дуже смачна різновид сиру. Її використовують у створенні самих різних блюд. І сьогодні ми хочемо вам запропонувати кілька вишуканих
Бутерброди з баклажанів
Баклажани - це корисні літні овочі, які широко використовують в кулінарії. Їх запікають, гасять, смажать. А також з них можна приготувати чудові
Закуска з баклажанів
Багато люблять баклажани за їх м'який смак і незвичайну текстуру. Вони відмінно поєднуються з багатьма продуктами. І сьогодні ми поговоримо про
Рулети з баклажанів з часником
У літній період, коли багато свіжих і корисних овочів можна приготувати безліч дивовижних страв. І сьогодні ми розповімо, як зробити смачну закуску
Паштет з баклажанів
У наш час складно здивувати гостей оригінальної закускою, але спробувати варто! Спробуйте приготувати паштет з баклажанів за нашими рецептами. Такий
Террін з курки
Террін з курки - чудова закуска до святкового столу. У нашій статті ми зібрали кілька цікавих рецептів створення цього популярного французького