Вернуться назад Распечатать

Террін з баклажанів

Террін з баклажанів
Террін - легка закуска з овочів, яка чудово прикрасить святковий стіл, і приємно здивувати ваших гостей. Давайте розглянемо з вами, як приготувати террін з баклажанів.

Террін з баклажанів і перцю


Інгредієнти:

  • перець болгарський - 8 шт.;

  • баклажани - 3 шт.;

  • часник - 5 зубчиків;

  • бринза - 450 г;

  • лимонний сік;

  • масло рослинне - 100 мл;

  • кунжутне насіння;

  • спеції.


  • Приготування
    Перці промиваємо, обсушуємо й розрізаємо на частини, прибираючи акуратно серцевину. У баклажанів зрізаємо плодоніжки і рубаємо уздовж не дуже тонкими пластинами. Перчик викладаємо шкіркою вгору на деко, промазуємо рослинною олією, солимо і розкладаємо між ними неочищені зубчики часничку, розрізані навпіл. Накриваємо все фольгою й запікаємо в гарячій духовці, виставивши температуру 190 градусів близько години, до м'якості.
    Готові перці відразу ж складаємо в миску, затягуємо харчовою плівкою і залишаємо так хвилин на 10 а потім очищаємо від шкірки. Скибочки баклажанів змащуємо з обох боків рослинним маслом, збризкуємо лимонним соком і укладаємо на деко, підсолюємо і приправте спеціями і часником. Запікаємо овочі при тій же температурі 25-30 хвилин.
    Тепер беремо миску, змащуємо її рослинним маслом і викладаємо два-три шари харчової плівочки, таким чином, щоб звисали краю. Уздовж бортів і дна, вертикально викладаємо скибочки баклажанів. Потім на дно кладемо перець і трохи придавлюємо його. Зверху покриваємо овочі порізаної на смужки бринзою, змащуємо видавленим через прес часником і знову повторюємо шари, починаючи з перцю до тих пір, поки не заповнимо всю миску.
    Після цього накриваємо террін звисаючими кінцями баклажанів, плівочкою, придавлюємо вантажем і відправляємо в холодильник на 12 годин. Після закінчення часу акуратно перевертаємо закуску на плоске блюдо, звільняємо від плівки і посипаємо зверху кунжутом.

    Террін з баклажанів з овочами


    Інгредієнти:

  • баклажан - 3 шт.;

  • томати черрі - 5 штук;

  • адигейський сир - 400 г;

  • бринза - 150 г;

  • сметана - 2 ст. ложки;

  • часник - 1 зубчик;

  • спеції;

  • олія рослинна;

  • свіжа зелень.


  • Террін з баклажанів
    Приготування
    Баклажани промиваємо, нарізаємо тонкими пластинами і обсмажуємо на сковороді в рослинному маслечко. Після цього злегка остуджуємо їх і викладаємо у форму, заповнюючи дно і краї. Адигейський сир і бринзу розминаємо виделкою з двома столовими ложками сметани, додаємо подрібнену зелень, видавлюємо зубчик часнику і горіхи.
    Все ретельно перемішуємо, викладаємо сирну масу на баклажани, а потім покриваємо шаром помідорних колечок. Закриваємо пелюстками баклажан, зверху накриваємо плівкою і ставимо під гніт. Прибираємо страву на 4 години в холодильник, а потім подаємо до столу, перевернувши террін з баклажанів з сиром на тарілку.