Террін - легка закуска з овочів, яка чудово прикрасить святковий стіл, і приємно здивувати ваших гостей. Давайте розглянемо з вами, як приготувати террін з баклажанів.
Террін з баклажанів і перцю
Інгредієнти: перець болгарський - 8 шт.; баклажани - 3 шт.; часник - 5 зубчиків; бринза - 450 г; лимонний сік; масло рослинне - 100 мл; кунжутне насіння; спеції. Приготування Перці промиваємо, обсушуємо й розрізаємо на частини, прибираючи акуратно серцевину. У баклажанів зрізаємо плодоніжки і рубаємо уздовж не дуже тонкими пластинами. Перчик викладаємо шкіркою вгору на деко, промазуємо рослинною олією, солимо і розкладаємо між ними неочищені зубчики часничку, розрізані навпіл. Накриваємо все фольгою й запікаємо в гарячій духовці, виставивши температуру 190 градусів близько години, до м'якості.
Готові перці відразу ж складаємо в миску, затягуємо харчовою плівкою і залишаємо так хвилин на 10 а потім очищаємо від шкірки. Скибочки баклажанів змащуємо з обох боків рослинним маслом, збризкуємо лимонним соком і укладаємо на деко, підсолюємо і приправте спеціями і часником. Запікаємо овочі при тій же температурі 25-30 хвилин.
Тепер беремо миску, змащуємо її рослинним маслом і викладаємо два-три шари харчової плівочки, таким чином, щоб звисали краю. Уздовж бортів і дна, вертикально викладаємо скибочки баклажанів. Потім на дно кладемо перець і трохи придавлюємо його. Зверху покриваємо овочі порізаної на смужки бринзою, змащуємо видавленим через прес часником і знову повторюємо шари, починаючи з перцю до тих пір, поки не заповнимо всю миску.
Після цього накриваємо террін звисаючими кінцями баклажанів, плівочкою, придавлюємо вантажем і відправляємо в холодильник на 12 годин. Після закінчення часу акуратно перевертаємо закуску на плоске блюдо, звільняємо від плівки і посипаємо зверху кунжутом.
Террін з баклажанів з овочами
Інгредієнти: баклажан - 3 шт.; томати черрі - 5 штук; адигейський сир - 400 г; бринза - 150 г; сметана - 2 ст. ложки; часник - 1 зубчик; спеції; олія рослинна; свіжа зелень. Приготування Баклажани промиваємо, нарізаємо тонкими пластинами і обсмажуємо на сковороді в рослинному маслечко. Після цього злегка остуджуємо їх і викладаємо у форму, заповнюючи дно і краї. Адигейський сир і бринзу розминаємо виделкою з двома столовими ложками сметани, додаємо подрібнену зелень, видавлюємо зубчик часнику і горіхи.
Все ретельно перемішуємо, викладаємо сирну масу на баклажани, а потім покриваємо шаром помідорних колечок. Закриваємо пелюстками баклажан, зверху накриваємо плівкою і ставимо під гніт. Прибираємо страву на 4 години в холодильник, а потім подаємо до столу, перевернувши террін з баклажанів з сиром на тарілку.